- Член од
- 13 јули 2010
- Мислења
- 2.795
- Поени од реакции
- 6.209
...прочитајте малку закони....тоа што кај нас многу луѓе се неинформирани тоа е друга работаВо Америка?
...прочитајте малку закони....тоа што кај нас многу луѓе се неинформирани тоа е друга работаВо Америка?
И во Македонија. Другарка ми го тужеше бившиот за вознемирување (веќе имам зборувано за ова). Ја следеше, ја замараше, итн. А бидејќи го има сликано како се вртка кај неа на улица, ги има зачувано сите заканувачки пораки, и сите е-мајлови.........не му се пишува убавоВо Америка?
Ам знам де, знам дека имаме и ние закон.. него сакав да те прашам кој го почитува.......прочитајте малку закони....тоа што кај нас многу луѓе се неинформирани тоа е друга работа
Заврши судскиот процес, и ако да, колку векови траеше?И во Македонија. Другарка ми го тужеше бившиот за вознемирување (веќе имам зборувано за ова). Ја следеше, ја замараше, итн. А бидејќи го има сликано како се вртка кај неа на улица, ги има зачувано сите заканувачки пораки, и сите е-мајлови.........не му се пишува убаво
Не се сомневај не те изневерува,а и да те изневерува не барај начин да откриеш,не си копај по рана,болиБи ве замолил на сите кој колку може да издвои во врска со неверството.
Се сомневам во својата девојка. Па ако може некој да ми каже некој начин како да се открие неверството.
Однапред ви благодарам на сите.
Не е тоа спектакуларен судски процес што трае со години Многу кратко трае, мислам дека се чека пресудата. Типот ќе добие забрана за приближување, тешко дека нешто повеќе од тоа, зошто не бил насилен, но и тоа е доволно за да не ја замара повеќеАм знам де, знам дека имаме и ние закон.. него сакав да те прашам кој го почитува....
--- надополнето: 26 февруари 2012 во 19:25 ---
Заврши судскиот процес, и ако да, колку векови траеше?
Секако и да не го вара сега, ќе го извара кај да е.Добро бе кои ви се тие врски на 16 години(ако е стварно 16г), ај иди надвор таму играј фудбал прај снешко.
Абе као да станува за некоја сериозна и стабилна врска па битно е дали се бакнала два пати со тој мангупот шо седи у задња клупа и сеа ајде нервози расправии, иди бре таму уживај додека немаш некои поголеми маки/проблеми од кои стварно боли глава. Незнам стварно ја не дека сум многу стар и постар од дечково али у вака не било што знам може и јас грешам, али лупање од ѕид ради дечко/девојка никад, се знаело ранец на грб блок бр.5 или куферче по ОТП и си фураш у школо и ако сврзеш некој муабет или се доближиш до некоја од спротивен пол успех али нисшто повеќе од тоа. Ова денес незнам стварно, пребрзо сакаат да го изживеат животот сакаат да пораснат, а незнаат дека е најубаво све у свое време коа ќе си дојде.. Многу офф топик отидов wtfСекако и да не го вара сега, ќе го извара кај да е.
Ќе побараш од добар пријател што таа не го знае да ти направи услуга. Ќе излезе некаде со другарки, во диско на пример и ќе му кажеш да и појде во друштво и да и се пушта. Ако ти е лојална ќе го одбие, ако не ти е.........да сме здрави и живи. Кај мене ова упали а и кај неколку другари што ги знам. Само ќе треба добро да го изведеш планот и да имаш 100 процентна доверба во пријателот.Би ве замолил на сите кој колку може да издвои во врска со неверството.
Се сомневам во својата девојка. Па ако може некој да ми каже некој начин како да се открие неверството.
Однапред ви благодарам на сите.
Ја мислам дека грешиш .Многу тешки муабети му направивте на детето. Кај да ве разбере на 16 години што му пишувате?
Инаку неверството одма се забележува доколку сме во некоја постабилна и подолга врска. Не требаат никакви докази за некој да сфати дека партнерот се променил, а промената која настанува при изневерување мислам дека дури и 16-годишниве би требало да ја забележат.
Се согласувам со ова, само би додала дека промената во однесување може да се должи и на едноставниот факт дека партнерот веќе не е заљубен во вас.Многу тешки муабети му направивте на детето. Кај да ве разбере на 16 години што му пишувате?
Инаку неверството одма се забележува доколку сме во некоја постабилна и подолга врска. Не требаат никакви докази за некој да сфати дека партнерот се променил, а промената која настанува при изневерување мислам дека дури и 16-годишниве би требало да ја забележат.
Ми беше бивша, пред две години раскинавме, па сега пак... навистина незнам како поинаку да мислам но нејзиниот постапки во последно време ептем ми се чудни, дури понекогаш ги одбегавам па викам што ќе бидит нека бидит..Колку време сте во врска ?! Си размислил за тоа дали ти би можел да ја изневериш ? Зошто би го направил тоа ? Испитај се прво самиот себе си, полесно би се префрлил на една страна од сомнежот - дали те изневерува или не ... Колку си близок со друштво од нејзина страна ? Дали те запознава со нејзините познати со кои пое кафе и слично ? Колку често излегувате заедно во јавност и каде ? Има доволно прашања кои би ти помогнале во одговорот, но сепак се враќаме на првото! Ако сте мал период во врска, не гледам причина да те изневерува и да е со тебе. Ако сте "пресни" сега сте напалени еден на друг и не е ништо друго важно околу вас. А ако сте подолг период во врска, постависи ги останатите прашања после првото... и никој друг(форумџија) не може да ти ја открие вистината освен самиот себе си. Најдобро ти си ја познаваш девојката, или барем така си мислиш...
Е ова е нешто посебно, успеав од сите да носам некаков заклучок но ова брат ќе го припремам . фала многу.Ќе побараш од добар пријател што таа не го знае да ти направи услуга. Ќе излезе некаде со другарки, во диско на пример и ќе му кажеш да и појде во друштво и да и се пушта. Ако ти е лојална ќе го одбие, ако не ти е.........да сме здрави и живи. Кај мене ова упали а и кај неколку другари што ги знам. Само ќе треба добро да го изведеш планот и да имаш 100 процентна доверба во пријателот.