М
Мартин`
Гостин
Де бе вадење заб или правење со анестезија и пак ве боли ? што мажи ќе бевте ццц, ја комотно можам да заспијам додека ми го прават
Подобро е сега да отидеш да ги направиш, ќе си направиш уште полошо ако чекаш.Скоро сите заби ме болат, а некои имаат и кариес, ама не можам да го совладам стравот за да појдам на стоматолог. Не гледам никакво решение за мене.
Па јбга, ти си пацијент - муштерија... шо акаш да ти каже ... да те погледне со загрижувачко лице да ти стави рака на рамо и рече “ќе вадиме живец... не знам како тоа поинаку да ти го соопштам... али пред да дојдеш... изгушкај се со најблиските.... и господ нек има милост на твојата душа...“само на крај ми спомна ќе го вадиме живецот,и одма напраив една фаца и ми вика, не се секирај ич нема да боли..ама од постовиве глеам дека и не е баш така )
Верувај дека кога ќе дојде најаката болка, кога ќе ти "пулсира" цела уста, кога ќе вриштиш од болка, има да молиш да отидеш што побрзо...Скоро сите заби ме болат, а некои имаат и кариес, ама не можам да го совладам стравот за да појдам на стоматолог. Не гледам никакво решение за мене.
Не се секирај, остај ги да доизгнијат па ќе ти клат вилици. Ни да те болат а можеш да ги миеш во машина за пајнциСкоро сите заби ме болат, а некои имаат и кариес, ама не можам да го совладам стравот за да појдам на стоматолог. Не гледам никакво решение за мене.
Зависи каква анестезија користи и дали ја става каде што требаДе бе вадење заб или правење со анестезија и пак ве боли ? што мажи ќе бевте ццц, ја комотно можам да заспијам додека ми го прават
Кој е тиа заболекар кој за малку расипан заб би ставил анестезија .Анетстезијата и не е баш здрава ти ја кочи вилицата и влија на срцето .Какво правење на заби преферирате, со анестезија или без?
Можно е .Дали е ова нормално, ми израсна десна осмица, ми растеше негде од Јуни, ама од левава нема ни трага!? Можно ми е никогаш да не ми израсне па само со една да останам?
Со анестезија. Си платиш, ти прави, седиш без проблем, си буши без проблем, копа живци без проблем, пломбира и идеш на раат нареден пат. Инаку нема забар, само за вилици новиКакво правење на заби преферирате, со анестезија или без?
Хах па боље сите осмици него вака асиметричен да бидамМожно е .
Ја сум баксуз па ги имам сите осмици .