Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Тамам бе брат дур стоплит точкакот и малу во форма да се вратиме :) ... и онака за по битолана една 125 е тамамска ствар а и немате мака тамо со оние за 15 шо возат .... ја к'смет имам 3 пати со хард кор стоеден се возев xD
Ja неам точок...

инаку нема појќе хард кор 101... 90% се тиковци и матизи, а тие по 15 се изгорени да возат 4 души + таксисто... така да во такво количе 3-ца назад (наоблечени на ладново + некој најаден лук) no fuckung way.

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
земи си магаре, поевтино е, помалку троши а и поиздржливо е
Да, но и магарето си има и си бара негови марифети, како мислиш ти и тоа кутро нејќе да живее само од сонце и од воздух !!!
Како беше она(по Охридски): таман го навикнав магарено мое ич да не јајт, ам’ тоа си пцојса !!! :D:icon_mrgr:
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 22:01 ---
Ајде...не кукајте...џогинг до работа и назад......:D
Овој народ само знае да кука !!!
Баталете ги автомобилите или продајте ги или бапнете ги у гаража, за навек, за старо железо ќе се најдат некад, дајте малце спортски дух да покажеме, велосипедизам, пешачење, џогинг, трчање(спринт), брзо одење и сл. :P:LOL:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ценовниот шок на нафтените деривати во услови на неликвидност го носат стопанството во банкрот. Трошоците растат со брзина на светлината, конкуренцијата во странство опаѓа, а ние доживуваме или или ситуација и некој си минјор или како и да е да ми објаснува дека требало да се подготвиме и да не кукаме. Дали некој во владава ставил прст на глава да размисли на последици или им треба помош со чекан по глава.
На овој ли инвестициски бум мислеа кога го најавуваа? Акцизата под итно да се намали, за да не се случи домино со другите цени на производи! А минусот од тоа нека си го наполнат со топење на спомениците!
Рано е за банкрот. Може и полошо. Ако не веруваш, почекај, ќе видиш. :D Инаку домино ефектот е веќе испланиран од стопанствениците и е неизбежен.

За болдот, ако тоа те прави среќна, слободно. :) И ако тоа го спаси мјолнир, пошто, изгледа стварно му се намерачи. :D

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Овој народ само знае да кука !!!
Kукањето ни е национален спорт број 1...:pos:

За горивата... сум приметил дека највише кукаат оние на кој работата им е до гс.. еден до еден ипол километар од дома... ама еве ти ги секој ден се моторизирани.... таквите месечно поминуваат едвај 200 километри... едвај нешто малку повеќе од туба бензин..... како ли само им се исплати да лупнат 200 еура за регистрација...
.. како бе само не ги мрзи, да вадат кола од гаража, па отвори затвори влезна врата од дворот, па 5-10 минути моторот работи во место ..за да се загрее кабината... а од друга страна за десетина минути пешки ќе стигнат до работа, ем весници и цигари по пат ќе си купат.

А..... бе треба паркингот да го направат 100 денари од саат...

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378

За горивата... сум приметил дека највише кукаат оние на кој работата им е до гс.. еден до еден ипол километар од дома... ама еве ти ги секој ден се моторизирани.... таквите месечно поминуваат едвај 200 километри... едвај нешто малку повеќе од туба бензин..... како ли само им се исплати да лупнат 200 еура за регистрација...
.. како бе само не ги мрзи, да вадат кола од гаража, па отвори затвори влезна врата од дворот, па 5-10 минути моторот работи во место ..за да се загрее кабината... а од друга страна за десетина минути пешки ќе стигнат до работа, ем весници и цигари по пат ќе си купат.

А..... бе треба паркингот да го направат 100 денари од саат...
Мене работата ми е оддалечена 8-9 км од дома, ама јас можам и пешки, што се 20 км на ден одење, ништо !!!
Па пак не кукам, сега за сега одам или со автобус или со кола, но како што скокаат цениве на бензинов, ништо чудно и да си го извадам велосипедот од шупа !!!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
На к.ров се качивте со тие споменици..они се криви што нафтава удри у плафон.. пар членови никако неможат да го контролираат партискиот бес .

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
На к.ров се качивте со тие споменици..они се криви што нафтава удри у плафон.. пар членови никако неможат да го контролираат партискиот бес .
Букефало, Којно на Ацета наш Маќедонцки, ’ногу арчел нафта, ам’ зато го велет то, а не од партискио бес, ко ти шо велиш !!!

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344

Треба да се радваме дека рипна бензинот? :cautious:

Еве на пример јас сум од тие што кукаат и ти што ги потенцира. Да, месечно горе долу врви мојата кола по 200-300 километри, а си се запрашал зошто е тоа така?
Затоа што полека, полека ама луксуз станува одењето на бензинска. Мислиш не би сакал да можам секој викенд да излегвам од градот? Еве на пример до Солун, Охрид, Струга, па и Прилеп... Ама сака бензин, не оди на мокрача колата :)

Секој си има своја математика пријателе, тебе ако не ти е гајле дали плаќаш 85.5 или 100 за литар бензин, тогаш секоја чест :cuc:

Инаку...

Владата, засега, не планира да ја намали акцизата на горивата како мерка за намалување на последиците од поскапувањето нафтените деривати.
- Засега нема таков предлог - изјави кусо вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески
:facepalm:

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Јас проаѓам околу(+/-)500км месечно(без да излезам од СК), но далеку ми е работата 8-9км од дома, а плус и честопати ги носам стариве мои по болници !!!
А градска вожња е (СК) ми троши многу 11л/100км мин. !!! ЈБГ !!! :vozbud:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Јас проаѓам околу(+/-)500км месечно(без да излезам од СК), но далеку ми е работата 8-9км од дома, а плус и честопати ги носам стариве мои по болници !!!
А градска вожња е (СК) ми троши многу 11л/100км мин. !!! ЈБГ !!! :vozbud:
А за градски превоз си размислувал ?
Не дека е нокое оправдување за високата цена,ама сигурно е поевтина варијанта моментално..а и за воздухот поубаво ќе му биде.

Б

Бат Елохим

Гостин
А шо сте се фатиле за коли-точаци.
Работата е што покрај бензинот, се ќе рипа.
Освен платите...
и мало политичко просерување. Ебати владата што смета за достигнување минимум плата од 8500 денари, а потрошувачка кошничка - дупло од платата.

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
А за градски превоз си размислувал ?
Не дека е нокое оправдување за високата цена,ама сигурно е поевтина варијанта моментално..а и за воздухот поубаво ќе му биде.
За мене лично не е проблем, можам и со автобус, но стариве мои секој втор ден ги м’кнам по болници, морам, бидејќи они со автобус неможат, едвај одат, а камо ли па да се качат во автобус !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom