Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Дали државата на странски фирми земјиштето им го продава или го дава на користење на одреден период. Дали правно тоа земјиште по трансакција претставува сопственост на таа фирма, Р: ТУрција (или како во случајот со ЕВН, Австрија).
Мислам дека од лани, т.е. со ланските измени на законот, странски лица можат да стекнат сопственост на градежно земјиште. Пред тоа, пред 2011 имаа право само на долготраен закуп, а имаа право на сопственост само на градежно земјиште на кое би изградиле дипломатско преставништво (како што беше случајот со Америте).

Но ако мислиш на недвижниот имот на ЕСМ, да купен е, пошто и пред тоа имаа можност на сопственост врз деловни и станбени згради.

п.с. некој да не го има нацртот за подземната сообраќајница !?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.826
Поени од реакции
12.323
После ќе биде снегот или трициклите со пластика сметале за трамвајот, па возачите на трамваи ќе ги тераат да чистат улици :pos:
Со вака несредени сообраќајници и купови снег и кал, коли испаркирани, собирачи на пластика и картони...плус кратки растојанија меѓу раскрсници, тешко трамвај. Хаос сме, па тек кога ќе се отворат дупки...Едино ако испорушат згради и прошират улици и стават саглам асфалт...и да намалат концентрација на населението од 2-3 градски населби (а токму таму како за инает уште толку се гради се и сешто па ќе има и стокатници). Во спротивно на исто мислење сум со коментарите под текстот. Метро, кој е јунак да го копа :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.826
Поени од реакции
12.323
Добро е тоа, на децата треба да им се овозможи таква забава, па и на родителите

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
За голема среќа не е.. него те гледам активен си на билд,под кој ник си ако не е тајна..

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
За голема среќа не е.. него те гледам активен си на билд,под кој ник си ако не е тајна..
Имам акаунт ама нe сум активен многу. FT сум, тој што црта во Ваши концепти во подфорумот Виртуелна Македонија.Ти кој си ? :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Имам акаунт ама нe сум активен многу. FT сум, тој што црта во Ваши концепти во подфорумот Виртуелна Македонија.Ти кој си ? :)
аха ја мислев fuchot си еден така некако беше,редовен мрчатор за се и сешто ..ја antiuser ама слабо пишувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom