Кој е критериумот по кој цениме дали една девојка или жена е добра девојка или е к***а

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
Не бе Лаки. Не сум ја за тебе.
Секој си бира партнер според комплексите разбираш?
Ти на пример си искомплексиран дека не те бива у кревет и си бараш некоја според квалитетот на нејзината вагина.
Јас на пример, пошто веќе не можам да најдам таков честит човек како тебе, ми останува да си бирам партнер според карактерот, според тоа колку е паметен, какви интереси има, дали е духовит и такви некои небитни ствари у животов.
Жал ми е ама ете не ни е судено.
пробај, нема да ти се потроши па ти, може би ке се најдеме на иста бранова должина, еден плус или минус не ти менува ништо

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Карловиќу не ја расипувај темава со твојте глупости.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Кај некои мажи критериумот за тоа дали е жена промискуитетна или не се сведува на тоа дали има вагина или не.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
Кај некои мажи критериумот за тоа дали е жена промискуитетна или не се сведува на тоа дали има вагина или не.
а кој е твојот критериум дали некоја жена е промискуитетна?

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
а кој е твојот критериум дали некоја жена е промискуитетна?
Не е мое да одговарам на тоа прашање, затоа што секој си има свој живот и начин на живеење, ако јас имам мои уверувања за нешто, не значи дека треба да биде така и за сите други. Секој со своето во животот, јас нема да бидам таа која суди и која покажува со прст кон другите. Мојот пост укажуваше на тоа дека има одреден вид на машки кои ги оцрнуваат сите жени, без разлика на бројот на партнери.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
Не е мое да одговарам на тоа прашање, затоа што секој си има свој живот и начин на живеење, ако јас имам мои уверувања за нешто, не значи дека треба да биде така и за сите други. Секој со своето во животот, јас нема да бидам таа која суди и која покажува со прст кон другите. Мојот пост укажуваше на тоа дека има одреден вид на машки кои ги оцрнуваат сите жени, без разлика на бројот на партнери.
ајде кажи ги твоите уверувања, не бараме некому да му судиш туку да ги кажеш твоето уверување, мислење. ако го кажеш своето мислење не значи дека некому му судиш... немора и сите да се сложат со твоето мислење, затоа тоа е твое мислење..

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ја мислам дека нема некој критеруем, општо зависи од расположението на некој кој сака да те оцрни или возвиши.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
Ја мислам дека нема некој критеруем, општо зависи од расположението на некој кој сака да те оцрни или возвиши.
ако некоја имала 50 партнери или пак била со некого од корист дали нејзината квалификација ке зависи од нечие расположение или ке биде факт

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
ајде кажи ги твоите уверувања, не бараме некому да му судиш туку да ги кажеш твоето уверување, мислење. ако го кажеш своето мислење не значи дека некому му судиш... немора и сите да се сложат со твоето мислење, затоа тоа е твое мислење..
Со тоа што ќе кажам одредена бројка (пример) на партнери како критериум за промискуитет, тоа би значело дека покажувам со прст кон некој, а не сум личност која суди други луѓе и не им ги бројам партнерите на другите луѓе, ниту пак ме интересира кој со кого колку пати спиел и зошто го направил тоа. Кој што си прави за себе си прави. Сметам дека не треба да постојат етикети, затоа што етикети се за конзерви, не за луѓе. Јас си го живеам својот живот најдобро како што знам и умеам и не им се мешам на другите во нивниот. Како што реков, секој со своето, секој со својата тежина, со својот избор и со својот крст. Од мене нема да добиеш дефиниција, затоа што одбивам да ги ставам луѓето во рамка.
Општеството како такво, знаеме како ги дели луѓето, јас ги делам на добри и помалку добри. Друга поделба не знам.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
ако некоја имала 50 партнери или пак била со некого од корист дали нејзината квалификација ке зависи од нечие расположение или ке биде факт
Ќе те цитирам тебе во воведниот пост:

Познавам девојки кои лично знам дека немале така голем број на партнери а во средината се оквалификувани како к*рви а познавам и девојки за кои исто лично знам дака имале многу, многу повеке партнери од претходниве а средината за нив има мислење дека се ок
Ако викаш дека таа што имала 50 партнери е курва, тогаш зашто мнозинството не ја отценило како таква?

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
абре блонди, изгледа имаш поработено во некој амерички хотел па знаеш како таму оди работата..... неможеш да ме прелажеш мила, те познавам по мирисот...... и тебе блонди не би те прошетал гордо никој, ниту на сред село ниту по град, ниту со коњска кола ниту со ферари... но во ноките кога е многу темно и врнежливо.........
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 10:54 ---
Лазе бре Лазе, не ми доликува вакви фрази да употребувам на јавен форум, ама со ваквите како тебе неизбежно е тоа...Како бре ти ме мирисна мене и установи дека не сум за некој гордо да ме шета...? Нели глеаш дека те пробија сите овде што сорта (edit ) си? Се прашувам само каква би можела да легне со тебе...? -Хммм...Некоја смрдена, недепилирана рурална ропачка... И ти самиот си го знаеш ова па своите дебели фрустрации си ги лечиш овде..Ајде edit не трескај веќе глупости...
edit leandra

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Балканот е место каде популацијата се дели на курви и педери...којзнае како се размножуваат луѓето...:icon_lol:

Бројот на сексуални партнери било кај мажите било кај жените не е фактор кој го одредува квалитетот на врската/бракот. Ниту висок ниту низок број даваат некакви гаранции за нешто. Компатибилноста можеби. Пресекот на заедничките погледи кон животот...можеби. Знаењето што се сака од себеси и од врската...можеби.
Само по себе менувањето (или не) на сексуални партнери не би требало да е проблем. Проблемот е во последиците и неодговорноста. Ако со таква постапка некого свесно повредуваме би било здраворазумски тоа да не го правиме.

САД
1.6M Men Pay Child Support For Kids That Aren't Theirs (DNA), Today, 30% of DNA paternity tests, nearly one in three, prove that the man involved is not the father of the child in question.

Кина
Clinics say 30 percent of tested men are not the biological father of their children

Британија
Their review of estimates of so-called paternal discrepancy over more than 50 years suggests the father was not the natural parent in between 1% and 30% of cases.

Пресликувањето на капиталистичкиот однос врз меѓуполовите односи го дава наведениот резултат.
Но тоа е еден од моторите на генерирање незадоволство и стимулација на конзумеризмот како бекство од незадоволството.
А парата треба да врти.
Cheers !

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А за добрите дечки, добар дечко е некој кој е целосна спротивност од тебе. Некој кој има критериум кога бира партнерки и не го бута и у умрен Турчин, нема двојни аршини и не е хипокрит.
Само да прашам, ако некој дечко не го прави сето ова, односно внимателно бира со кој ќе има однос, дали тој има право да ги подели жените не оние кои ги смета за неприкладни за него, и на другите?

Ако да, тогаш сепак постојат некакви критериуми за поделба на вакви и онакви девојки, колку и да се субјективни...

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Само да прашам, ако некој дечко не го прави сето ова, односно внимателно бира со кој ќе има однос, дали тој има право да ги подели жените не оние кои ги смета за неприкладни за него, и на другите?

Ако да, тогаш сепак постојат некакви критериуми за поделба на вакви и онакви девојки, колку и да се субјективни...
Ставрогин, поделби и класификации постојат, тоа е факт, а критериумите за истите се индивидуални... И нормално е да постојат жени кои поради било која причина ги сметаш за неприкладни, иако мислам дека нема основа истите по автоматизам да бидат класифицирани како курви.

Ама мене на темава ми боде очи двојниот аршин што Лазо, а и многу други го имаат. Лазо сам си призна дека би легнал се` што има дупка и никој од дежурните моралисти на форумот не зуцна. Ама да го кажеше тоа некоја девојка, истите тие ќе ја распнеа in no time. И што е заклучокот? Дека Лазо е фраер, а девојката курва? Yeah, sure..Лазо ќе беше фраер да кажеше дека жени трчаат по него, ама он има високи стандарди и не легнува со било која. А вака е само обичен јадник, исто како и гореспомнатата девојка. И тоа лицемерен јадник. Лазо, а и било кој, нема право да бара морал и чест кога и самиот не ги поседува.
--- надополнето: 23 февруари 2012 во 00:45 ---
Лазаре, не се будали.. Глуп си ти, а курви не постојат. Ете ти докажаа.
Еве за што зборувам цело време.
Постојат курви бе каран, другар ти Лазо е пример за тоа.
Или ти мислиш дека е фраер?

Kajgana Shop

На врв Bottom