По основ глупост. Градот нареди така и ги остави таксистите неколку месеци без работа ( читај државата реши да и се исплати инвестицијата во новите автобуси). Што се случи потоа. Такси компаниите решија да воведат попуст за да ги вратат луѓето што го користат тој превоз ама пред месец дена помина инспекција низ Скопје и секој таксист кој дал попуст го казнија 1000 евра. Да ти се плукнам во државата. Не ти дава да дишеш.Мене не ми е јасно зошто ги качија цените лани? По кој основ?
За град Скопје повеќе да влече пари..Мене не ми е јасно зошто ги качија цените лани? По кој основ?
ГлобалАјде во оваа тема да ги ставиме попустите на такси компаниите во скопје,пошто некој возат за 20% некој 30% попуст,како што е поскпено добо ке ни дојде!![]()
Требаше да претпоставам... Јас мислев таксистите сами си барале. Знам како е да се живее од тоа, знам колку е тешко и знам колку е уште потешко да ти збрцаат казна за глупост, а ти само сакаш лебот да си го извадиш.По основ глупост. Градот нареди така и ги остави таксистите неколку месеци без работа ( читај државата реши да и се исплати инвестицијата во новите автобуси). Што се случи потоа. Такси компаниите решија да воведат попуст за да ги вратат луѓето што го користат тој превоз ама пред месец дена помина инспекција низ Скопје и секој таксист кој дал попуст го казнија 1000 евра. Да ти се плукнам во државата. Не ти дава да дишеш.
попустот им е 20 % . Мене од стан до во автобуска со глобал ми е 90 -100 денари во зависност на семафорите, а од автобуска до в стан(пошо тешко се најдвит глобал такси пред автобускана) ми земаа 140/130 .ГлобалПред 2 години негде кога се возев со такси до дома 200 ми земаше, се возев со Глобал некни зошто ептен ми беше итно иначе не преферирам такси, за истата релација ми земаа 200. Имаат попуст само не знам колку е точно.
Бројот им е на титкање, титни им и ќе ти се јават.попустот им е 20 % . Мене од стан до во автобуска со глобал ми е 90 -100 денари во зависност на семафорите, а од автобуска до в стан(пошо тешко се најдвит глобал такси пред автобускана) ми земаа 140/130 .