Економски факултет (reloaded)

Член од
27 октомври 2008
Мислења
115
Поени од реакции
8
Случајно најдов на страната и ова го вика :
Редовен студент на Економски факултет може да добие потврда за редовен студент по сопствено барање. За таа цел, студентот треба да ги поднесе следниве документи до службата за студентски прашања:
  • индекс
  • пополнет формулар за издавање потврда
  • уплатница од 100 денари на сметката на факултетот

Сигурен си дека треба молба ?
Треба и молба (имаш молби пред влезот кај раководителката за студентски шрашања, ако нема таму имаш во книжарата). Јас вадев потврда пред 2 недели и ми бараа и молба и потврдата да ја пополнам во 2 примерока (едниот примерок останува во студентски, а на вториот ќе ти стават печат со потписот на деканот и одма ќе ти го вратат).

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Добро, кој дел од НЕ ТРЕБА МОЛБА не го разбирате??? Пред две недели требаше, се поднесуваше молба, две потврди и платени 100 денари и таксена марка од 50 денари. Сега пак е сменето. Треба само една потврда и платени 100 денари, исто како што беше и претходно, со позитивна страна што сега се завршува веднаш, а не се чека еден ден. И доста веќе со таа молба, 100 нотификации дневно на Фејсбук добивам за неа, па и тука да читам по 100 мислења за едно те исто.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
За сите да знаат само Уплатница за 100 ден на факултетот треба и формулар од студентски за потврда за редовен студент !

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.997
Поени од реакции
12.575
Ај да си прашам јас Економика. Вчера седнав да учам ама некако не ми одеше :D
Од првата тема се паѓаат многу прашања на колоквиум? Мислам, овај кажал ова, онај кажал она....10 дефиниции за претпријатие има.:cautious:

Z

ziko bt

Гостин
Од првата тема се паѓаат многу прашања на колоквиум? Мислам, овај кажал ова, онај кажал она....10 дефиниции за претпријатие има.:cautious:
Земи си скрипта од Либро и полагаш сигурно,не се замарајте со учебнико.

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Не ги учи сите дефиниции, не треба да знаеш кој теоретичар што кажал, треба да ја знаеш само болдираната дефиниција, тоа што е „Според нас, претпријатие/економика/блабла е...“

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.997
Поени од реакции
12.575
А можам уште да го променам изборниот?

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Koлеги околу семинарската деловно планирање, си бираме дали сакаме да направиме бизнис план, или пак стратегиски, тоа ми е јасно. Ама кој е за зелен проект, кој за некоја постоечка компанија?

И маркетинг на услужни дејности, пријавив практичен труд, ама нешто како да има измени околу тоа. Кој е поинформиран за семинарскиве нека пише додека е време, да се уходаме.

G

grande-juve

Гостин
Ми треба информација кои се професори по Индустриска Политика, и Јавни Финансии, фала.

Член од
2 февруари 2012
Мислења
8
Поени од реакции
3
Колеги, може ли некој да ми каже за ZEPHYR . Се логирав, но незнам како да пребарувам. Ми треба за математички методи да видам што има професорката поставено. Инаку, одам на предавањата и искрено баш ништо не разбирам. Се надевам на вежбите ќе биде поинаку. Дали има некаде да се најдат задачите со решение од учебникот, или барем со некакви насоки за решавање.

Kajgana Shop

На врв Bottom