eh moj priatele,treba samiot da se zalis , a ne mene ,. dokolku pocnes da gi broes dokazite i blagodetie od boga ne ke mozes da gi nabroes. , dokazi i golemi blagodeti go imas vo tvoeto zdravje vo hranata sto ja jades vo raznite pijaloci vozduhot vodata ,, seto ova ti go poseduvas no ne go custvuvas, vladees so tovoj zivot no toa ne go znaes zivees a ne znaes koga ke umres, imas oci da gledas usi da slusas jazik da zboruvas race noze , , ako mislis deka ova nee blagodet od tvojot sozdatel , i nee golema rabota pogledni na onie koi go nemaat ovoj blagodet oni koi se invalidi oni koi se rodeni kako invalidi , razmisli za tvojot sluh protiv gluvosta tvojot vid sproti sleposta, priatele na zemjata ima dokazi za tie sto veruvaat cvrsto a vo samite vas , vo samite luge postoi dokazi za postoenjeto na boga i golemi blagodeti od boga ,zarem ne gledate,kako sto veli vo kuran kerim
tie priznavaat deka blagodetta e od boga, pa potoa ja negiraat,(en nahl83)
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 22:37 ---
dali nikola verauva deka ima dusa i ako veruva dali bi mozel da ja vidi, ako veruvas vo se sto gledas , dali mozes da go vidis svojot sopstven um, se nadevam poseduvas i si taletirana licnost,
ako ti tvrdis deka imas um jas vikam deka nemas zatoa sto ne ti go gledam tvojot um moze li da mi dokazis.dali moze tvojot um da se vidi