Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Мене значи во мојот живот ми се нема слученоо да се заљубам. Премногу е лошо чувството кога не знајте како изгледа љубовта и се прачувам дали на некој му се случило истото???
Толку многу сакам да се затрескам во некоја жена, шо да не знам кај ми е глата само да трчам по неа, да му купвам подароци, да и ја покажвам љубовта на милион начини, да прам будала од себе за неа, ама никако не ми успева. Сите врски ми поминуват со презаситвање, а крајот на истите иди од чиста досада.
Лошо е ова чувство, а сакав да ги споделам моите мисли со вас поздрав
Не си ја пронашол вистинската девојка.

Член од
23 февруари 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Дали би требало да го викнеш на последен пат (после едно одбивање) на кафе,некој што ти се допаѓа доста време и да си кажеш тоа што има да си кажеш..? Или едноставно да се откажеш од се досега што си направил..?
И се со цел да си ја смиреш душата ,да сфатеш дали е бил ѓубре или тешок емотивец шо сака некој вистински да го открие,да дознаеш дали нешто се значиле знаците дека се интересира за тебе , милионскиот број на погледи шо ти ја продират душата.Или едноставно да се водеш според реалноста дека ако навистина те сакал ,би се доближил до тебе,онака како што треба.
What should I do? Да кажам како се осеќам или едноставно да оставам се ...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дали би требало да го викнеш на последен пат (после едно одбивање) на кафе,некој што ти се допаѓа доста време и да си кажеш тоа што има да си кажеш..? Или едноставно да се откажеш од се досега што си направил..?
И се со цел да си ја смиреш душата ,да сфатеш дали е бил ѓубре или тешок емотивец шо сака некој вистински да го открие,да дознаеш дали нешто се значиле знаците дека се интересира за тебе , милионскиот број на погледи шо ти ја продират душата.Или едноставно да се водеш според реалноста дека ако навистина те сакал ,би се доближил до тебе,онака како што треба.
What should I do? Да кажам како се осеќам или едноставно да оставам се ...
А зошто за последен пат и зошто одбивање кога велиш дека ти се допаѓа долго време?
И кој е тој начин според кој треба да ти се доближи "онака како што треба"?
Секој си има свој начин на кој ги искажува чуствата, секој е посебен. Не постои таа реалност за која зборуваш. Се додека не си кажете што ви лежи на душата, ќе си останете ти со твојата а тој со неговата реалност, прашувајќи се што би било кога би било.
Според мене никогаш не е подобра опцијата да премолчиш, подобро кажи што ти лежи да душа, па и ако неиспадне ништо, нема да те мачат каења и дилеми од типот "што ако....".

Член од
24 февруари 2012
Мислења
5
Поени од реакции
2
Најпрво пред се се извинувам за новоотворената тема, но бидејќи мислам дека ако го поставам ова во другата тема за совети нема многу да обрнат внимание и зато овде ке го поставам овде..
Значи вака јас оваа година сум матурант и сум уште virgin и можеби звучи старомодно ама сакам да ја изгубам невиноста на матурската вечер со партнерката со која учам 2 год и не сме толку блиски засега,ретко прајме моабет нашкола и слично, но таа ми предложи да сум и партнер.. и сега вака барам совет како да постапам во врска со ова, прва опција да се зближам до матурата со нејзе,да излезиме на кафе или слично, појке моабет да прам со нејзе нашкола и слично или пак да останам исто ко досега и на самата вечер да пробам да ја легнам..е сега и на првиот вториот начин си носит свој ризик, како на пример ако се зближам со нејзе мојт да ме сметат како другар и нормално само партнер за матурата и нема да сакат ништо појке од то(friend-zoned).. а вториот е дека во мегјувреме мојт да фатит дечко со што автоматски се намалуваат шансите за мојата цел или пак едноставно да ме игнорират и да не ми прајт моабет во иднина..иначе момичево имат имано мн појке врски од мене и е далеку поискусна(не вервам да е уште невина мада то никогаш немојш да го знајш) и сега барам совети од вас( по можност од поискусните кој биле во ваква ситуација или слушнале/разбрале за истото.. а ако е ептен безмислено однапред кажете ми да не се трудам и дека то е само по филмовите и застарено губење на невиноста на матурската вечер..) секој совет и критика ке ги прифатам само немојте некој безсмислени коментари, фала унапред и очеквам добро смислени и реални коментари и уште еднаш извните за темава ама сакам побрзо да знам како да постапам.

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
зближи се ама не многу, малце колку да може да ја залапаш, кога ке може да ја залапаш, залапај ја, па после ако сакаш да ја легнеш ке мора да се начука малце она, сеа она ако пие и има цел да се начука малце, значи дека сака да се плесне, и кога е пијана без разлика како се понаша знај она сака и треба кога ке биде пијана да ја залапуваш пострасно и допирај ја на понезгодни места како на пример(бутовите, колковите, колената, ушите)

Член од
24 февруари 2012
Мислења
5
Поени од реакции
2
Значи на понезгодните места, на ушите очите и така :D
Ок фала.. ама мислам дека е то стандардна процедура нормално.. нешо поконкретно шо мојт да ми загарантират дека ке ја легнам.. ајде сакам да слушнам појке различни мислења и искуства
^Rossonero ако мојш да се воздржиш од непотребни коментари како што реков.. потребни ми се само совети

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Најпрво пред се се извинувам за новоотворената тема, но бидејќи мислам дека ако го поставам ова во другата тема за совети нема многу да обрнат внимание и зато овде ке го поставам овде..
Значи вака јас оваа година сум матурант и сум уште virgin и можеби звучи старомодно ама сакам да ја изгубам невиноста на матурската вечер со партнерката со која учам 2 год и не сме толку блиски засега,ретко прајме моабет нашкола и слично, но таа ми предложи да сум и партнер.. и сега вака барам совет како да постапам во врска со ова, прва опција да се зближам до матурата со нејзе,да излезиме на кафе или слично, појке моабет да прам со нејзе нашкола и слично или пак да останам исто ко досега и на самата вечер да пробам да ја легнам..е сега и на првиот вториот начин си носит свој ризик, како на пример ако се зближам со нејзе мојт да ме сметат како другар и нормално само партнер за матурата и нема да сакат ништо појке од то(friend-zoned).. а вториот е дека во мегјувреме мојт да фатит дечко со што автоматски се намалуваат шансите за мојата цел или пак едноставно да ме игнорират и да не ми прајт моабет во иднина..иначе момичево имат имано мн појке врски од мене и е далеку поискусна(не вервам да е уште невина мада то никогаш немојш да го знајш) и сега барам совети од вас( по можност од поискусните кој биле во ваква ситуација или слушнале/разбрале за истото.. а ако е ептен безмислено однапред кажете ми да не се трудам и дека то е само по филмовите и застарено губење на невиноста на матурската вечер..) секој совет и критика ке ги прифатам само немојте некој безсмислени коментари, фала унапред и очеквам добро смислени и реални коментари и уште еднаш извните за темава ама сакам побрзо да знам како да постапам.

Буквите овде многу малку ќе ти помогнат да научиш некоја соодветна стратегија, зошто се зависи од тебе и од твојата психичка способност да процениш ситуација и прилика. (можеби таа сака, но ти треба да го погодиш вистинскиот момент)
Но јас ево ќе се потрудам да сум ти од корист со basics совети...

1. Не значи ако ти предложила да си и партнер - дека сака да има интимен однос со тебе.
2. Не значи ако си вирџин дека не знаеш како треба.... (одма се учи верувај :icon_lol:)
3. Не брзај, гледај ја в очи кога сте "во близина", пробај да е прочиташ нејзината намера (не ги слушај нејзините зборови, обично не значат ништо)
4. Спреми некои добри сентиментални "говори", и пробај да го зборуваш тоа што таа најмногу сака да го слуша.
5. Дај и на знаење дека си спремен за секакви предизвици.
6. Напи се нешто жестоко за да се опуштиш во комуникацијата (не претерви дан се напрајш желе бомбона). Потоа прави се малку повеќе удрен од што реално си.
7. Секогаш имај чист и свеж здив. (немој случајно заби да немиеш). Користи орбит, орбитрек абе што сакаш.. :D
8. Прати ја добро што прави таа, дали пие, дали шмека некој, дали некој ја шмека... искористи го фактот што и си партнер и имај предност пред другите.
9. Поканија на валцер малцер, на цигаре ако пуши, на пијачка ако пие...
10. Внимавај на песните, има многу песни на кои мозокот реагира со повеќе чуство на љубов, (од Тошка на пример) ... биди тогаш околу нејзе...
11. Не биди нападен, и не ја гледај нонстоп. (ако те суми, ќе знае, ќе се прави на 16 и пол)
12. Не и прај муабет од типот "дали си слободна после забава"... туку зборувај малце турско-ресенски... "ќе прајме афтер парти ова она.. супер ќе биде.." не дека таа не знае, туку тебе да не ти паѓа цената :icon_lol:
13. Не се партали со пари, пиштоли, петарди (дрога)... Во најголем % од случаите ќе си погрешно сфатен, и автоматски игнориран.
14. Кола е пожелно за да ти е целосен филмот, но строго забрането во вакви пијани прослави. (размисли добро)
15. За секој случај претходно припреми се за 2-3-4 сценарија.. (екстра кеш, спремна локација...). Не мојш да знајш што те чека.
16. Ако осетиш дека таа не е заинтересирана за такви романтики, ПОВЛЕЧИ СЕ, и остај простор за друг пат... пред вечно да те "банира".
17. Не заборавај да е прославиш вистинската вредност на матурската вечер!...

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.408
Ок фала.. ама мислам дека е то стандардна процедура нормално.. нешо поконкретно шо мојт да ми загарантират дека ке ја легнам.. ајде сакам да слушнам појке различни мислења и искуства
^Rossonero ако мојш да се воздржиш од непотребни коментари како што реков.. потребни ми се само совети
Ако си лигуш, несигурен (мада ко шо читам од постот, си (n) ) , ја прашуваш за одобрение у сред муабет, трепериш пред неа, се потиш додека праиш муабет, шансите за пенал ти се се помали и помали!

Член од
23 февруари 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
А зошто за последен пат и зошто одбивање кога велиш дека ти се допаѓа долго време?
И кој е тој начин според кој треба да ти се доближи "онака како што треба"?
Секој си има свој начин на кој ги искажува чуствата, секој е посебен. Не постои таа реалност за која зборуваш. Се додека не си кажете што ви лежи на душата, ќе си останете ти со твојата а тој со неговата реалност, прашувајќи се што би било кога би било.
Според мене никогаш не е подобра опцијата да премолчиш, подобро кажи што ти лежи да душа, па и ако неиспадне ништо, нема да те мачат каења и дилеми од типот "што ако....".
Јас го поканив ,ми рече дека ''ќе се договореме'' на фб ќе сме се слушнале,го чекав цел ден ,го немаше...Не сакав повеќе да инсистирам ,не сакав да му бидам нападна,досадна.Ако сакаше да прифати ,би ми се јавил ако не за друго.
На -онака како што треба ,мислам со зборување,со муабет...да каже ,ако нешто чувствува.
Имам само еднаш на кафе одено ,каде што ''официјално'' не има запознаено неговата роднина,не дека ние не се знаевме де..Целиот разговор беше толку напнат..што понекогаш добивав чувство дека се мисли што да каже.
Се знаевме по тоа што секогаш кога случајно ќе се сретнавме, се гледавме во очи .. толку долго и крај никој не прозборуваше,(можеби оти јас чекав на него или тој на мене,не знам)како и други случајни средби во кафич што секогаш се завршувале да се вртка околу мене.
Размислував и јас..Секогаш ги сакам расчистени работите,само да знам.Ако сфатам дека не чувствувал ништо воопшто,можеби тешко ќе ми е на некој период ,ама сигурно не би ми било потешко од тоа да не знам што се случува.
Од друга страна,скоро сите ми велат дека ништо не ни е имало.Погледот лаже и се друго не вреди без дело.....

Како и да е ..фала ти на советот МНОГУ,ќе го земам во обѕир.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.408
Јас го поканив ,ми рече дека ''ќе се договореме'' на фб ќе сме се слушнале,го чекав цел ден ,го немаше...Не сакав повеќе да инсистирам ,не сакав да му бидам нападна,досадна.Ако сакаше да прифати ,би ми се јавил ако не за друго.
На -онака како што треба ,мислам со зборување,со муабет...да каже ,ако нешто чувствува.
Имам само еднаш на кафе одено ,каде што ''официјално'' не има запознаено неговата роднина,не дека ние не се знаевме де..Целиот разговор беше толку напнат..што понекогаш добивав чувство дека се мисли што да каже.
Се знаевме по тоа што секогаш кога случајно ќе се сретнавме, се гледавме во очи .. толку долго и крај никој не прозборуваше,(можеби оти јас чекав на него или тој на мене,не знам)како и други случајни средби во кафич што секогаш се завршувале да се вртка околу мене.
Размислував и јас..Секогаш ги сакам расчистени работите,само да знам.Ако сфатам дека не чувствувал ништо воопшто,можеби тешко ќе ми е на некој период ,ама сигурно не би ми било потешко од тоа да не знам што се случува.
Од друга страна,скоро сите ми велат дека ништо не ни е имало.Погледот лаже и се друго не вреди без дело.....

Move on!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Никогаш не носи одлуки врз основа на тоа што другите велат. Ако мислиш дека во иднина ќе те мачи неизвесност од типот што ако..., тогаш не чекај тој да дојде или да почне разговор, почни ти.
Од многу мислење што да се каже, на крај останува неискажано се. Погледот некогаш лаже, но некогаш кажува и повеќе од сите зборови заедно, затоа неможеш да знаеш.

Член од
31 јануари 2012
Мислења
12
Поени од реакции
3

Pred mesec dena i mene mi se slucuvase vakvo nesto koga i da se gledam so nea samo ke se pogledneme vo oci ke se nasmeeme, poslem toa pocnavme da zborime ja pokaniv na kafe mi go kaza istoto ke se dogovorime i od togas pomina veke mesec dena i nisto ne se sluci samo i ponataka si pravime muabet.Ali sepak nz sekoj covek e razlicen ke ti kazam samo so sreka :)

Член од
23 февруари 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Никогаш не носи одлуки врз основа на тоа што другите велат. Ако мислиш дека во иднина ќе те мачи неизвесност од типот што ако..., тогаш не чекај тој да дојде или да почне разговор, почни ти.
Од многу мислење што да се каже, на крај останува неискажано се. Погледот некогаш лаже, но некогаш кажува и повеќе од сите зборови заедно, затоа неможеш да знаеш.
Сакам да ги слушнам мислењата на тие што ми значат и ми се најблиски,што ме почитуват и сакат,за другите не ми е гајле...
Ми здосади да сум се јас таа што почнува.Секој има граница на своето трпение,моето е веќе при крај....така да.. минатата недела кога ќе се сретнавме почнав да избегнувам да го погледнувам...
Можеби така фукнционират работите -колку повеќе ги одбиваш луѓето -толку попривлечен си им.Пред некој ден слушнав дека ја прашал роднината за мене ,како сум била,ме немало доста време....

Pred mesec dena i mene mi se slucuvase vakvo nesto koga i da se gledam so nea samo ke se pogledneme vo oci ke se nasmeeme, poslem toa pocnavme da zborime ja pokaniv na kafe mi go kaza istoto ke se dogovorime i od togas pomina veke mesec dena i nisto ne se sluci samo i ponataka si pravime muabet.Ali sepak nz sekoj covek e razlicen ke ti kazam samo so sreka :)
Добро е што вие сеуште си правите муабет :)
А од моја страна можам да ти кажам дека ако ја сакаш не се откажувај толку лесно.
-Жените сакаат да одолеат на удварањето на мажите, но и да го стопираат нивното откажување...
Така да ,со среќа и на тебе.:)

Член од
26 февруари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo. Imam problem so devojka mi, odime okolu 2 godini i osven nekoi sitni karanici nemame problemi golemi. Sega ima eden problem sto mnogu me maci, pa resiv da ve prasam vas sto mislite. Devojka mi celo vreme mi prefrla za toa deka ne sum polozuval se na fakultet, deka ne gledala idnina so mene, deka sum i bil kako propalica na nekoj nacin a toa sto jas ke go zavrsam fakultetot za 5ili 6 godini ne mora da znaci deka jas nema da bidam covek koj sto ke moze da si obezbedi pristoen zivot vo nasava zemja. I ona vika deka nemozela da gleda kako nemam uspeh so fakultetot, ne bila sigurna deka so mene moze da ima idnina i celo vreme zbori za toa. Jas mislam deka toa ne treba da i menuva mnogu, deka ako vistinski me saka ke me saka kakov sto sum i ke veruva vo mene. Sto mislite vie, dali e vo pravo, dali smee toa da i bide presudna rabota za da ostane so mene?Dali stvarno i e do toa ili saka da mi raskine, stvarno neznam.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Zdravo. Imam problem so devojka mi, odime okolu 2 godini i osven nekoi sitni karanici nemame problemi golemi. Sega ima eden problem sto mnogu me maci, pa resiv da ve prasam vas sto mislite. Devojka mi celo vreme mi prefrla za toa deka ne sum polozuval se na fakultet, deka ne gledala idnina so mene, deka sum i bil kako propalica na nekoj nacin a toa sto jas ke go zavrsam fakultetot za 5ili 6 godini ne mora da znaci deka jas nema da bidam covek koj sto ke moze da si obezbedi pristoen zivot vo nasava zemja. I ona vika deka nemozela da gleda kako nemam uspeh so fakultetot, ne bila sigurna deka so mene moze da ima idnina i celo vreme zbori za toa. Jas mislam deka toa ne treba da i menuva mnogu, deka ako vistinski me saka ke me saka kakov sto sum i ke veruva vo mene. Sto mislite vie, dali e vo pravo, dali smee toa da i bide presudna rabota za da ostane so mene?Dali stvarno i e do toa ili saka da mi raskine, stvarno neznam.
стварно ти вика така? леееј цар. Девојкати е цар. А ти земи книга и учи!

Kajgana Shop

На врв Bottom