Економски факултет (reloaded)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
колеги кој е материалот предвиден за прв колоквиум по информациони технологии?фала однапред

O

onlya

Гостин
Колеги, може ли некој да ми каже за ZEPHYR . Се логирав, но незнам како да пребарувам. Ми треба за математички методи да видам што има професорката поставено. Инаку, одам на предавањата и искрено баш ништо не разбирам. Се надевам на вежбите ќе биде поинаку. Дали има некаде да се најдат задачите со решение од учебникот, или барем со некакви насоки за решавање.
Од кога ќе се логираш на zephyr од лева страна имаш една табела: Sort my courses,
Create a courses category, Subscribe to courses, Unsubscribe from courses, Platform announcements.
Ќе одиш кај здебеленото т.е Subscribe to courses после тоа Search courses ќе го пишеш името на предметот или името на професорот и подолу ќе го бараш предметот со соодветната година и ќе натиснеш Subscribe и толку. После тоа ќе одиш кај My zephyr (дали од горе или од страна не е битно) и ќе влезеш кај линкот со името на предметот. Ако треба да се пријавувате во групи што знам ќе одиш кај groups, презентации од предавања и вежби се наоѓаат во documents но мислам за тој предмет немаат ништо ставено освен ако не ставиле деновиве :)

А можам уште да го променам изборниот?
Мислам дека не можеш но сепак прашај си на студентски :)
Земи си скрипта од Либро и полагаш сигурно,не се замарајте со учебнико.
Нема врска тоа јас учев од скриптата па сега фино лепо си го презапишав предметот :S

S

Sheldon Cooper

Гостин
Луѓе дали за статистика има врска дали ќе учам од книгата од Калина (помалата) или од онаа на Славе Ристески (поголемата) ако не сум од смерот ебизнис? Оти Калина им рекла дека не е битно од која книга ќе учеле ист бил материјалот ама пак нешто слабо на мојот смер се збори за таа нејзина книга, сите сме со оваа monsterbook од 550 стр. (мене ми е Драган Тевдовски професор)

Член од
7 ноември 2010
Мислења
123
Поени од реакции
28
Колеги, може ли некој да ми каже за ZEPHYR . Се логирав, но незнам како да пребарувам. Ми треба за математички методи да видам што има професорката поставено. Инаку, одам на предавањата и искрено баш ништо не разбирам. Се надевам на вежбите ќе биде поинаку. Дали има некаде да се најдат задачите со решение од учебникот, или барем со некакви насоки за решавање.
Од предавања тешко да разбереш нешто.На вежби подобро е.Ќе решавате задачи и од таму се учат постапките, а и во книгата имаше мислам на крај на секоја тема некоја основна постапка за решавање.
Сега можда ти изгледа страшно ама не е ќе видиш.;)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Луѓе дали за статистика има врска дали ќе учам од книгата од Калина (помалата) или од онаа на Славе Ристески (поголемата) ако не сум од смерот ебизнис? Оти Калина им рекла дека не е битно од која книга ќе учеле ист бил материјалот ама пак нешто слабо на мојот смер се збори за таа нејзина книга, сите сме со оваа monsterbook од 550 стр. (мене ми е Драган Тевдовски професор)
Учи си од таа на Славе, не комплицирај. Драган не прави тешки тестови, бара најбитни дефиниции и малце логика. Нема потреба од бубање на 500те страни, само еднаш прочитај и по втор пат наврати им се на најбитните работи. Задачите ќе се слични како тие од вежби.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
84
Поени од реакции
12
Предлог: Читај од книга , учи од скрипта :)

Дали треба по Монетарна Економија да се учат и Додатоците?
Првите три додатоци не требаат рече ќе кажува накнадно кои требаат кои не :)

Член од
13 јануари 2012
Мислења
29
Поени од реакции
2
Иде ли некој на предавања Деловно комуницирање? До кај треба за прв колоквиум...до која страна?

Член од
26 септември 2010
Мислења
29
Поени од реакции
10
Иде ли некој на предавања Деловно комуницирање? До кај треба за прв колоквиум...до која страна?
Мислам дека нема кажано, а моментално сме до 25 страна.
Логично ми изгледа со 4та глава, таман до пола, ама не знам за сигурно.

Член од
14 јануари 2011
Мислења
27
Поени од реакции
0
Некој што иде на предавање Анализа на финансиски извештаи да каже што треба да се учи од книгата???

Член од
13 јануари 2012
Мислења
29
Поени од реакции
2
Мислам дека нема кажано, а моментално сме до 25 страна.
Логично ми изгледа со 4та глава, таман до пола, ама не знам за сигурно.
А знаеш ли дали негде можат да се најдат прашања?

Kajgana Shop

На врв Bottom