Хип хоп културата во Македонија

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Песнава е иначе вистинска прича пеер :)
Го кењаат Јованов дека ич не бирал за настап туку ги праќал по секакви рупи низ нашава ни мила провинција :)
Микрофони со ефекти кумот кумот кумот.. :))
Јбг... кешарац коа ќе заигра и Алачки у шупа пее. :)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Не знам за Антонио или whatever, али ја би се уплашил...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.916
јас вчера пронајдов и видео на јутјуб од каде најверојатно им е земена идеата за вториот спот ( маските и рок фазонот.) Знам дека беше нешто германска рок група или слично. Баш ако го најдам ќе го постирам али треба да шетам по фејсбук

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Глупости.... ако спот е копија дека носи леќи на очи тогаш и the game е копија на hopsin пошто тој прв почна да носи леќи. Или ајде сега гејм така напрајл и појче никој не смеј да го прај то.... оти не кажувате дека од рнс е копија спото? има милион видеа снимени во паркој, темни сокаци и визби, али то не е копија....
немојте со вакви банални работи

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
^Ова си нема никаква врска со спотот за "Повеќе од рапер".

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
http://kurir.mk/magazin/scena/61685-Video-Intimnata-ispoved-na-Toni-Zen

-Во спотот горам автомобил, а тоа е само преносна смисла на се кажано во „Надвор“ и „Повеќе од рапер“. Двете песни се моја интимна исповед и многу се разликуваат од тоа што досега сум го пласирал во етерот, вели Тони Зен.

Е тек сеа ќе те доутепаат или Пистолеро или Страјк,копај си гроб.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Да ги анализираме двете траки..​
Тони Зен се направи најголем клошар на рап сцената во Македонија(јебига,каква таква ја имаме),*ја ваѓа маската* и вика "Од сега ќе бидам ваков маската ја спуштам доле",пробува да го спушти Тонио Сан кој рече"маските е паднат и лицата ќе ви скапат,еден до друг луѓето ќе сватат,факат!,потоа,пробува да каже дека пошол на Сафари,Тонио Сан рече дека го послушал Пики Сипи,па тргнал на сафари да ги тргне сите лажни,по кого тргнал Зен?
Зен ја вметнува и владата,а Тонио сан кажува дека владините деца го отргнале од намерата да го врати рапот.Текст како ОДМАЗДА исполнет со гнев,вистина,и болка,напишан од вистински рапер неможе да го напише и еден ашљак кој се продава за пари.
Ако го слушаш немора ни да правиш,рапот е начин на моето размислување,рапот е мојот живот од тоа нема бегање. Почит
Ајде да ги анализираме двете траки.
Искача РНС и праи дис за Зен ничим изазван во моменти кога Зен покажува дека е прав рапер и дека не е случајно каде што е. Флоуто си го порави за 5 степени, текстовите уште подобри. И сеа овој ми искача и као него му е скурчено од тоа продавање на рапот пошто он го држи риал и на улица, а всушност РНС го НЕМА 2 ГОДИНИ НИКАДЕ!
Ајде нема везе, дис ко дис. Добар дис, само многу лицемерен и непотребен. Легија си шиткаат рап ко ништо задњиве години.

Од друга страна Зен, ако не врати и уствари испадне кул, си размислува од друга страна: „Мене ме обвинуваат дека не сум рап. Ми пуштија дис, прав рапер не преќутува.“И си праи дис, многу подобар од оној на РНС. Стихови кои што комотно можат да го закопаат и да не излезе од Север више никад! Посебно ме ќејфа коа си го дупи пошто кенка у траки (беспотребно) иако грин аут бандитите слепо се палат дека е он сиромав и тешко му е :tapp:!

Јас сум Чаирско дете, ко помал идол ми беше РНС, и некој тогаш да ми кажеше дека моментално ќе бидам на страната на Зен ќе му речев дека е будала. Ама сеа за сеа: Зен 1-0 РНС

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
http://kurir.mk/magazin/scena/61685-Video-Intimnata-ispoved-na-Toni-Zen

-Во спотот горам автомобил, а тоа е само преносна смисла на се кажано во „Надвор“ и „Повеќе од рапер“. Двете песни се моја интимна исповед и многу се разликуваат од тоа што досега сум го пласирал во етерот, вели Тони Зен.

Е тек сеа ќе те доутепаат или Пистолеро или Страјк,копај си гроб.
Зашто бе Страјк и Пистолеро? Нели РНС рече „Тоа ќе го сторам сам“? Ако некој друг од Легија излезе сега со нов дис за Зен тогаш длабоку ќе сум убеден дека РНС е пи*ка и не може сам да ја продолжи војната која сам ја започна. Не дека го фаворизирам Зен и имам нешто против РНС, ама никој не го тераше РНС да го прави тоа што го направи пред некој месец со Одмазда, зашто Зен сите знаеме дека тераше друг фазон и не се замараше со нив. Е сега овај ќе се прави јак и ќе тера филм некој. Истата работа ја направи и Пистолеро со Слаткар...ко го извади дисот на Слаткар. Верувај дека Зен е доста интелегентен како персона (иако е многу потценат ради тоа што вадеше лејм коемрцијални траки) и може многу мудро да постапи на секој контра удар иако тоа досега не го пренел преку некоја трака. Јас викам Дај Боже да продолжи во овој стил и во иднина, затоа што продукцијата му 1000 години пред која и да било наша во моментов (видео и аудио).

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Зашто бе Страјк и Пистолеро? Нели РНС рече „Тоа ќе го сторам сам“? Ако некој друг од Легија излезе сега со нов дис за Зен тогаш длабоку ќе сум убеден дека РНС е пи*ка и не може сам да ја продолжи војната која сам ја започна. Не дека го фаворизирам Зен и имам нешто против РНС, ама никој не го тераше РНС да го прави тоа што го направи пред некој месец со Одмазда, зашто Зен сите знаеме дека тераше друг фазон и не се замараше со нив. Е сега овај ќе се прави јак и ќе тера филм некој. Истата работа ја направи и Пистолеро со Слаткар...ко го извади дисот на Слаткар. Верувај дека Зен е доста интелегентен како персона (иако е многу потценат ради тоа што вадеше лејм коемрцијални траки) и може многу мудро да постапи на секој контра удар иако тоа досега не го пренел преку некоја трака. Јас викам Дај Боже да продолжи во овој стил и во иднина, затоа што продукцијата му 1000 години пред која и да било наша во моментов (видео и аудио).
Може и сам РНС против глупакот Тони,видовме со песната Одмазда,го утепа,го утепа поштено со лирика,а не како Тони,се соблака,глуми лудница се јача без потреба.
Не треба тоа воопшто,лириката и поентата на лириката се важни,а не спотот.
Немој да ми кажеш дека не е така.
Тони паметен ?
Не ме смеј брат,Тони ако беше паметен ќе останеше Урбана Димензија,барем ќе имаше чисто лице и респект од сите,а не сега да го плука кој стигне,да изиграва Лејди Гага од Македонија.
Тони ти е нешто како Фифти цент во Америка,првиот албум му беше бомба и после почна да се занесува,славата и парите му удрија во глава и почна да прави лејм песнички ала златно славејче.

Квалитетот што во секоја песна го има РНС не може да се споредува со тоа што го има Тони до сега извадено,без разлика дали во иднина ќе вади спотови од милијарда долари,ќе си остане курва лапната за пари.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Може и сам РНС против глупакот Тони,видовме со песната Одмазда,го утепа,го утепа поштено со лирика,а не како Тони,се соблака,глуми лудница се јача без потреба.
Тони паметен ?
Не ме смеј брат,Тони ако беше паметен ќе останеше Урбана Димензија,барем ќе имаше чисто лице и респект од сите,а не сега да го плука кој стигне,да изиграва Лејди Гага од Македонија.
Тони ти е нешто како Фифти цент во Америка,првиот албум му беше бомба и после почна да се занесува,славата и парите му удрија во глава и почна да прави лејм песнички ала златно славејче.

Квалитетот што во секоја песна го има РНС не може да се споредува со тоа што го има Тони до сега извадено,без разлика дали во иднина ќе вади спотови од милијарда долари,ќе си остане курва лапната за пари.
А што и фали на лириката на Зен? Толку добри стихови извади у дисов што сум просто изненаден од него. А у ствари мене Зен од увек ми бил просек, ништо посебно, со тоа негово школско рецитирање кое траеше до скоро, ама последнава година човекот научи да рапа, неверојатно е колку се смени на подобро.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Тони паметен ?

Мене па не знам зошто толку ви се добри лириките на Одмазда. Човече, го закопал некој рапот, па овај пробал да го воскресни, па после влудница го однесле, па го дрогирале, па го е*авале... Па дали е нормален бе? Ако е толку .!. фактор, бујрум, смени ја хип хоп ситуацијата во државава. Али, полесно е да плукаш по некој кој ти е недостижен. Ако толку Тони Зен не вреди според него, не требало да го спомнува воопшто. Нека си тера сиромашен филм, притоа продавајќи албуми како алва и правејќи настапи секоја недела.

Kajgana Shop

На врв Bottom