Jas licno sum zadovolen kaj mene do sega nemalo problem i da..stabilen i brz e...Се јавив во ОНЕ на 181 рекоа ќе го средат за 24 часа.
Да ми кажете само дали сте задоволни од интернетов на ОНЕ, дали е стабилен брз итн..
Оне нудат само еден пакет - ТОТАЛ 999 денари фиксен телефон и еден БООМ ТВ брзина до 6144 Кbps / 768 Кbps со 400 ГБ.и имаш WADSL – до 1024 Кbps / 128 Кbps кој е бежичен .Сакам да се префрлам на уан ама незнам кој пакет е подобар.
Колкава е брзината? и дали е стабилен?
Дајте некое упатство.
Фала пријател, а вајрелес има?Оне нудат само еден пакет - ТОТАЛ 999 денари фиксен телефон и еден БООМ ТВ брзина до 6144 Кbps / 768 Кbps со 400 ГБ.и имаш WADSL – до 1024 Кbps / 128 Кbps кој е бежичен .
Во идеални услови (при брзина од 6144 kbps) брзината при симнување на торенти треба да биде 768 kbps. Ова секако зависи и од бројот на сидери и слично, така да очекувај брзина нејкаде околу 700 kpbs.и просто прашање: торент коа ќе симињам ќе биде над 1 мегабајт?
Тоа за сидери јасно ми е но зошто на макс адслов ми иде 1 ипол мегабајт?Во идеални услови (при брзина од 6144 kbps) брзината при симнување на торенти треба да биде 768 kbps. Ова секако зависи и од бројот на сидери и слично, така да очекувај брзина нејкаде околу 700 kpbs.
Oti ONE se prekupci , zimaat net od MAXOTТоа за сидери јасно ми е но зошто на макс адслов ми иде 1 ипол мегабајт?
Лошо е да незнаеш а да велиш дека знам,а и сите не сме родени учени па да знаеме . Мислам дека на сите нови корисници даваат рутери TPlink кој овозможу по дома да имаш бежична мрежаФала пријател, а вајрелес има?
не ми се смеј на прашањава оти поима неам јас
и просто прашање: торент коа ќе симињам ќе биде над 1 мегабајт?
Modemi davet na site dlink a ne ruter tplink...retko koj dobil takov ruterЛошо е да незнаеш а да велиш дека знам,а и сите не сме родени учени па да знаеме . Мислам дека на сите нови корисници даваат рутери TPlink кој овозможу по дома да имаш бежична мрежа
Sega izgleda imet nov pobrz sistem ..zs jas cekav 30 dena za modemot i uste 6 dena posle toa za aktivacija na netot...i po moe mislenje to bese debilska rabota so cekanjeto...znaci sega davaat tplink ruteri, taka trebase odavno da bidit ama ne bese do pred 2 meseciЈас потпишав договор соОНЕ пред една недела и ми резервираа TPLink. Ми рекоја дека за 2-3 дена ќе ме побарат за линијата шо ќе ми се префрлува, ама ете ни се јавија ни ништо. осеќам дека дури на лето ќе имам нет од овде![]()
Не е до нив верувај телеком ја диктира работава се додека ОНЕ не постави нивна мрежа и ја користи на телеком овака ке биде .Sega izgleda imet nov pobrz sistem ..zs jas cekav 30 dena za modemot i uste 6 dena posle toa za aktivacija na netot...i po moe mislenje to bese debilska rabota so cekanjeto...znaci sega davaat tplink ruteri, taka trebase odavno da bidit ama ne bese do pred 2 meseci)) i btw dosadvi im na 181 za opremata da ti ja dadat pobzo zs spori se ko zelki
))))