Возачка дозвола на 16 години во Македонија ?

Член од
18 јули 2010
Мислења
278
Поени од реакции
177
И на јавен пат да не возат побрзо од 60 а уствари со тоа пак ќе загрозуваат сообраќај бидејќи сите ќе бидат побрзи од нив и нема да им се чека па ќе има повеќе ризични престигања и поголема веројатност за катастрофа..а толку да возат нема најчесто тие ќе бидат тркачите со 2 месеци возачко искуство. Од каде и да се завртеш пак ќе го примиш. Јас искрено не ја разбирам поентата на законот.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Немаш доволно успех да полагаш а?:icon_lol:
Немам.

Ама стварно нема логика ова,ај ок ако некој има нешто кривична или незнам казни од полиција па да не даваат,али ова,по глупо неможело...

Ќе дадат на некој лигуш таму возачка,ќе вози со 5 на саат,у лер ќе иде по гравитација ебате,и после ќе јадат гомна како било за нигде законот,епа ќе биде...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.424
Поени од реакции
16.710
Немам.

Ама стварно нема логика ова,ај ок ако некој има нешто кривична или незнам казни од полиција па да не даваат,али ова,по глупо неможело...

Ќе дадат на некој лигуш таму возачка,ќе вози со 5 на саат,у лер ќе иде по гравитација ебате,и после ќе јадат гомна како било за нигде законот,епа ќе биде...
Па како поинаку ќе те мотивираат да седнеш да учиш и да не бегаш од школо :icon_lol:

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Најголема глупост е ова со одличен успех :tapp: мора ли да значи дека ако сум одличен знам подобро да возам и обратно- ако сум слаб ученик незнам да возам? ГЛУПОСТИ :tapp:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Најголема глупост е ова со одличен успех :tapp: мора ли да значи дека ако сум одличен знам подобро да возам и обратно- ако сум слаб ученик незнам да возам? ГЛУПОСТИ :tapp:
Не е тоа поентата. Поентата е да ги мотивираат тие што имаат слаб просек за да учат повеќе и да бидат примерни...

Како и секој друг "креативен" закон донесен од страна на владава, ќе испадне циркус.

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Не е тоа поентата. Поентата е да ги мотивираат тие што имаат слаб просек за да учат повеќе и да бидат примерни...

Како и секој друг "креативен" закон донесен од страна на владава, ќе испадне циркус.
Добро ајде нека биде за тоа оваа измена во законот, а некои што проаѓаат со 4 (многу добар) за нив нема да важи законот така ли? Ако сакаат да ги мотивираат учениците има многу други начини, а според мене ова е уценување или биди одличен и вози авто на 16 години, или оди пешки и немора да учиш :tapp:

Член од
4 декември 2011
Мислења
44
Поени од реакции
19
Аууу ...ова е КРАЈНА ДИСКРИМИНАЦИЈА. Толку време го моткаат овој закон да се уведе...и сега пред да се уведе го избацуваат ова. Морало одличен успех да се има... Ехх колку сме само бедни. :facepalm: Ова исто така може да се нарече "идиотизам". Законот за сите ке биде ист,или воопшто нема да се уведува!!! :mad:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Стварно глупо ова последново, ама не вервам дека ќе биде така, нема логика, а ова ваљда е само предлог.. Ќе ги мотивирале учениците... Еве јас немам успех за полагање, и 100% сум сигурен дека нема да седнам да учам, ќе почекам уште 1 година и ќе полагам на 18 на рат, немат да имам 50% повеќе часа и мн полесно ќе поминам.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
http://commonsensehate.blogspot.com/2012/02/16.html Прочитајте.

И,до оние што мрчат дека така треба да биде,да ве прашам нешто,како ќе реагирате ако се донесе закон да се дава возачка над 18,али само ан оние кои идат на факултет и добиваат минимум 8ци ? не иде а ? епа не иде бе братче

Член од
4 декември 2011
Мислења
44
Поени од реакции
19
http://commonsensehate.blogspot.com/2012/02/16.html Прочитајте.

И,до оние што мрчат дека така треба да биде,да ве прашам нешто,како ќе реагирате ако се донесе закон да се дава возачка над 18,али само ан оние кои идат на факултет и добиваат минимум 8ци ? не иде а ? епа не иде бе братче
Тоа е повеќе како како да бараат десетки,а не осмици. Најглупото од све е тоа што бараат "Одличен" ,да бараа "Добар" сепак би било подобро... ама одличен? Само нездрав човек може да го измисли ова. Како ќе се чувствуваме ние со послаб успех? Еве пример некој сака да ги поправи оценките,ама НЕМОЖЕ. Имал кецови и двојки,како ке ги поправи на петки? Ова е крајно неферски и ДИСКРИМИНИРАЧКИ!Каква врска има успехот у школо со ова? Нека уведат некој предмет у врска со автомобили или незнам што,па преку тој предмет да се провери,штом толку сакаат школото да има врска со ова!

Член од
4 декември 2011
Мислења
44
Поени од реакции
19
Учете па возите... :)
Најмногу мразам некој 27 гдшен коа ќе пише у врска со ова. Баш ти е гајле,ти си имаш возачка* ич *** не ти чуе.
Те молам воздржи се од твоите глупи коментари. Фала однапред!

Kajgana Shop

На врв Bottom