A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Како може да биде на телеком кога ние плаќавме за мрежата, се сеќавам во 90 тите плаќавме за пликлучок на фиксен по 1000 марки најмалку.

С

сашенко

Гостин
Како може да биде на телеком кога ние плаќавме за мрежата, се сеќавам во 90 тите плаќавме за пликлучок на фиксен по 1000 марки најмалку.
Кај нас на улица дедо ми и еден комшија бандери купувале и кабли за струја на времето за целата улица за да може до кај нас да дојде па цело маало е приклучено на нив сега (кој како доаѓал и куќа градел).И после државата се продаде на приватњаци (со се бандерите наши :pos:) и сега тоа е на евн а ние сме си ги плаќале. :tapp:.Ни стојат сметките дома ама никому ништо, кој те шиша.А исто и за телефонските линии.На времето плаќале по толку пари за приклучок и сеа ги продавааат како да се нивни тие...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Не е до нив верувај телеком ја диктира работава се додека ОНЕ не постави нивна мрежа и ја користи на телеком овака ке биде .
А дека си ептен во грешка? Во моментов некој кој ја кочи работата е ONE јес да и телеком има удел ама не до толкав како што се мисли.
Просто кажано кај словенциве секоја обработка иде рачно.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Па требало да сте барале учество да си платат за бандерите пошто се ваши.
--- надополнето: 23 февруари 2012 во 16:06 ---
А дека си ептен во грешка? Во моментов некој кој ја кочи работата е ONE јес да и телеком има удел ама не до толкав како што се мисли.
Јас бев пример пред 2 дена, Телеком ја кочеше целата работа, немаше пуштено линија за интернет преку жица, се јавив во ОНЕ од таму тие во телеком се јавија, и после лицето од телеком ме исконтактира да ме праша дали дојде интернет.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.616
Поени од реакции
976
Se slagam so ova ne e sve do telekom primer i odkako mi go prefrlija telefonot na one cekav uste 16 dena za netot i opremata vkuno....golem udel ima i one vo pustoto cekanje

Член од
14 март 2010
Мислења
16.999
Поени од реакции
16.471
Линијата ја пуштаат овие од телеком, значи од уан поднесуваат барање до нив за да се пушти линија, и во рок од 24 часа треба да се пушти, а тоа што забушаваат од телеком е друга работа. (додуша кај мене одма завршија работа..)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.660
Поени од реакции
799
Se slagam so ova ne e sve do telekom primer i odkako mi go prefrlija telefonot na one cekav uste 16 dena za netot i opremata vkuno....golem udel ima i one vo pustoto cekanje
Целосно мрежата е на телеком со сите централи кои ОНЕ ги има изнајмено .Зашто ОНЕ би кочел кога тој нема корист од тоа што поскоро ти ке бидеш приклучен тоа повеке профит имаат ,додека телеком тебе како нивен корисник се додека не те разврзе ти зима пари

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Алелуја конечно биде и тај фамозен нет од Оне хахха...после месец и пол чекање...

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Денеска го пуштија на спидтест покажува 4мб/с а треба 6 маме и е...м лоповско ке мора да се јавувам да се караме малце:)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.660
Поени од реакции
799
Денеска го пуштија на спидтест покажува 4мб/с а треба 6 маме и е...м лоповско ке мора да се јавувам да се караме малце:)
Симни некој торент инаку спеед тестот не покажува точно јас имам дуо ехтрим и на спеед тест покажува одвај 6 мб/с а додека торент си тера 10 мб/с

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Симни некој торент инаку спеед тестот не покажува точно јас имам дуо ехтрим и на спеед тест покажува одвај 6 мб/с а додека торент си тера 10 мб/с
Ке пробам ке видам шо како,него некој да ми каже како да поврзам сеа рутеро оти појма немам ако се разбира некој нека ми пише пп да објасне шо како да праам :D

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.616
Поени од реакции
976
Da da najdobar test ti e torent....ako odi nad 600 super si :) btw i jas pocnav so 3.56 mb za 1-2 dena krena nad 5.5mb i sega odi do 6.6-6.7 mb ( sprema speedtest) ama najdobar test ti e samo Torent :P

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Операторите на 181 се „зафатени“ веќе 3 часа....
Една реклама помалку месечно... бам - плата за 2-3 оператори плус...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Линијата ја пуштаат овие од телеком, значи од уан поднесуваат барање до нив за да се пушти линија, и во рок од 24 часа треба да се пушти, а тоа што забушаваат од телеком е друга работа. (додуша кај мене одма завршија работа..)
(y)
Уште да беше се како што пиша, да не навлегувам понатаму нема потреба. Не е се така розево, си имал среќа би кажал и тоа е тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom