Кај нас на улица дедо ми и еден комшија бандери купувале и кабли за струја на времето за целата улица за да може до кај нас да дојде па цело маало е приклучено на нив сега (кој како доаѓал и куќа градел).И после државата се продаде на приватњаци (со се бандерите нашиКако може да биде на телеком кога ние плаќавме за мрежата, се сеќавам во 90 тите плаќавме за пликлучок на фиксен по 1000 марки најмалку.
А дека си ептен во грешка? Во моментов некој кој ја кочи работата е ONE јес да и телеком има удел ама не до толкав како што се мисли.Не е до нив верувај телеком ја диктира работава се додека ОНЕ не постави нивна мрежа и ја користи на телеком овака ке биде .
Јас бев пример пред 2 дена, Телеком ја кочеше целата работа, немаше пуштено линија за интернет преку жица, се јавив во ОНЕ од таму тие во телеком се јавија, и после лицето од телеком ме исконтактира да ме праша дали дојде интернет.А дека си ептен во грешка? Во моментов некој кој ја кочи работата е ONE јес да и телеком има удел ама не до толкав како што се мисли.
Просто кажано кај словенциве секоја обработка иде рачно.
Se slagam so ova ne e sve do telekom primer i odkako mi go prefrlija telefonot na one cekav uste 16 dena za netot i opremata vkuno....golem udel ima i one vo pustoto cekanjeА дека си ептен во грешка? Во моментов некој кој ја кочи работата е ONE јес да и телеком има удел ама не до толкав како што се мисли.
Линијата ја пуштаат овие од телеком, значи од уан поднесуваат барање до нив за да се пушти линија, и во рок од 24 часа треба да се пушти, а тоа што забушаваат од телеком е друга работа. (додуша кај мене одма завршија работа..)А дека си ептен во грешка? Во моментов некој кој ја кочи работата е ONE јес да и телеком има удел ама не до толкав како што се мисли.
Целосно мрежата е на телеком со сите централи кои ОНЕ ги има изнајмено .Зашто ОНЕ би кочел кога тој нема корист од тоа што поскоро ти ке бидеш приклучен тоа повеке профит имаат ,додека телеком тебе како нивен корисник се додека не те разврзе ти зима париSe slagam so ova ne e sve do telekom primer i odkako mi go prefrlija telefonot na one cekav uste 16 dena za netot i opremata vkuno....golem udel ima i one vo pustoto cekanje
И како брзина, стабилност задоволен си?Алелуја конечно биде и тај фамозен нет од Оне хахха...после месец и пол чекање...
Симни некој торент инаку спеед тестот не покажува точно јас имам дуо ехтрим и на спеед тест покажува одвај 6 мб/с а додека торент си тера 10 мб/сДенеска го пуштија на спидтест покажува 4мб/с а треба 6 маме и е...м лоповско ке мора да се јавувам да се караме малце![]()
Ке пробам ке видам шо како,него некој да ми каже како да поврзам сеа рутеро оти појма немам ако се разбира некој нека ми пише пп да објасне шо како да праамСимни некој торент инаку спеед тестот не покажува точно јас имам дуо ехтрим и на спеед тест покажува одвај 6 мб/с а додека торент си тера 10 мб/с
Da da najdobar test ti e torent....ako odi nad 600 super siСимни некој торент инаку спеед тестот не покажува точно јас имам дуо ехтрим и на спеед тест покажува одвај 6 мб/с а додека торент си тера 10 мб/с
Линијата ја пуштаат овие од телеком, значи од уан поднесуваат барање до нив за да се пушти линија, и во рок од 24 часа треба да се пушти, а тоа што забушаваат од телеком е друга работа. (додуша кај мене одма завршија работа..)