Кој е критериумот по кој цениме дали една девојка или жена е добра девојка или е к***а

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
ако еден клуч отвора многу брави тогаш клучот е добар.
ако една брава ја отвораат повеќе клучови тогаш бравата не чини.
чичко конфучие го рекол ова пред многу години.
затоа мажот кој има многу партнерки е ебачиште, а жената која има многу партнери е курва.
онака само да одговорам не еден пост од погоре зошто е тоа така.
п.с под неколку партнери не мислам на тие што била во врска или така нешто, туку под многу партнери за една вечер до две:)
Ниту мажите ниту жените не се машини за да важат механички правила. Зарем неможе една жена да го "отвори" мажот, да го навлече на себе? Колку примери имало и ќе има каде мажи се бореле за една жена?
Кој е "клучот" во таа ситуација?
За ловците на "трофеи", на кој бројноста им е тоа што е важно, може да важи ова правило, но за сите останати што вложиле малку повеќе, оваа аналогија е во најмала рака наивна.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
Ниту мажите ниту жените не се машини за да важат механички правила. Зарем неможе една жена да го "отвори" мажот, да го навлече на себе? Колку примери имало и ќе има каде мажи се бореле за една жена?
Кој е "клучот" во таа ситуација?
За ловците на "трофеи", на кој бројноста им е тоа што е важно, може да важи ова правило, но за сите останати што вложиле малку повеќе, оваа аналогија е во најмала рака наивна.
клучот е дали таа жена му се дала на сите мажи!!
и не ми објаснувај мене, објасниму на конфучие, тој така рекол.
а со оглед дека бил еден од најголемите филозофи што било кога живееле, значи неговото мислење и вреди нешто.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
клучот е дали таа жена му се дала на сите мажи!!
и не ми објаснувај мене, објасниму на конфучие, тој така рекол.
а со оглед дека бил еден од најголемите филозофи што било кога живееле, значи неговото мислење и вреди нешто.
Јас никогаш не прифаќам нешто здраво за готово, само затоа што било кажано од некој кој бил тоа и тоа. Ако сака и Господ лично нека го кажал, јас нема да го прифатам без предходно критички да размислам во врска со тоа.
Ти во овој пост не ми даде контрааргумент на тоа што го кажав, туку само ми посочуваш дека тоа мора да е точно затоа што баш од Конфучие било кажано.
Се знае на што се алудира со "клучот" и "бравата", но мажите и жените не се механизми, не се машини. А моралот не е апсолутен, туку е култоролошка креација.
Со оглед на тоа, како што еден маж може да има секс со многу жени (да има клуч кој отвара многу брави), така и жената може да заведе многу мажи, кој ќе се борат за неа (да има клуч кој отвара многу брави).
Понекогаш срцето е многу потешка "брава" за отворање одколку онаа другата за која зборувал Конфучие.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
Со оглед на тоа, како што еден маж може да има секс со многу жени (да има клуч кој отвара многу брави), така и жената може да заведе многу мажи, кој ќе се борат за неа (да има клуч кој отвара многу брави).
.
рековме сега дека жената е брава , а не клуч.
ако беше бабами машко , тогаш по некоја логика дедо ми бил педер нели??
да не ги вртиме работите онака како што ни одговараат.
или веќе ајде ако ги вртиме, тогаш и жената која има клуч која отвора многу машки брави би била ебачица( женски род од ебачиште). вака повеќе ви одговара??
инаку и јас сум против стереотипи ама сепак реалноста е таква каква што е, и не се менува преку ноќ без разлика дали на некој тоа му одговара или не.
кој не ми верува нека легни со пола град и нека постира тука каков муабет и извадија. дали ке биде жена за пример кој секој сака дома да му биди, дали би била курва или феномен.
таа девојка може да си има за себе мислење какво што сака од типот најдобра најпаметна и тн, но сепак мислењето на околината за неа ке биде она пресудното. не се рекло џабе на човек око извадиму муабет не му вади.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
рековме сега дека жената е брава , а не клуч.
ако беше бабами машко , тогаш по некоја логика дедо ми бил педер нели??
да не ги вртиме работите онака како што ни одговараат.
или веќе ајде ако ги вртиме, тогаш и жената која има клуч која отвора многу машки брави би била ебачица( женски род од ебачиште). вака повеќе ви одговара??
инаку и јас сум против стереотипи ама сепак реалноста е таква каква што е, и не се менува преку ноќ без разлика дали на некој тоа му одговара или не.
кој не ми верува нека легни со пола град и нека постира тука каков муабет и извадија. дали ке биде жена за пример кој секој сака дома да му биди, дали би била курва или феномен.
таа девојка може да си има за себе мислење какво што сака од типот најдобра најпаметна и тн, но сепак мислењето на околината за неа ке биде она пресудното. не се рекло џабе на човек око извадиму муабет не му вади.
Ако убаво го прочиташ мојот пост, ќе ја сватиш поентата. Делот кој си го болдирал во цитатот убаво кажува дека не зборуваме за секс туку за заведување. Затоа и реков дека срцето е далеку потешка брава за отварање од онаа другата.
Моралот не е вроден, не е неменлив, тој е последица а не причина. Тој е нешто кое се учи, нешто кое општеството го наметнува како своја културолошка идентификација.
За оние за кој е поважно што другите ќе мислат за нив, од тоа што тие навистина сакаат, се фаќаат за овие морални догми, и тие стануваат факт, нешто кое е апсурдно да се преиспитува. Па така тоа станува аргумент за осуда и деградирање.

Оваа мисла на Конфучие, важи подеднакво и за мажите и за жените, затоа што и едните и другите можат да бидат во ситуација и на "брава" и на "клуч".
Со тоа што кога жената е во улога на универзален "клуч", не и треба одобрение од твојата "брава", затоа што кога ќе го сватиш тоа, веќе е доцна.....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
а што е целта на заведувањето ??
кога ке го заведеш што потоа, ке му речиш извини се заебавав.
али во ред ако се работи само за заведување тогаш не неважи таа изрека.
таа важи строго са сексуално односи.
п.с не си играј со моето срце пошто е едно, играј си со моите цициња пошто се две. на тоа мислеше или јас погрешно те сватив

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
а што е целта на заведувањето ??
кога ке го заведеш што потоа, ке му речиш извини се заебавав.
али во ред ако се работи само за заведување тогаш не неважи таа изрека.
таа важи строго са сексуално односи.
п.с не си играј со моето срце пошто е едно, играј си со моите цициња пошто се две. на тоа мислеше или јас погрешно те сватив
Дали за тебе ако има повеќе машки кој се заведени од една девојка, тоа не е нешто кое може да ја сврсти девојката во улога на "клуч"?
Не навлегувам која е целта, било која може да биде. Може да биде спонтана, намерна, ненамерна......тоа не е поентата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
Дали за тебе ако има повеќе машки кој се заведени од една девојка, тоа не е нешто кое може да ја сврсти девојката во улога на "клуч"?
Не навлегувам која е целта, било која може да биде. Може да биде спонтана, намерна, ненамерна......тоа не е поентата.
чекај сега не се разбираме изгледа.
како тоа заведени.
сите си седат во една просторија и влегува некоја и сите паѓааат на нејзиниот шарм без нејзнина вина. на такво заведување мислиш.
инаку нагласив дека правилото не важи за заведување освем ако нема секс. зборувавме за тоа ако некоја има ниски морлани вредности или му дава на сите без исклучок. дали е таа курва или не. вака отидовме во друга категорија.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
чекај сега не се разбираме изгледа.
како тоа заведени.
сите си седат во една просторија и влегува некоја и сите паѓааат на нејзиниот шарм без нејзнина вина. на такво заведување мислиш.
инаку нагласив дека правилото не важи за заведување освем ако нема секс. зборувавме за тоа ако некоја има ниски морлани вредности или му дава на сите без исклучок. дали е таа курва или не. вака отидовме во друга категорија.
Ти изгледа не ме читаш, или тоа што го читаш не го разбираш.....
Кое црно правило жити се?! Кој го наложил тоа правило? Кој морални вредности? Моралот е нешто кое ти е наметнато, да си се родел во.....Намибија, би ти било најнормално на гости кај другарти да имаш секс со женаму!

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Одговорот е многу едноставен: во одредени услови сите се добри а пак ако им ги смениш условите тогаш сите се курви! :unsure:
--- надополнето: 29 февруари 2012 во 01:33 ---
Ти изгледа не ме читаш, или тоа што го читаш не го разбираш.....
Кое црно правило жити се?! Кој го наложил тоа правило? Кој морални вредности? Моралот е нешто кое ти е наметнато, да си се родел во.....Намибија, би ти било најнормално на гости кај другарти да имаш секс со женаму!
Убаво речено ;)

А

Антоние

Гостин
Како го проценувам карактерот на една жена? Гледајќи ја како ги третира луѓето кои што неможат да направат ништо за нејзе. Луѓето кои не и значат ништо.

Овој тест досега никогаш не ме изневерил.

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
Nekade po internetov procitav edna misla od nekoj od vie poznative koja glasese ......Site zeni se kurvi taka da mamo izvini ama i ti si zena :))

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Па успоред мене дали една жена е добра или кифла определувам по некој мој стандарди кој се применуваат и во европа... на пример една жена е кифла ако е мрсна пошто кифлите се прават со маргарин, послем една жена е кифла ако можеш да ја мачкаш со мармалад, да ја мачкаш со ајвар и сирење па тоа е сеа за сеа ако има уште нешко ке допишам после

Kajgana Shop

На врв Bottom