e sega se setiv za slučka od 1995, mislam beše den pred 8mart, odev na kontrola vo klinika. Odev ne po Vodnjanska , tuku po malite ulički desno od Vodnjanska nagore. Imaše tamu edna raskrsnica so ogledalo, no jas nemav triagolnik, znači imav predimstvo sprema toj od leva strana. Se kačuvav i vrtev, zabeležav eden kadetče beše, od vodnjanska dovađaše, jas mislev ke uspori, no toj nagazi, kako so namera da me udri vo vozačka vrata. Nagaziv i za vlakno mu izbegav, no odednaš od desna strana eden so edno jugo što ne go videv, bidejki i toj mnogu brgu vozeše a i gledav vo ovoj što me zagrozi.. jas svrtev, no ovoj so jugoto malku me zakači vo zadniot branik ama bočno. Nemaše ni on nekoja šteta, no vednaš tuka od edna prodavnica vikna po telefon policiska kola (neaše togaš mobilni). I on go vide toj što mi beše sporeden i što me zagrozi i izbega, ama imaše cajkan u ekipata negov, toj go zamolča i počna mene da mi se sili i zakanuva dozvola ke mi odzemel, tuku da mu platam na negoviot čovek novo krilo i mu ja dade nemu mojata soobrakajna a ne se napravi ni zapisnik ni ništo. Otidovme na majstor, toj gleda deka štetata e bez vrska, toj beše udren na istoto mesto i od porano, a mu reče deka ova i ne treba da se prai... ovoj zapna ke prai, mu dadov nekoj pari, ne se sekavam kolku, ne beše mnogu, ama zošto, a po nekoj den majstorot me prašue zošto ovoj ne doađa, a toj vsušnost se zanimaval so mestenje soobrakajki i iznuda .. Posle se javiv vo MVR, mi kažaa zošto ne si zapišal broj na policiskoto vozilo. No mislam deka NE E pametno da se rčkaš so policajci a i drugi luge što se vo klanovi ili grupi, ke si imaš problemi.