Г
ГОЦ-К.О
Гостин
ФАКАТ! xDНека си тера сиромашен филм, притоа продавајќи албуми како алва и правејќи настапи секоја недела.
ФАКАТ! xDНека си тера сиромашен филм, притоа продавајќи албуми како алва и правејќи настапи секоја недела.
Еве и за Voodoo People.P.S. да се надополнам, има фаци што можат да земат еден семпл од песна, да го исечат, да напраат потполно нова мелодија и никогаш да не го дознаеш или сетиш вистинскиот семпл .. ни самиот артист нема да си го препознае семплот. Чист пример PRODIGY ... иди кажи им дека нивните песни се ремикси...
OH NO YOU DIDNT!Знам дека темава е за рап, али seriously, не ги возвишувајте Prodigy ко да се којзнае што.
Да беа креативни сами ќе си свиреа семплови. Затоа не ги сметам за квалитетен бенд. Пошто све им е семплувано.OH NO YOU DIDNT!
ти се слушаш шо збориш? пошо песните им се МАСТЕР ГЕНИЈАЛНО семплувани не се којзнае што?
Леле игнорантно копиле ејДа беа креативни сами ќе си свиреа семплови. Затоа не ги сметам за квалитетен бенд. Пошто све им е семплувано.
Brat ti si cul li za ZVUKOOBRABOTKA ???A Dali znaes ti kakov proces e toa ???Kontrola nad sekoj zvuk ???? PRODUCENT od sortata na LIAM HOWLET e momak so dovolno dobro razvieno poznavanje na sekoja frekfencija, i harmoniziranje na sekoja frekfencija so ostanatite pri toa da nemas nikakvi elementi vo celata slika koi sto da prechat.Zvuk obrabotkata e proces koj sto e naj vazen pri sempliranje, a producent koj sto ne moze da oseti kako da napravi zvuko obrabotka togas nikako i ne moze da se narece producent koj moze da napravi dobra zvuko obrabotka.Zvuko obrabotka, plus miksanjeto kako naj vazen del od celata produkcija i na kraj masteriranjeto kako proces mislam deka mene mi trebaa da go naucam seto toa okolu 6 godini.Bez nikakvi kursovi bez nikakov drug producent da mi pokaze.I sega koga mina vremeto i koga kje podrazmislam kolku vsusnost e blazeno toa da imas talent i kvalitet da uspees da iskoristis zvuk i da go modeliras po sobstven vkus !! FANTASTICNO!! Edno vreme si mislev da napravam pesni od zvuci vo kukjata od cinii, vrati koi skrcat, ot liftot vo zgrada od kapkite koi udarat na prozorot, od niskite frekfencii na kolite zad prozorot... a za seto toa da go sklopis vo eden mp3 fajl koj sto da rascepe cela diskoteka, znaci deka treba da imas golemo poznavanje okolu muziciranje i golem talent.Да беа креативни сами ќе си свиреа семплови. Затоа не ги сметам за квалитетен бенд. Пошто све им е семплувано.
Да не ти се верува што не луѓе идат на форумов... ова е невидено досега. Почнуваќи од дебатата за тоа како новите 2 траки на Тони биле срање (базирано на фактот што претходните траки му биле комерцијални, па сега и новово мора да биди срање) и завршуваќи со тоа дека Продиџи се срање и не заслужуваат респект. По некогаш дури се прашувам шо кур идам тука...Да беа креативни сами ќе си свиреа семплови. Затоа не ги сметам за квалитетен бенд. Пошто све им е семплувано.
СУС БЕ !Не викам дека се срање туку дека не го заслужуваат статусот на богови што вие им го давате.
Пошто гугл акаунтот ми е блокиран се надевам дека нема да биде проблем ако коментирам овде.Напишав нешто во врска се темата која што е актуелна. Прочитајте ако не ви е тешко
http://timetorea.blogspot.com/view/classic