30 причини да не стапите во брак пред 30

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Никој никогаш не бил спремен на брак пред 30. Баталете ја историјата. Стариве и луѓево од минатово и немале некој избор, морале да земаат од разни причини уште на тинејџерски години. Малтене глупост невидена. Зрелоста за брак човек ја нема во 20 ти години. Тогаш тек учи за да научи и работи. Математиката не излегува.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.254
Нема веќе 35 години, ризична бременост стартува веќе сега од 30та година, јас последното го родив на 28 години, имам моја другарка на 30 роди и ја сместија во групата на ризична бременост, лично се консултирав зошто е тоа така со мојот гинеколог, тој едноставно ми кажа дека границата е поместена, како и процентот на стерилитет кој нагло расте од година за година, со самите болести - рак на грло на матка, бактеријата кламидија која предизвикува стерилитет, и најновото синдром на распаѓање на постелката во првите три месеци од бременоста се се почести и затоа границата на ризични бремености е поместена за цели 5 години, мене сите тие стории премногу ме плашат пред се за мојте деца во иднина, но да се надеваме дека ќе се стабилизираат сите тие опасности или ќе остане уште еден вид на редуцирање на репродукција со цел намалување на жителство на светско ниво друго обајснување не гледам.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
a mene pak me interesira , koi mi se sansite da zemam triesetgodisna zena , koja posle 13 godini aktiven seks , niednas ne se cistela i so 100% sigurnost deka ke moze da imame deca
--- toa deka treba poradi ljubov ke se otkazam od deca i da posinam,toa batalete

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.254
a mene pak me interesira , koi mi se sansite da zemam triesetgodisna zena , koja posle 13 godini aktiven seks , niednas ne se cistela i so 100% sigurnost deka ke moze da imame deca
--- toa deka treba poradi ljubov ke se otkazam od deca i da posinam,toa batalete
Никогаш не вели никогаш од кај да знаеш во која ќе се заљубиш и дали ќе ти е битно колку години има, затоа ти држи си се до принципот твој но не ги осудувај другите, јбга па кој денес не е сексуално активен, не живееме во 19 век.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
Никогаш не вели никогаш од кај да знаеш во која ќе се заљубиш и дали ќе ти е битно колку години има, затоа ти држи си се до принципот твој но не ги осудувај другите, јбга па кој денес не е сексуално активен, не живееме во 19 век.
-- samo sakam da kazam deka ednostavno prirodata na zenite im odredila da ragaat samo izvesen period , i toa e toa, nie mozeme da bideme so bilo kakvi svakanja,ama protiv prirodata ne mozeme,

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.009
Поени од реакции
18.815
Не гледам од која причина се поставуваат вакви правила поврзани со возраста на која би стапиле во брак, се зависи од приоритетите кои ги имаш во животот. Иако јас лично сметам дека доколку сретнеш личност која вистински ја сакаш и сметаш дека би можеле заедно да го поминете остатокот од животот, а притоа сте способни да заработите колку за еден обичен и нормален живот, не гледам зошто не би се одлучиле на следен чекор односно деца (под услов и двајцата да сакаат да имаат деца). Држи вода и тоа за зрелоста, жртвите и обврските во една таква заедница, но ако постои љубов тогаш не верувам дека на сето тоа ќе се гледа како на жртвување, туку баш спротивно.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.716
Поени од реакции
8.729
---- i zatucanite imaat pravo na mislenje, tuku koga veke barame linkovi,dokazi ,aj pobaraj nekoj link ,koj pokazuva koi se sansite za vreme na15-setina godini redoven seks da dojde do nesakana bremenost, i kolku pati , plus aj najdi nekoe linkce koe pokazuva kolkupati edna zena moze da se cisti a potoa da ne ostane neplodna ??????????
a ne sum zatucan ,tuku samo sum realen koga rekov veka jas licno ne bi sakal da posinuvam deca ,poradi toa sto mojata zena i nekojsi tamu na vremeto si pravele kef ,pa frlile nekoe dete na grobista , tie neka si mislat za toa
Не сфаќаш дека зборуваш глупости.
Нема определена бројка на абортуси пред да стане неплодна. И речиси сите што абортирале еднаш, забремениле подоцна. Но тоа е сосема неважно во приказнава. И годините на сексуална активност, исто така не играат улога. Бабите наши биле по 15 деца, поточно толку се раѓале, а колку преживувале, колку биле абортирани и колку мртви се родиле не се знае. Голем дел од нивните семејства, најстарото дете било 20 и нешто години постаро од најмалото.
Иначе, на моја колешка, и се роди брат пред една година, а таа имаше 21 година тогаш.

Јас не сум таа што треба да докаже НЕПОСТОЕЊЕ, се докажува ПОСТОЕЊЕ. Докажи дека годините на сексуална активност придонесуваат за стерилитет.
И што ако ти не можеш да имаш деца?
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 13:27 ---
-- samo sakam da kazam deka ednostavno prirodata na zenite im odredila da ragaat samo izvesen period , i toa e toa, nie mozeme da bideme so bilo kakvi svakanja,ama protiv prirodata ne mozeme,
Точно, ама жената може да раѓа и во 30тите години без проблем. Се подразбира, ако е здрава. Ако не е здрава, ни на 18 нема да може да роди.

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Никој никогаш не бил спремен на брак пред 30. Баталете ја историјата. Стариве и луѓево од минатово и немале некој избор, морале да земаат од разни причини уште на тинејџерски години. Малтене глупост невидена. Зрелоста за брак човек ја нема во 20 ти години. Тогаш тек учи за да научи и работи. Математиката не излегува.
Pa tokmu ova i jas go pisuvam vo moite prethodni postovi na temava !!!
Znaci covek(mladinec) na 18, 20, 25 i.t.n. god. zakonski gledano e polnoleten gragjanin i gi uziva site prava koi mu sleduvaat kako i sekoj drug polnoleten gragjanin(kaj nas +18) !!!
Licna karta, vozacka dozvola, fakultetsko obrazovanie, vrabotuvanje i.t.n. No da se razbereme BRAKOT e seriozna rabota, za brak se potrebni dve zreli osobi(masko i zensko), a ne nedorasteni, nezreli i neizziveani deca, koi seuste nemaat dovolno steknato nitu rabotni naviki, nitu cuvstvo za griza, nitu pak se sposobni da se grizat za domot, a kamo li pa za deteto/decata !!!
Decko i devojka si e sosema druga rabota, no brakot pretstavuva seriozna obvrska, a ne zaebancija !!!
Ne vikam sega deka treba da se mazat i zenat lugjevo na 40/50 god. taman rabota, no preranoto vleguvanje vo brak(ispod 20, ispod 25, pa i ispod 30 god.) pretstavuva glupost i izbrzanost, bidejkji tokmu tie mladi godini se najplodni godini za drugi raboti, koi podocna vo zivotot kje zatrebaat, obrazovanie, rabota, malku zivot i.t.n.
Edna moja bliska rodnina(bratucedka) se omazi pred pet godini na 17 god., a mazot i bese samo 2-3 god. postar od nea i vo rok od 3-4 god. rodi dve deca !
Srednoto obrazovanie ne go ni dovrsi do kraj, a sega e nevrabotena i kljanka doma dve mali deca !!!
Mazot i isto taka e nevraboten, raboti nesto cat-pat sezonski, no ako ne se nejzinite i negovite roditeli, kje trpat za leb i voda !!!
Brakot e obvrska, ne e sala, a od nedozreani i nedorasteni dvaeset-godisnjaci roditeli ne biduva, da se razbereme !!!

Член од
12 мај 2008
Мислења
249
Поени од реакции
148
не е убаво да се мисли дека од 20ци не бидува добри родители, има одлични и такви родители лично знам. тука треба помош на 30 години можеш и сам, срелоста е друга
најдобра возраст според мене за ж е 26-27 години, значи има време да завршиш факултет, да прошеташ и све друго...секое време има свое бреме
баба ми викаше шетај, уживај цел живот ке бидеш жена 30-40 години а девојка си сега 5-6 години не си ги зимај тие за да не си ги бараш
а граница е дефинитивно поместена сега 30годишни изгледаат како на 20 а 40годишни како на 30

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Edno e fakt deteto ne go interesiraat roditelite i nivnite sueti tie si sakaat griza a ako go praime ciganskoto e togas stanuva interesno.

Jas predlagam decava so ke se rodat da gi vospituva vladata za da bidat 24/7 angazirani vo svoite obvrski.brakot da se ukine

S

Sheldon Cooper

Гостин
Edno e fakt deteto ne go interesiraat roditelite i nivnite sueti tie si sakaat griza a ako go praime ciganskoto e togas stanuva interesno.

Jas predlagam decava so ke se rodat da gi vospituva vladata za da bidat 24/7 angazirani vo svoite obvrski.brakot da se ukine
:pos: одамна неам прочитано олку смешен пост. Какво „одлично“ воспитание ќе добијат тие деца.. не гледам разлика меѓу цигански родители и владата - и едните и другите ќе ги учат малите да крадат :D

Член од
26 јуни 2012
Мислења
131
Поени од реакции
105
Кој кога е спремен и кој кога си сака-тогаш. Ама мислам дека пред 26-7 години е прерано, ретко кој е стварно зрел и знае што сака, на тие години. За мене лично, околу 30тата година е идеално за стапување во брак.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Ако сите ја сфатат листава буквално, човештвово ќе изумре...:)

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Во ред се тоа кој кога му одговара тогаш ке се ожени али ете да речеме на 35 се ожениш колкави се шансите еден ден внуци да дочекаш? ако твоето дете исто така размислува и тоја се ожени на 35.... интересна тема вреди да се размисли али се тоа е индивидуално;)

Kajgana Shop

На врв Bottom