Милан - Јувентус 25.02 [20:45]

Кој ќе победи?


  • Вкупно гласачи
    144
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Хахахаха компензирал судијата:pos:

Каква е таа компензација на поништен гол за сигурно водство и билдање на моментот и поништен гол за нерешен резултат? Тоа само некој што не следи никаков спорт може да го тврди. Па уште и се жалат за црвениот картон. Од кога тоа старт од позади при контра на противникот не се казнува со црвен картон? А зошто никој не го спомнува црвениот што требаше Бонучи да го добие во прво? Зошто никој не го спомнува влечењето на Киелини кога Робињо имаше шанса да излезе очи во очи со Буфон? Ама ај изгледа судијава само *компензираше* за се тоа во вториот дел.

Како и да е на табелата Милан уште е прв. После денеска очекувам голем број сомнителни одлуки да бидат судени во корист на Милан(не е праведно ама што да правиме такво е првенството-сите нешто компензираат)
Јуве има 1 утакмица неизиграна...
 

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.256
Поени од реакции
8.348
Дебатирано е тоа на форумов одамна, ставани се и слики од УЕФА или ФИФА, не е офсајд она погоре али во секој случај далеку е тоа од компензација, срамота е и да се објаснува зашто, на Милан на најпокварен начин им беше скратено водство од 2-0, оштетени се грдо, не памтам последен пат коа некој тим вака го јадел во ваков меч, убер битен. Последен пат вакво нешто им се деси на англичаните на СП против немците.
Пак Милан... раката на Адриано :) убер битен може не ама не беше голема разликата таа утакмица мислам пошто не памтам баш како беше табелата
 
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.876
Поени од реакции
23.241
Znaci ova raduvanjevo so sugava edvaj izvlecena so sudii nula, protiv pola tim na Milan pokazue kakva Golema ekipa e Juve i kakvi golemi navijaci ima !!

Inace ne vi lici muabetov za kompenzaciive, NE POSTOI EKIPA U UNIVERZUMOV sto ce se vrati na San Siro posle 2-0, kratko i jasno !!


No toa sto go vidov vecer uste pojce me ubedi deka sigurno ce bidemo sampioni sezonava, samo da vidim u LS sto ce napraemo !!
 

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
24 кола без пораз. Тоа ни Милан не го може.
интер го можи:D..сезона 2004/2005 сезона 40 и кусуро утакмици со ред во сите натпреварувања без пораз:D
 
R

Rigel Kent

Гостин
Znaci gleda gospod i vrakja!!! Rezultatov i ponisteniot gol e za site nepostoecki penali dosudeni za milan sezonava! Pozdrav!

Lele aman veke so ova video so Konte. Znaci kolku sto se sekavam taa sezona Juventus izgubi od Peruga vo posledno kolo vo taa poplavata namerno bidejki ako togas Juventus bese champion ke bese ogromna nepravda bidejki prethodno imavte namesten natprevar od sudii koga ja ostetija Parma.
 
М

- Миланело -

Гостин
Ајде јувенташи радувајте се на вашиот помочан бод подарен од судиите
 

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.224
Поени од реакции
8.093
Офсајдот на Матри го споредувате со голот на Мунтари ? По сликиве немаше офсајд т.е во линија се што е многу тешко да се предвиди во живо зошто сето тоа трае помалку од 1 секунда.Голот на Мунтари беше апла очигледен ама на некој не му одговараше да го признае.При резултат 2:0 утакмицата ќе беше веќе решена и главното прашање ќе беше дали Јуве ќе си замине со 4 или 5 гола во сопствената мрежа.Можете само да им кажете фала на судиите и да бидете среќни што Боатенг,Ибра,Касано па и Аквилани не се спремни за игра зошто тогаш ни господ не ве спасуваше,а не Таљавенто и компанија.
Абе Јуве нафта пијат или по 1 чашка безоловен насабајле па не 4-5, десет комада ќе примеа ако беше 2-0. Тие цела сезона примиле 14 гола па од ваков милан ќе примеле 4-5 комада. Не се бламирај жити се.
 
М

Мартин`

Гостин
Патетики? Дечко си се збунил, за Милан навиваат тие што си ги читал до сеа изгледа :pos:
Грешка си вие тропате глупости тука како и да било 2-0 вие ќе сте се врателе во игра, затоа што со Наполи исто сте се вратиле..
 
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.876
Поени од реакции
23.241
Inace trebase Alegri da go igra od pocetok El Sharavi, ima momceto od novive igraci na milan najvise iskustvo u utakmici protiv juve, igral do vcera protiv niv u Serija B, odma koj vleze se vide deka se razigure momceto :)
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.705
Поени од реакции
43.821
па и ногата на Матри е веке на линијата, а на Абате не е, значи сепак офсајд?
На Абате левата нога е пред нозете на Матри, сликата позади што е ставена јасно тоа го покажува али најискрено незнам што е битно ова у моментов, сеедно, мечот беше поебат многу порано, реков во тој момент на форумов дека најдобро ќе е Милан да победи после таа скандалозна одлука на Таљавенто ... сеа очекуем весеље да е низ Италија. :)
 
С

сашенко

Гостин
No toa sto go vidov vecer uste pojce me ubedi deka sigurno ce bidemo sampioni sezonava, samo da vidim u LS sto ce napraemo !!
Што виде бе Марли толку убедливо од твојот тим вечерва а? За првиот гол Бонучи забрави за кого игра па ви намести голче чисто, и се до голот за изедначување имаше за нијанса само подобра игра на Милан и 2 поништени гола за кои неможеме да предвидиме што ке се случеше ако не се случеше првата грешка (што и не ни дава право да предвидуваме).И не го цитирав тој дел, али не ме радува ремиво на јуве никако, незнам каде виде радост тука и од кого...
 
Член од
13 август 2008
Мислења
151
Поени од реакции
15

The striker was on the same line as the defender, why hasn't he been called offside?It's not an offside if they are both "on the same line", however there's a slight twist to this soccer offside rule. Even if the players are on the line with their feet, but the striker is leaned forward, a keen referee will call an offside. It's an offside by the slightest of margins, but still an offside. Subsequently, if the defender is leaned forward, he leaves the striker in offside.

Јас ова го најдов на нет, а според ова ситуацијата со Матри е офсајд. Странацата е соццер-фанс-инфо.цом (несмеам линкови нели?).
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.911
Поени од реакции
41.874
Судиите колку даваат толку и зимаат, сега им дадоа бод но нека ја мислат следните 3-4 кола со оние малите екипи 101% им кинат бодови
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom