Мотивација за учење

Член од
24 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво нов сум на форумов !
Сега сум прва година и имам еден прболем, немам желба за учење сакам да ми помогнете како да го решам тој проблем, како да седнам дома и да учам значи сега имам 10 единици и сакам да ги поправам.
Помогнете ве молам !

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Седни учи нетуку чкрапај по форуми:)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Другар,генерација сме.Али вакви како тебе ни ја срамат генерацијата :facepalm:

Мотив?Нема школо,нема работа,нема пари.Па ако нејкеш на улица да живееш фати книга.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Мотивација, па што знам, ги гледаш батките на телевизија, пола од нив биле со по 10 единици па успеале, ич не му мисли на добар пат си. :D Глупости!

Седи и учи!

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Здраво нов сум на форумов !
Сега сум прва година и имам еден прболем, немам желба за учење сакам да ми помогнете како да го решам тој проблем, како да седнам дома и да учам значи сега имам 10 единици и сакам да ги поправам.
Помогнете ве молам !
Немој да очекуваш некоја помош од форумџииве... 90% од нив се тука за да прават сеир од се и сешто.
И јас лично "патам" од овој проблем, но, се обидувам да се сконцентрирам на часовите (периодот кој мораш да го поминеш во училиште) и воедно да бидам активен. Јас незнам а и не верувам дека некој ќе ти "препише" некаков лек за овој проблем.
Едноставно, обиди се!

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236

Мотив?Нема школо,нема работа,нема пари.Па ако нејкеш на улица да живееш фати книга.
Аман немој само вака да се мотивираш ќе се разочараш на крајот 100%

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033

Бре, што ја срами, нема стекнато навика за учење, секогаш ќе има некој што има бандери, па се поправаат тие, не се секирај ти, има многу повеќе работи што би ја срамеле вашата генерација.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
И да седнеш да учиш по пола саат секој ден ќе добиваш 2-ки, не ми е јасно бре како може 10 кеца да имате :) Скоро генерација сме и знам колку треба да се учи за солиден успех. Кај учиш?
Мотивација, хмм незнам, поразмисли малце за тоа што би правел во иднина само со средно и колкава плата би земал (освем ако имаш тешки врски па да те упика некој негде, али не се надевај ни на тоа)
Незнам друго што да ти кажам искрено. Решение е да седнеш и да учиш, нема друго.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Аман немој само вака да се мотивираш ќе се разочараш на крајот 100%
Мени ми помага ова,за едно 2че-3че :icon_lol:

Бре, што ја срами, нема стекнато навика за учење, секогаш ќе има некој што има бандери, па се поправаат тие, не се секирај ти, има многу повеќе работи што би ја срамеле вашата генерација.
хмм на пример?

Член од
24 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
да точно така немам створено навика за учење а сакам да створам но незнам како?

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
Фани учи таму не се заебавај. 10 единици!!! Треба да си талент да ги добиеш, па само седи мирен на час и сите ке ти пишат 2ки или 3ки.

За мотивација мисли на факултет. Ако факултетот што го сакаш е добар ке ти требаат добри оценки за да влезеш, освен ако не мислиш да одиш на приватен. Да не влезеш во приватна квота па дополнително на трошок да ги изложиш твоите. А и другарите твои и школски сигурно ке одат на факултет, размисли како ке ти биде кога сите ке отидат на факултетите што ги сакаат а ти да отидеш на друг или воопшто да не отидеш. Ајде седни учи и да те изпрашаме по нешто за некој ден :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
да точно така немам створено навика за учење а сакам да створам но незнам како?
Требало од мал да ти створат навика тие што се грижеле за тебе :) А ако не те терале да учиш, не е твоја вината. Страшно е да имаш 10 единици. Еве сега доаѓа тромесечие, пробај да ги кренеш оцените. Кога ќе предава професорката на час, слушај ја, математика кога објаснува задачи слушај па потоа кога ќе решава еден пример, пробувај пред да го реши таа ти да го решиш. И да згрешиш, барем ќе пробуваш.
Со саат време учење на ден ќе имаш 3-4ки со оглед на паднатите критериуми во образованиево, камоли двојки. Ама гледај што повисоки оцени да добиеш и од втора друга песна да пееш.

М

Мартин`

Гостин
Искрено со 10 кеца незнам кој би можел да ти помогне, треба да си ептен глуп (извини на изразов ама така е) да ги наредиш толку.. само да слушаш малку од малку ќе имаш 3+ просек во средново глупо наше.. а да и домашните твои се криви чим те оставиле до 10ка да одиш :D

Kajgana Shop

На врв Bottom