Внимание: Отровна детска чаша од Џамбо!

• Креатор на темата Креатор на темата Jimmy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како прво кој би купил ваква чаша? Веќе досадно да не стана на рамна постава па сеа да пазам на чашата да не ми се истури секој момент -.-

Како второ до негде сте у право за ова, посебно новиве генерации како што се целите млитави би можелчо се да им се деси.

Затоа:
lrg_Made_in_Macedonia.gif
Што е сигурно, сигурно е...

Ако се проверуваат овие работи како што треба на царините и терминалите нема да има вакви работи. Работата е што "газдите" ќе фрлат некој денар од страна и робата ќе му биде пропуштена за влез во Македонија и после ќе пијат мали деца од овие чаши...

На секој граничен премин и царински терминал законски е задолжително присуство на:
- Доктор - фитопатолог (задолжителен преглед при влез на растенија и семенски материјал);
- Ветеринар и/или овластено лице од Агенција за храна и ветеринарство (задолжителен преглед при влез на храна,стока од животинско потекло, животни за колење и домашни миленици);
- Овластено лице од Државен Пазарен Инспекторат (во случај увоз на фалсификувани марки и влез на стока без декларација)

Е сега претпоставуваш дека повеќето од овие овластени служби буквално ги заболе (со нивни речник), а целата процедура т.е. нивна работа е наметната на полициските и царински служби.Дури и шпедитерите се замарани за такви глупости кои не се дел од нивниот опис на работа.

И нормално дека ќе имаме забуни кога цајкан не е ветеринар и цариник не е фитопатолог...за другиве така - така.
Ама имало случаи шлепери со ете пиперки на пример, да седат 24 сати на терминал поради задолжителен преглед на продукти со растително потекло, а соодветните управи не се замарале и бизнисот пропаднал (не смеат да го пуштат во земјава без тој документ).

Затоа:
lrg_Made_in_Macedonia.gif
Што е сигурно, сигурно е...

Па да, само што ваков бизнис покрај ова кинеско срање тешко да ти успее. Што може една мала фирмичка каде ќе се работи навистина квалитетен производ за секојднева употреба,- прибор за јадење, играчки, украси и останати секојдневни ситници против гигантскот мега производство на жтиве.

Ми фалат производи каде ќе пишува Made in Germany, Italy, UK, Macedonia и сл.

Како прво кој би купил ваква чаша? Веќе досадно да не стана на рамна постава па сеа да пазам на чашата да не ми се истури секој момент -.-

Како второ до негде сте у право за ова, посебно новиве генерации како што се целите млитави би можелчо се да им се деси.

Такви чаши како оваа во Џамбо се продаваат како алва. Тие што ги купуваат ниту знаат ниту пак на крај памет им текнало дека може да има олово. Искрено и јас се изненадив од ова.

од кај заклучивте дека е олово??
дека така пиши во весникот или незнам каде??
мислам стварно дали од сликата заклучивте дека е олово, и дали имате видено олово уствари.
башка не ке да е малце скапа и тешка чашата ако има толку олово, не ке набива детето бицепси.
или ајде некој рекол кинеско пак нечини од свој некој лични или пазарни интереси па ајде сега оловоманија.
дај малце размислите пред да се однесувате како толпа.
мене искрено повеќе на бетон ми личи или некоја смеса ама најмалце на олово освем ако не го продаваат во гранули.

Па да, само што ваков бизнис покрај ова кинеско срање тешко да ти успее. Што може една мала фирмичка каде ќе се работи навистина квалитетен производ за секојднева употреба,- прибор за јадење, играчки, украси и останати секојдневни ситници против гигантскот мега производство на жтиве.

Ми фалат производи каде ќе пишува Made in Germany, Italy, UK, Macedonia и сл.
Такви чаши како оваа во Џамбо се продаваат како алва. Тие што ги купуваат ниту знаат ниту пак на крај памет им текнало дека може да има олово. Искрено и јас се изненадив од ова.

Сега свативте ли зошто "старине" замараат дека во Југославија имало квалитет.. Се што имале по домовите се било тука произведено и било сигурно и квалитетно.

од кај заклучивте дека е олово??
дека така пиши во весникот или незнам каде??
мислам стварно дали од сликата заклучивте дека е олово, и дали имате видено олово уствари.
башка не ке да е малце скапа и тешка чашата ако има толку олово, не ке набива детето бицепси.
или ајде некој рекол кинеско пак нечини од свој некој лични или пазарни интереси па ајде сега оловоманија.
дај малце размислите пред да се однесувате како толпа.
мене искрено повеќе на бетон ми личи или некоја смеса ама најмалце на олово освем ако не го продаваат во гранули.
Will it blend? :D

па ако загледате малце ке видете дека е рапава како смеса сотавена од гранули кои и се имаат изронето малце, а не е топен метал турен во калап што би било наједоставно кога би се работело за олово кое се топи на ниска температура.
оловото е меко, има метален сјај и во никој случај не е рапаво како да е правено од грутка песок и уште помалце се рони. башка кој има постара пломба за заби има олово во устата.
единстевно тука што личи на олово е сивата боја која ја имаат скоро сите метали, така да по слика ако некој заклучи дали е олово цинк железо или кадмиум нека ми се јави.

па ако загледате малце ке видете дека е рапава како смеса сотавена од гранули кои и се имаат изронето малце, а не е топен метал турен во калап што би било наједоставно кога би се работело за олово кое се топи на ниска температура.
оловото е меко, има метален сјај и во никој случај не е рапаво како да е правено од грутка песок и уште помалце се рони. башка кој има постара пломба за заби има олово во устата.
единстевно тука што личи на олово е сивата боја која ја имаат скоро сите метали, така да по слика ако некој заклучи дали е олово цинк железо или кадмиум нека ми се јави.
Кинеско олово ? :pos:

абе така и за моторчињата викаја 4 такните. триста узбуни кренаја трговците кои продаваа марки и имаа цени за еден скутер колку помнала кола.
вакви такви трошеле неоделе кинески нестабилни што неизнакажаја.не по вести не по весници.
ама џабе 500 евра си се 500 наспроти 3000 евра за едно пијаџо.
енего 5 година му е гајле си нема, кинеско било. ако сака од марс нека биди ми брка работа.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 01:09 ---
Кинеско олово ? :pos:
да да тоа е поштетно од германското олово. гермаското олово можеш комотно како бисквита со чај да го пијаш, дури и е здраво и директно во крвта оди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom