PayPal (официјална тема)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Има пејпал кај нас воопшто? Ај некој нека ми раскаже како зимате од И беј. И дали се плаќа царина и шипинг.
Пробај со ова тука.
Слушнав дека имало некакви промени за царина и данок, па вчера бев до царина, и ми го кажаа истото како и до сега. Се што е над 45€ со вклучен шишинг, подлежи на давачки. Го прашував за компјутерски делови, ми кажа дека е 5% данок, царина нема. Пример патики ако се нарачуваат треба исто да бидат под 45€ со достава. Е сега ако нарачуваш пример 2 пара патики, вика раздели си ги на неколку дена разлика зашто ако стигнат заедно а се на исто име може да ти ги царинат иако одделно биле под 45 евра.

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
што конкретно те интересира за ибеј.
Сакам да направам сериозен шопинг од И беј. Па ме интересира дали ќе се ипслати. На пример да нарачам ПС3 има за 160$ али колку треба да се плати на граница?

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Сакам да направам сериозен шопинг од И беј. Па ме интересира дали ќе се ипслати. На пример да нарачам ПС3 има за 160$ али колку треба да се плати на граница?
Nema da ti se isplati. Za tolkav paket ke ti treba shipping agent i dhl ke ti zeme plus 50 evra

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Што вика Петар, можно е да не ти се исплати. Во секој слуај оди до царина, до DHL и распрашај се колку потенцијално би чинело целата пратка.
Еве еден пример, на мој колега, зет му сакал да му купи Kindle. Тој живее во Нов Зеланд, и си отишол на Амазон, си платил за Киндлот и шипинг и му стигнало на колегава писмо од DHL дека има пакет за него. Отиде таму и му кажаа дека треба да плати 3.ххх денари и плус некоја лежарина за тоа. Му се собра плус пари за плаќање. Баш за такви дополнителни трошоци, јас на твое место би отишол да се распрашам, барем отприлика да знаеш колку може дополнително да платиш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.531
Поени од реакции
24.329
прати ми линк на пп, да видам што се работи, вака од око не бива.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
каков црн линк
дечкото сака да купи play station 3 од 160 долари
што ќе видиш, да не доаѓаат во многу различни големини и тежини? xD

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.531
Поени од реакции
24.329
каков црн линк
дечкото сака да купи play station 3 од 160 долари
што ќе видиш, да не доаѓаат во многу различни големини и тежини? xD
толку се разбираш и ти во овие работи, ама нема везе.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
толку се разбираш и ти во овие работи, ама нема везе.
Владе, ако знаеш некоја информација можеш да ја споделиш ако не е проблем. Место сите да прашуваме за даноци и царини, ако некој знае нека каже нешто за да им олесни на другите.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.531
Поени од реакции
24.329
за царини и даноци 100 пати е кажано. нема некое правило.
за дхл исто е кажано, избегнувајте ги освем ако не е морално.
а линкот ми требаше за да видам што точно се нуди, и испадна дека воопшто не испраќаат за македонија. е сега ако некој може да процени само од кажување му пуштам рака.

Член од
1 август 2007
Мислења
89
Поени од реакции
5
Kога купувам нешто од Еbay , каде да кликнам за да доплатам за нарачката да има Tracking number ?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.531
Поени од реакции
24.329
ако нема предвидено во цената а тоа се обично поскапи пратки( но не мора да значи) најдобро е да му пишеш на продавачот од ибеј дека сакаш и тракинг број па ке си доплатиш плус некое доларче.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Kога купувам нешто од Еbay , каде да кликнам за да доплатам за нарачката да има Tracking number ?
џабе

џаб ќеe плаќаш екстра. Освен ако не е дхл пратка успс не ти гарантира тракинг надвор од УСА

Член од
6 март 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Imam eden problem... Kreirav account na Paypal ama ne mi ja prifaka kartickata ..... Imam VISA ELECTRON karticka od NLB Tutunska Banka. Staiv drzava Slovenia i pak ne mi ja privaka... mi pisuva ... The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal. Ako znae nekoj kako da go upravam toa neka pomogne... :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Imam eden problem... Kreirav account na Paypal ama ne mi ja prifaka kartickata ..... Imam VISA ELECTRON karticka od NLB Tutunska Banka. Staiv drzava Slovenia i pak ne mi ja privaka... mi pisuva ... The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal. Ako znae nekoj kako da go upravam toa neka pomogne... :)
Читај постот на аnon .. како треба . внесија преку withdrawals !

Kajgana Shop

На врв Bottom