B
Black Guard
Гостин
Тогаш ако имаме илузија иманентно е да постои реалност па од каде знаеме дека реалноста не е илузија.
Има, под услов се останато да е дел од таа апсолутна вистина или Апсолут.Факт е дека нема апсолутна вистина која постои сама за себе,ова е согласно теоријата на системите но и природните правила-нема апсолут.
Постои само една апсолутна работа(реалност, како сакаш кажи го) а тоа си ти. Не можеш да се знаеш што си, ама можеш да знаеш што не си. методот е direct cognitionТогаш ако имаме илузија иманентно е да постои реалност па од каде знаеме дека реалноста не е илузија.
tvrdish deka apsolutna vistina e deka ne postoi apsolutna vistina?Но бидејќи незнаеме колку време трае секогаш односно дали времето како димензија некогаш почнува или завршува, аналогно на тоа никогаш нема да знаеме дали некоја вистина би важела во секоја ситуација и секогаш, аналогно на тоа, не постои апсолутна вистина.
Oh no you didn't. That's my que.tvrdish deka apsolutna vistina e deka ne postoi apsolutna vistina?
Ако не ја знаеме, како тогаш знаеш дека постои?Постои апсолутна вистина но ние луѓето не ја знаеме. .
Можеби и вистината како таква е човечки производ и зависи од аголот од кој што ги гледа работите. А ако ја сметаш смислата на животот за апсолутна вистина, тогаш би имало 24938504584972573985748 апсолутни вистини, со оглед на фактот дека секој различно гледа на животот и на смислата на постоењето и живеењето.Доколку не би постоела тогаш ни животот не би постоел - лагата е човечки производ а вистината (реалноста) е севременска но апсолутната вистина (смислата на животот) можеби никогаш нема да ја дознаеме
доколку не би постоела апсолутна вистина не би постоел живот -> не би постоел јас ниту тиАко не ја знаеме, како тогаш знаеш дека постои?
Себично е животот да го разгледуваме само низ човечка призма бидејќи и пред човекот постоел живот а апсолутната вистина може да биде само една токму поради тоа што ти го кажа (секој различно гледа на животот) а бидејќи ние не сме креаторите на животот не можеме да дадеме дефиниција за апсолутната вистина.Можеби и вистината како таква е човечки производ и зависи од аголот од кој што ги гледа работите. А ако ја сметаш смислата на животот за апсолутна вистина, тогаш би имало 24938504584972573985748 апсолутни вистини, со оглед на фактот дека секој различно гледа на животот и на смислата на постоењето и живеењето.
Вистината дека е сега постоиме, за некого таму на крајот од другиот свет, ниту ти, ниту јас постоиме. Не знае за нашето постоење, мала е веројатноста дека некогаш ќе дознае. Значи за мене и тебе вистина е дека постоиме, ама не и за Јао Це од Јапонија.доколку не би постоела апсолутна вистина не би постоел живот -> не би постоел јас ниту ти
Е па и мене ми е тоа муабетот. Не може да дадеме дефиниција за апсолутна вистина, затоа што не знаеме што е тоа. Не сме откриле сега за сега и дали таа постои. Нема дефиниција за апсолутна вистина, затоа што повеќето луѓе различно гледаат на работите.Себично е животот да го разгледуваме само низ човечка призма бидејќи и пред човекот постоел живот а апсолутната вистина може да биде само една токму поради тоа што ти го кажа (секој различно гледа на животот) а бидејќи ние не сме креаторите на животот не можеме да дадеме дефиниција за апсолутната вистина.
For greater good-that's the reason."Знаејки" го ова како би сакал нешто што се нарекува држава да речеме?
Блиску сме до разумен компромис Нема дефиниција за апсолутна вистина. Но сепак, апсолутната вистина за секој поединец претставува различна работа макар што не може да и даде дефиниција. За мене лично таа претставува ВРВОТ т.е нашиот креатор и она што го создало животот и сите оние мистерии за кои немаме одговор. Но факт е дека тие постојат а зад нив постои токму таа апсолутна вистина. Значи апсолутната вистина како термин одамна е откриена - и античките филозофи си ги поставувале истите прашања но нејзиното значење сеуште е под знак прашалникЕ па и мене ми е тоа муабетот. Не може да дадеме дефиниција за апсолутна вистина, затоа што не знаеме што е тоа. Не сме откриле сега за сега и дали таа постои. Нема дефиниција за апсолутна вистина, затоа што повеќето луѓе различно гледаат на работите.
Може има апсолутна дефиниција, ама таа варира од човек до човек. Што значи дека за мене тоа што сега куцам на компјутер е апсолутна вистина, но не и за тебе. Секој човек има своја различна апсолутна вистина. Тоа што за тебе е апсолутно, не е и за мене. Што автоматски ја прави вистината неапсолутна, односно различна во зависност од аголот од кој ги гледаме работите. А можеби и ја има, не велам не, но додека не излезе на површина (ако ја има), не можам да тврдам дека ја има.Блиску сме до разумен компромис Нема дефиниција за апсолутна вистина. Но сепак, апсолутната вистина за секој поединец претставува различна работа макар што не може да и даде дефиниција.
Апсолутната вистина не мора да биде осознаена од секој на ист начин за да постои. Всушност таа воопшто не мора да биде сфатена, бидејќи постои и без интелигентниот свет. Се содржи во сите универзални природни закони на кои не им е потребна свесна форма на живот (луѓе) за да го управуваат развојот на она што постои само и исклучително во определен правец.Но сепак, апсолутната вистина за секој поединец претставува различна работа макар што не може да и даде дефиниција.
Една е апсолутната вистина а таа е составена од збир на сите неразјаснети прашања кои си ги поставуваме, така да тоа што за тебе е апсолутна вистина е само подмножество на крајната дефиниција. Моето мислење е исто така подмножество и кога ќе се соберат сите теории на куп ќе се добие конечното прашање од човечки аспект за тоа што апсолутна вистина? Како што кажа Каран, вистината егзистира и без интелигентниот свет т.е човекот или вонземјаните. Додека пак дефиницијата за апсолутната вистина би го дала одговорот на тоа конечно прашање. Тоа е само моја хипотеза но мислам дека има смислаМоже има апсолутна дефиниција, ама таа варира од човек до човек. Што значи дека за мене тоа што сега куцам на компјутер е апсолутна вистина, но не и за тебе. Секој човек има своја различна апсолутна вистина. Тоа што за тебе е апсолутно, не е и за мене. Што автоматски ја прави вистината неапсолутна, односно различна во зависност од аголот од кој ги гледаме работите. А можеби и ја има, не велам не, но додека не излезе на површина (ако ја има), не можам да тврдам дека ја има.