Најнов превод на Куран на македонски литературен јазик

Член од
28 ноември 2011
Мислења
246
Поени од реакции
106
Новиот превод на значењето на Благородниот Куран на македонски литературен јазик - Второ издание излезе од печат. Истиот може да се најде во неколку градови во Македонија, меѓу кои во Скопје, Кичево, Дебар и Струга. Во Скопје го има и во книжара Табернакул. Цената изнесува 900 ден, и е во ограничени количини. Па повелете набавете го ова најново издание. За повеќе информации обратете се на povikkonvistinata@gmail.com.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
А колку пари ја качат библијата?
И сеа што одма со верски препуцавања ли мора да вратиш, може тој што ти пишал е будист што правиме тогаш а???

Продаваш Куран ама изгледа не си го прочитал...
Ти паѓаш ниско не тој што ти мислиш дека те навредил (n)

Немам зборови едноставно... :mad::mad::mad: :facepalm:

V

Vollstandig

Гостин
И сеа што одма со верски препуцавања ли мора да вратиш, може тој што ти пишал е будист што правиме тогаш а???

Нема веза, тоа е став во кој донекаде и јас се согласувам кога станува збор за религија да не се земаат пари и ред други работи. Со оглед на тоа што куранот ,оригинал е на арапски требаат навистина добри преведувачи за да се преведе. Не значи дека ако е преведен на англиски од арапски, и дека од преводот на англиски може да се преведи на македонски,арапскиот спаѓа во семитска група на јазици што треба и многу толкување. Валјда со ова што опналце цена од 900 денари им е да покријат трошоци за преведувачи, печатење и ред други работи иако мислам дека ИВЗ би можела истото да го поткрепи. Али што да речиме, кога МПЦ продава верЦки календарчиња по 50 денари,а доколку некој друг ги продава по улица или било каде, може да добие казна. Оставањето пари по иконите? По чешми? Крштевки венчавки пеење леб погачи и други тестенини...и тоа има цена.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
zosto mene si me citiral? Sto imam jas so biblii kurani pari ova ona....

S

Sheldon Cooper

Гостин
А колку пари ја качат библијата?
Незнам за библијата. Не сум религиозен но би сакал да го прочитам куранот на македонски за објективно да ги споредам со библијата ама да го испразнам џебот за 900 денари нема шанси. Со 900 ден. можам да се праам летва цел месец :)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.416
Поени од реакции
5.089
Слабо пропагандава за 9 стотки никој нема да купи, Чорбаџија и протестантите растураат.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585

Кои црни верски препукувања ги бараш сега... не сум муслиман (чист информативно) го пишав ова како христијанин кому преку курац му е од печалбата на оние кои проповедаат на сметка на верниците кои умираат од глад или немаат денар да си подмират некоја сметка за основен живот.

nap yourself now...

M

Muranyi

Гостин
Незнам за библијата. Не сум религиозен но би сакал да го прочитам куранот на македонски за објективно да ги споредам со библијата ама да го испразнам џебот за 900 денари нема шанси. Со 900 ден. можам да се праам летва цел месец :)
Има онлајн верзија на Куранот на македонски.Ако сакаш кога ќе сум дома,дека ми е букмаркирана,ќе ти пратам линк.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Кои црни верски препукувања ги бараш сега... не сум муслиман (чист информативно) го пишав ова како христијанин кому преку курац му е од печалбата на оние кои проповедаат на сметка на верниците кои умираат од глад или немаат денар да си подмират некоја сметка за основен живот.

nap yourself now...
И ти си многу отиден!!! Прочитај ги коментарите од почеток собери 2+2 па пиши тука воопшто не ме заболе дали некој профитира од тоа или не, поготово не сега во 21 век, какви не глупости се продаваат, не па и верски книги. Сосема на друга основа е пишан мојот пост ако не го сваќаш, не ме цитирај.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
246
Поени од реакции
106
Луѓе навистина незнам што да ви кажам, но знам дека издавачите првин требаше цената да им биде 500 денари, но тоа беше пред 3 години. Во меѓувреме трошоците испаднаа многу поголеми и ми рекоа дека првото издание ќе биде поскапо , но од второто издание се очекува намалување на цената, сепак ивз не е заинтересирана да помогне некои македонски изданија, не заборавајте дека албанците ја водат ИВЗ..:)
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 14:12 ---
Сепак без а го фалам, е најдобар обид за превод на куран, но не и најдобриот...има и тука грески , но тој е подобар од оној „торбешкиот“ на Џило кој сам го правел.Сепак овде поминале многу повеќе раце и подобрио познавачи на македонскиот и арапскиот јазик..3-оџи и тројца преведувачи

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Како бе може да се плаќа за Куран и за Библија тоа не ми е јасно. Еве јас на пример сакам да го читам, ај дадете ми го гага ете ќе го прочитам. ама да давам 900 денари е некако бесмислено. Инаку веќе имам библија која ми е поклон од МПЦ, ама ИВЗ нигде ги нема, изгледа сите пари на џамии ги трошат, а за книги
нема .
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 16:34 ---
Слабо пропагандава за 9 стотки никој нема да купи, Чорбаџија и протестантите растураат.
Кој е Чорбаџија? (или што)

Kajgana Shop

На врв Bottom