Помош за избор на лаптоп

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.034
Поени од реакции
3.615
Ајде совети помеѓу овие 2

http://0.mk/delln5110
и
http://0.mk/d11d4

Или било кое лаптопче до 30.000
Итно ми требаат предлози. Фала
Јас скоро идентичен на тој од 31000 имам, само што е Asus и што го купив 23000 :D Значи, не вреди да го земаш тој од 31475 за тие пари....

Тој од 28580, ок е за цената, i5 процесор ама графичката не ти е за игри само да знаеш ама со тоа и повеќе батерија ќе ти држи. :)

Мој совет, посети го следниов LINK. Лаптопот е супер, исти процесор како тој Toshiba од 28000 само тука имаш 640 гига хард диск, далеку подобра графичка од Intel HD 3000 и плус HD Ready WebCam :)

Да требаше јас да купувам лаптоп, од овие 3 би го одбрал третиот што е 29990. :)

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Јас скоро идентичен на тој од 31000 имам, само што е Asus и што го купив 23000 :D Значи, не вреди да го земаш тој од 31475 за тие пари....
Не е точна цената на линкот. 29 илјади е тој. Прашање ми беше дали има некој што има DELL N5110 и да се пофали/пожали од него.

Тој од 28580, ок е за цената, i5 процесор ама графичката не ти е за игри само да знаеш ама со тоа и повеќе батерија ќе ти држи. :)
Не ми е за игри, не работам со 3D графика, така да, многу ми се поважни батеријата и RAMот

Мој совет, посети го следниов LINK. Лаптопот е супер, исти процесор како тој Toshiba од 28000 само тука имаш 640 гига хард диск, далеку подобра графичка од Intel HD 3000 и плус HD Ready WebCam. Да требаше јас да купувам лаптоп, од овие 3 би го одбрал третиот што е 29990. :)
Ич ги нејќам HP лаптопите. Некој има искуство со овој од линкот?

Член од
22 јануари 2012
Мислења
76
Поени од реакции
23
Некое лаптопче до кај 40... па нека биде и до кај 45, 6 7 8 илјади денари преку сила негде, да има минимум i5, хард диск мање битно 500гб бар да има, ако има и SSD уште подобро, RAM барем 4гб.
Не сум некој хардкор гејмер, ама сакам да има графичка барем колку толку да можам да ги пробам поновите игри (не мора на high level, може medium, low), дали Nvidia или Ati Radeon небитно (или?). Исто приметив новите имаат и интегрирана и плус `додатна` графичка така да можеш да се префрлаш од една на друга ако играш нешто на пр, ова би ми било од огромно значење.

Друго, не сакам со вклучени Виндоус и Офис, имам тоа, не сакам за џабе да го плаќам...

Најбитен ми е квалитетот. Acer, Asus и слично не сакам никако зашо лошо искуство сум имал. Немам многу од хардверскиве трендови познавање, така да нека ми препорача некој кој се најквалитетни од среднава класа (Dell, HP, Lenovo.. i dont know.. ) за таа цена. Исто така од кај да го купам, да не биде преварантска фирмата, зашо имам чуено многу фирми шо продавале outlet/refrubished лаптопи како нови. Значи да биде стабилна фирма, па макар и поскапо некој денар да е. И да има бар 3 години гаранција, преку сила 2.
Spored mene ako veke ti se davat tolku paricki:D bi ti preporacal Dell ili HP.
Spored mene http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=31480&id=85&l=3&q=&SupplierArticleID=SAID1000&Action= ovaj bi ti odgovaral najpoveke spored ona sto go baras ti i plus imas 5 godini garancija.. pozz :)

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Не е точна цената на линкот. 29 илјади е тој. Прашање ми беше дали има некој што има DELL N5110 и да се пофали/пожали од него.

Не ми е за игри, не работам со 3D графика, така да, многу ми се поважни батеријата и RAMот

Многу неквалитетна изработка од страна на Dell после 1 година користење се расклапува се раскрцува, целиот е од евтина пластика направен, многу неквалитетна изработка. BTW што толку ти е важен RAM-от јас не знам ? :)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.034
Поени од реакции
3.615
Дали некој може да даде една здрава критика за конфигурацијава:

http://www.set.com.mk/setClient/productdetails.asp?productid=36057&group=Преносни компјутери
За парите е OK и мислам ќе ти заврши работа за било што, само не за некои нови игри, ако ти е за работа или за интернет (фејсбук,јутјуб и сл.) земај го, за парите е супер.

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
^^^ Нешто не ми штима у спецификациеве за лаптопот. Процесорот веќе содржи "графичка" ( GMA HD ), а у спецификациите ( на линкот од сет погоре ) пишува дека лаптопот има GMA 4500MHD. Или лаптопот не е со тој процесор или не е со таа графичка ( тие две не идат у комбинација, ако ида се губи смислата да има интегриран gpu у процесорот ). Тој лаптоп иде со Intel HM55 Express Chipset ( кој не ја содржи GMA 4500 ) значи најверојатно утнале у спецификациите за графичка у сет - тој лаптоп би требало да има GMA HD ( која е појака од 4500-ката ).
Види провери убоо дан ти продада мачка у вреќа на крај.

btw, кога веќе земаш нов, што не разгледаш некој лаптоп со sandy процесор? Ќе добиеш колку толку појака комбинација на cpu+gpu. Иначе и овој ќе ти брка работа ( ипак провери ги спецификациите )

информации за процесорот i3 380m
http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i3-380M-Notebook-Processor.37085.0.html

Член од
20 ноември 2009
Мислења
460
Поени од реакции
130
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
M

Mr.InF3ction

Гостин
^ И да не веќе ја земав..но според тоа што видов низ гтц добар избор направив :)

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Ми треба лаптоп исклучиво за графика, од 30 000 до 35 000 ден. Некаков предлог???

Kajgana Shop

На врв Bottom