Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
А зошто треба да постојат неверници?За да може Бог да се изживува над нив?
Zosto ne ja obvinuvas drzavava zosto postojat ubijci i kriminalci,lopovi i sekakvi (da receme ne postoi Bog) ? Za da se izzivuva so niv po zatvorite ?

Zlatko,ne sakam so sila da ti pisuvam za slobodnata volja,bidejki kaza deka ne sakas za toa da zboruvas. Ocigledno,em ne si spremen da priznaes i da prifatis fakti i ne sakas da zboruvas,,, sakas da prasuvas ne sakas da ti dade nekoj odgovor.

Human,zarem mal experiment bese Isa a.s koj ozivea mrtov covek,koj slep izleci,koj leprozni izleci,neli bese dokaz Musa a.s koj moreto go podeli i koj mnogu drugi cuda napravi. Neli bese dokaz Jona koj prezivea vo kitovata utroba. Avram na sred ognot ? Kamcinjata koi izgovaraa sehadet vo racete na ebu dzehel ?
Ne deka ne moze da se dokazi,ne sakate vie toa da go prifatite.Poslem pisuvate zosto postoel pekolot,za da se izivljaval Bog. Ne,,,, pekolot postoi,kako sto postoi i toploto i studenoto,ljubovta i omrazata,dobroto i zloto,slatkoto i gorkoto,,,, taka postoi i rajot i pekolot. Ti sam ke si izberes sto ke si srkas tamu. Sakas slatko jades sakas gorko,sakas vo raj odis sakas vo pekol. Site koi klepaat vo zatvor,sami si ja donele za tamu da klepaat. Koj e blisku carot i so nego drugaruva,toa mu e za teskotiite koi gi pominal i zaradi poslusnosta.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ne,,,, pekolot postoi,kako sto postoi i toploto i studenoto,ljubovta i omrazata,dobroto i zloto,slatkoto i gorkoto,,,, taka postoi i rajot i pekolot. Ti sam ke si izberes sto ke si srkas tamu. Sakas slatko jades sakas gorko,sakas vo raj odis sakas vo pekol. Site koi klepaat vo zatvor,sami si ja donele za tamu da klepaat. Koj e blisku carot i so nego drugaruva,toa mu e za teskotiite koi gi pominal i zaradi poslusnosta.
Ако Алах побара од тебе да му докажеш дека безусловно го сакаш, со тоа што ќе се одкажеш од рајот, дали би се одкажал?
Дали би се одкажал од се што е ветено како награда, само за да докажеш колку добар роб си?
--- надополнето: 20 февруари 2012 во 23:46 ---
Zosto ne ja obvinuvas drzavava zosto postojat ubijci i kriminalci,lopovi i sekakvi (da receme ne postoi Bog) ? Za da se izzivuva so niv po zatvorite ?
Државата не е ниту совршена, ниту семоќна ниту сезнајна.Таа не ги создала затворениците, убијците, лоповите и сите останати криминалци.
Дали и Алах е несовршен како и државата, па затоа ги споредуваш?

G

galaxy

Гостин
Дијагноза за дискусиите на Soul-of-Space
Хроничен недостаток на соодветни компарации.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.397
Поени од реакции
5.024
Human,zarem mal experiment bese Isa a.s koj ozivea mrtov covek,koj slep izleci,koj leprozni izleci,neli bese dokaz Musa a.s koj moreto go podeli i koj mnogu drugi cuda napravi. Neli bese dokaz Jona koj prezivea vo kitovata utroba. Avram na sred ognot ? Kamcinjata koi izgovaraa sehadet vo racete na ebu dzehel ?
Ne deka ne moze da se dokazi,ne sakate vie toa da go prifatite.Poslem pisuvate zosto postoel pekolot,za da se izivljaval Bog. Ne,,,, pekolot postoi,kako sto postoi i toploto i studenoto,ljubovta i omrazata,dobroto i zloto,slatkoto i gorkoto,,,, taka postoi i rajot i pekolot. Ti sam ke si izberes sto ke si srkas tamu. Sakas slatko jades sakas gorko,sakas vo raj odis sakas vo pekol. Site koi klepaat vo zatvor,sami si ja donele za tamu da klepaat. Koj e blisku carot i so nego drugaruva,toa mu e za teskotiite koi gi pominal i zaradi poslusnosta.
Експеримент е нешто што секој човек може да го повтори.
Докази за такви експерименти дека некој го разделил морето или дека оживеал мртов човек нема.
Тоа се само измислици, прикаски се додека не се покажи спротивното - со доказ.
За прикаските... има полно книги од минатото што викаат дека постоеле летечки суштества што од устата исфрлале оган...
...ама нема докази.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
dali mozes da mi kazis i da mi objasnis kako e sozdaden covekot, spored tvojata nauka , i dali veruvas deka covekot e sozdaden od majmun i dali poteknuva od majmun.
-- postojat poveke teorii ,od onie religiskite, skoro sekoja religija si dava nekoja teorija , pa i onaa za evolucijata, ama niedna od tie,pa ni darvinovata ne e dokazana,taka da ednostavno nemam nekoe mislenje za seto toa, megutoa se raboti za eden period od iljadnici godini od koga se slucilo toa, taka da i nekoe zlodelo napraveno pred 20-setina godini tesko se dokauva a ne pak nest od pred milenijumi.
tuku rabotata e ovde vo toa sto debatirame za nesto sto sega ,vo momentot ,,demek,,postoi ,a toa e bog
ako, eve ti na primer ,ako ne mi dokazes deka sega vo momentot postoi bog
kako mozam jas da dokazam nesto sto se slucilo pred mnogu mileniumii i da imam mislenje za toa
a nitu ti nitu jas sme naucnici
-- iako,onaka licno. koga gledam sto se postoi kaj lugeto i sto se se slucuva ,nekako majmunite mi se cinat kako mnogu ponapredni sustestva od lugeto ( mala sega,ne zameraj )
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 09:56 ---

Zlatko,ne sakam so sila da ti pisuvam za slobodnata volja,bidejki kaza deka ne sakas za toa da zboruvas. Ocigledno,em ne si spremen da priznaes i da prifatis fakti i ne sakas da zboruvas,,, sakas da prasuvas ne sakas da ti dade nekoj odgovor.

----- sega citam nekoi raboti , koi porano ne sum gi znael, jas licno stariot zavet sum go smetal za ,,PLAGIJAT ,,od evrejskata religija, pa zarem i del od kuranot e plagijat ????

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
----- sega citam nekoi raboti , koi porano ne sum gi znael, jas licno stariot zavet sum go smetal za ,,PLAGIJAT ,,od evrejskata religija, pa zarem i del od kuranot e plagijat ????
Хехе Куранот ти е дупли плагијат ем на библијата, ем на еврејските приказни.:D

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
-- postojat poveke teorii ,od onie religiskite, skoro sekoja religija si dava nekoja teorija , pa i onaa za evolucijata, ama niedna od tie,pa ni darvinovata ne e dokazana,taka da ednostavno nemam nekoe mislenje za seto toa, megutoa se raboti za eden period od iljadnici godini od koga se slucilo toa, taka da i nekoe zlodelo napraveno pred 20-setina godini tesko se dokauva a ne pak nest od pred milenijumi.
tuku rabotata e ovde vo toa sto debatirame za nesto sto sega ,vo momentot ,,demek,,postoi ,a toa e bog
ako, eve ti na primer ,ako ne mi dokazes deka sega vo momentot postoi bog
kako mozam jas da dokazam nesto sto se slucilo pred mnogu mileniumii i da imam mislenje za toa
a nitu ti nitu jas sme naucnici
-- iako,onaka licno. koga gledam sto se postoi kaj lugeto i sto se se slucuva ,nekako majmunite mi se cinat kako mnogu ponapredni sustestva od lugeto ( mala sega,ne zameraj )
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 09:56 ---
jas te prasav kako e sozdaden covekot ,, dali se sozdal sam il nekoj go zdoal i bilo koe rastitelno i zivotinsko p[oteklo,, ti kako ateista , dali veruvas vo taa evolucija dali veruvas vo darevninovata nauka ,,bog postoel i ke postoi nie lugeto imame ogranicen vid nasite oci ne mozat da go vidat boga,
no mozat da go vidat ona sto toj go sozdal , za toa ima bezbroj dokazi logincno e ako razmislis podlaboko sekoe nesto ima svj graditel , kompjuterot sto go imas kraj tebe nekoj go zozdal , stolot kaj sto sedis mora nekoj da go napravi sigurno sam ne se napravil. ,, pa te prasav koj go sozdal covekot i se sto gledame vo zemjata i nebesata,, , zarem sami li se zozdadoa., za toa ima mnogu dokazi i bog ima prateno mnogu bozji verovesnici za da im dokaze , pa oni imaat izbor dali ke veruvat vo toa ili nema da veruvaat , lugeto imaat sloboden izbor, i ne predupredil na satanata kako nas golem nepriatel.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Хехе Куранот ти е дупли плагијат ем на библијата, ем на еврејските приказни.:D
ajde iznesi dokazi ,, ajde da vidime iznesi biblija i tora, pa da vidime dali e plagijat na biblijata i torata ,, i ne zaboravaj verata e edna i vistinata e edna,toa stoe kako vistina vo torata mora da go ima i vo evagelieto pa i vo kuranot. kuranot ja zboruva samo vistinata za onie koi ja iprevrtija i ja izmenija i ja pomesa vistinata so lagata .

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
jas te prasav kako e sozdaden covekot ,, dali se sozdal sam il nekoj go zdoal i bilo koe rastitelno i zivotinsko p[oteklo,, ti kako ateista , dali veruvas vo taa evolucija dali veruvas vo darevninovata nauka ,,bog postoel i ke postoi nie lugeto imame ogranicen vid nasite oci ne mozat da go vidat boga,
no mozat da go vidat ona sto toj go sozdal , za toa ima bezbroj dokazi logincno e ako razmislis podlaboko sekoe nesto ima svj graditel , kompjuterot sto go imas kraj tebe nekoj go zozdal , stolot kaj sto sedis mora nekoj da go napravi sigurno sam ne se napravil. ,, pa te prasav koj go sozdal covekot i se sto gledame vo zemjata i nebesata,, , zarem sami li se zozdadoa., za toa ima mnogu dokazi i bog ima prateno mnogu bozji verovesnici za da im dokaze , pa oni imaat izbor dali ke veruvat vo toa ili nema da veruvaat , lugeto imaat sloboden izbor, i ne predupredil na satanata kako nas golem nepriatel.
Абе ти може си у право дека човекот е создаден од Господ, ама тој Господ нема врска со твојот Алах. Разбери го тоа најпрво, па после ќе дојдеш до суштината.

Моќниот Один е творец на сиот жив свет на планетава. Се додека се лажете дека името на вашиот измислен господ е Алах, Јехова итн ќе има несреќи во светот.

Јасно нека ти биде ГОСПОД = ОДИН, СИНОТ ГОСПОДОВ = ТОР.

САТАНА = ЛОКИ.

Кога ќе го разбереш ова, тогаш ќе евоулира вашата свест на ниво погоре. Засега тапка и има тенденција да се движи кон дното.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Абе ти може си у право дека човекот е создаден од Господ, ама тој Господ нема врска со твојот Алах. Разбери го тоа најпрво, па после ќе дојдеш до суштината.

Моќниот Один е творец на сиот жив свет на планетава. Се додека се лажете дека името на вашиот измислен господ е Алах, Јехова итн ќе има несреќи во светот.

Јасно нека ти биде ГОСПОД = ОДИН, СИНОТ ГОСПОДОВ = ТОР.

САТАНА = ЛОКИ.

Кога ќе го разбереш ова, тогаш ќе евоулира вашата свест на ниво погоре. Засега тапка и има тенденција да се движи кон дното.
a sto asociras ti pod zborot Allah , moze da mi kazis .

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Нешто што претставува навреда за едното и единствено име на СЕМОЌНИОТ ОДИН.
abe priatelce vie so sila se pravite kako da ne znaete , zosto ti na boga go vikas gospod , zosto?, sekoj narod na boga go vikaat spored svojot jazik, Allah e imeto na boga kaj muslimanite kaj hristijanite kaj evreite , toa ime se koristi od strana na site muslimani kako i od strana na site hristijani koi govorat arapski,, toj e istiod bog koj go isprati bozjiot verovesnik mojsej istiot e koj go isprati na isus i site drugi verovesnici., razberete veke ednas.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 14:27 ---
Иритирачки звук што ме буди во 5 наутро....
zatvorigi usite so tampon pa ne ke mozes da go slusas.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom