Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Нема да добиеш. :icon_lol:

Инаку, стопанството очекува цена од 100 денари за литар до мај, особено ако биде нападнат Иран. Ова „стопанството очекува“ слободно може да биде прочитано како стопанството подготвува нови цени или правење „финти“ со грамажата на производите. Доколку се укине акцизата, ќе се зголемат даноците. Затоа работава е како слоганот на Јово, змија или магаре. :D

Ценовниот шок на нафтените деривати во услови на неликвидност го носат стопанството во банкрот. Трошоците растат со брзина на светлината, конкуренцијата во странство опаѓа, а ние доживуваме или или ситуација и некој си минјор или како и да е да ми објаснува дека требало да се подготвиме и да не кукаме. Дали некој во владава ставил прст на глава да размисли на последици или им треба помош со чекан по глава.
На овој ли инвестициски бум мислеа кога го најавуваа? Акцизата под итно да се намали, за да не се случи домино со другите цени на производи! А минусот од тоа нека си го наполнат со топење на спомениците!

јас мислам дека има нешто скриена позадина еве на пример: ОКТА рафинерија е на грчкиот газда и Иран ја прекина снабдување нафта за Гејција и педериве ни покачија цената за гориво демек за криза,а всушност е за нивна сметка е;)

Еј ќути се одлогирал овој Мјолнир, може да се дискутира на раат сега.

Купувам коњ. За детали се договараме на ПП.
и тоа не помага брат, коњот јаде слама а за сламата треба орање а за орањето НАФТА.... ццц како да се свртиш газот секогаш е од позади...

и тоа не помага брат, коњот јаде слама а за сламата треба орање а за орањето НАФТА....
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Баш ме интересира како индијанците и каубојците ја произведувале сламата, пред 300 години...

Ова со точаков е крајно дискриминирачки за нас велешани..вие да возите угоре по неасфалтиран пат. Иначе на Џиш превозното средство што е во план да го купуе се прифаќа..

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Баш ме интересира како индијанците и каубојците ја произведувале сламата, пред 300 години...
мислев ти сакаш само за возење да го користиш...онака го врзуваш пред кафиќ и влегуваш на пијалак... а не да ораш со него

Иначе на Џиш превозното средство што е во план да го купуе се прифаќа..
Абе ете, јас мислев дека ќе иам и возило и искосен тревник... пардон, испасен тревник, ама lazar31 погоре ме кладе во дилема: за коњ требало слама. Па сеа незнам дали е баш правилен избор.

Абе ете, јас мислев дека ќе иам и возило и искосен тревник... пардон, испасен тревник, ама lazar31 погоре ме кладе во дилема: за коњ требало слама. Па сеа незнам дали е баш правилен избор.
земи си магаре, поевтино е, помалку троши а и поиздржливо е

На снегот и голомразиците... дефинитивно не. На лето, можеби...
Тамам бе брат дур стоплит точкакот и малу во форма да се вратиме :) ... и онака за по битолана една 125 е тамамска ствар а и немате мака тамо со оние за 15 шо возат .... ја к'смет имам 3 пати со хард кор стоеден се возев xD

Nekoj so nekogo si igra kurtasak ili taka mi se cini !!!
Realno benzinot ne treba da vredi povekje od 40 den. za litar, no cenata e dupla, pa i povekje od dupla, a znaeme i zosto, za polnenje na budzetot !!!
Isto ko sto napravija so cigarite pred nekolku godini, od 20/30 den. gi oteraa na 50 den.(zboram za najevtina kutija) !!!
Za hranata pa ic da ne pravime muabet !!!
Smetki komunalii danoci kazni legalizacii(na divogradbi) otkup(na zemjiste) i.t.n. i.t.n. ............. :vozbud:........... se za pusti pari, za polnenje na budzetot !!!
More sto QR me boli, kolata kje si ja bapnam vo garaza ........ si imam tocak, a bogami i nozeve arno me sluzat zasega !!! :confused:
Таков е животот тоа е. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom