Попусти на такси во Скопје

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Ајде во оваа тема да ги ставиме попустите на такси компаниите во скопје,пошто некој возат за 20% некој 30% попуст,како што е поскпено добо ке ни дојде!:)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Lotus 30% ама од град скопје забранија попуст мислам, која глупост.

П

Паган-др

Гостин
Зависи од таксистот. Некои попустот у џеб го ставаат.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мене не ми е јасно зошто ги качија цените лани? По кој основ?
По основ глупост. Градот нареди така и ги остави таксистите неколку месеци без работа ( читај државата реши да и се исплати инвестицијата во новите автобуси). Што се случи потоа. Такси компаниите решија да воведат попуст за да ги вратат луѓето што го користат тој превоз ама пред месец дена помина инспекција низ Скопје и секој таксист кој дал попуст го казнија 1000 евра. Да ти се плукнам во државата. Не ти дава да дишеш.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ајде во оваа тема да ги ставиме попустите на такси компаниите во скопје,пошто некој возат за 20% некој 30% попуст,како што е поскпено добо ке ни дојде!:)
Глобал :) Пред 2 години негде кога се возев со такси до дома 200 ми земаше, се возев со Глобал некни зошто ептен ми беше итно иначе не преферирам такси, за истата релација ми земаа 200. Имаат попуст само не знам колку е точно.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Му давам пари колку што вели таксиметрот , а он ми вели имаш попуст ... си велам да не сум на скриена камера , секогаш повише бараат , а овој пат помалку ... Убаво изненадување.

M

Moon Child

Гостин
По основ глупост. Градот нареди така и ги остави таксистите неколку месеци без работа ( читај државата реши да и се исплати инвестицијата во новите автобуси). Што се случи потоа. Такси компаниите решија да воведат попуст за да ги вратат луѓето што го користат тој превоз ама пред месец дена помина инспекција низ Скопје и секој таксист кој дал попуст го казнија 1000 евра. Да ти се плукнам во државата. Не ти дава да дишеш.
Требаше да претпоставам... Јас мислев таксистите сами си барале. Знам како е да се живее од тоа, знам колку е тешко и знам колку е уште потешко да ти збрцаат казна за глупост, а ти само сакаш лебот да си го извадиш.:(
Некни оние од Вардар ми земаа 90 од Холидеј Ин до Саем. Во Велес за таа релација за 40 денари ме возат.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Елит и Теникс ми даваат попуст. И Палас даваше на почетокот, ама веќе не. Изгледа некој ги плеснал по раката џебот.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.939
Taxi DeLuxe. 40 денари попуст.

15187
071/075/078 22 88 22 (не се на титка, мора да им се јавите)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.382
Поени од реакции
18.525
не ги кажувајте бе,ке почнат сите да се возат у нив и ке им налупаат казни :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.445
Поени од реакции
6.120
Глобал :) Пред 2 години негде кога се возев со такси до дома 200 ми земаше, се возев со Глобал некни зошто ептен ми беше итно иначе не преферирам такси, за истата релација ми земаа 200. Имаат попуст само не знам колку е точно.
попустот им е 20 % . Мене од стан до во автобуска со глобал ми е 90 -100 денари во зависност на семафорите, а од автобуска до в стан(пошо тешко се најдвит глобал такси пред автобускана) ми земаа 140/130 .

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
попустот им е 20 % . Мене од стан до во автобуска со глобал ми е 90 -100 денари во зависност на семафорите, а од автобуска до в стан(пошо тешко се најдвит глобал такси пред автобускана) ми земаа 140/130 .
Бројот им е на титкање, титни им и ќе ти се јават.

Kajgana Shop

На врв Bottom