Zlatko,ne e problem toa.Sekoj moze slobodno da prasa i da ne veruva vo ona sto misli deka ne e taka. No zarem problem vi e toa kulturno da go napravite bez da vregjate i bez da provocirate ? I jas ne veruvam deka Isus e raspnat,ste videle da sum uvredil nekoj Hristijanin za toa ili da sum isprovociral. Sum prasuval,sum debatiral i ke prasuvam i ke debatiram ama nema da navreduvam. Nitu jas sum videl deka nekoj hristijanin vernik provocira ili uvreduva koga prasuva nesto za Islamot,osven onie glupavite (od dvete strani),za zal,do sega Ateist ne sum videl da razgovara na kulturen nacin po verski prasanja,barem tuka na forumot a sakaat da kazat deka se naj pametni i naj kulturni a kako nie vernicite sme zaostanati i necivilizirani.
Toa sto si go dobil istiot odgovor od site e zaradi toa sto istoto prasanje na site im go postavuvas. Kur'anot e eden. Nema vo Islamot Kur'an po ebu Bekr i Kur'an po Omer i Kur'an po Osman i Kur'an po Alija u uste drugi apokrifni Kur'ani..... kaj nas e eden za site. I tamu sigurno si im kazal deka Islamot e nazadna religija pa logicki ti kazale deka,ne svatlivo e,kako moze da bide nazadna koga tolku napredni luge (germanci) 4.000 godisno svesno sakaat da unazaduvaat !? Sigurno si mu kazal deka zenata vo Islamot e zagrozena i vo ropstvo,pa ti kazal kako vo Anglija od tolkava sloboda zenite vo ogromen broj konvertiraat vo Islam,od sloboda vo robija odat i pokraj toa sto im se zakanuvaat ! Logicki e.
Kako da ne ti go povtoram jas po iljada pati Hadisot vo koj Muhammed s.a.w.s strogo zabranuva da se ubivaat Zeni,Deca,Starci i Mladi ako ne se vooruzeni koga se RATUVA,znaci,KOGA E VOJNA a kamo li vo mirna doba bomba da mu frlis na nekoi civili i deca. Normalno deka ke go povtoram uste tolku pati dokolku mi se postavi istoto prasanje. Odgovorot e toj. Vojnite koi gi spomnuvas tie se zapocnati sigurno od nevernici a vernicite gi iskoristile. Ne treba mnogu da se dokazuva deka so svetot "vladeat i upravuvaat" nekolku mina luge i tie se lugeto koi gi potpaluvaat vojnite vo koi ginat nevinite vernici. Tie nekolkumina se vladarite (nevernicki) na nivnite zemji koi svojot narod go frlaat vo ogan. Uste ne e jasno ?
Sto se krivi narodot vo Irak i narodot vo "Izrael" ako dvajcata se dogovorat da si objavat vojna ?! Ke sradaat i ke se ubivaat ni krivi ni dolzni vernicite za nevernicite da profitiraat na racun od nivnite zivoti.
Kolku sto si ti Ateist za Hristijanstvoto i jas sum isto taka Ateist za nivnata religija.Kolku sto ne ti smeta tebe ne mi smeta ni mene,kolku sto ti smeta tebe i mene mi smeta. Nemam ni jas nisto so crkvite,neka si pravi koj sto si saka. Kako sto gledas ti na religiite i jas na drugite religii taka gledam. I jas ne veruvam vo biblijata kako sto i ti ne veruvas. I Corbadzija ne veruva vo Kur'anot kako sto povtorno i ti ne veruvas vo Kur'anot. Nie sme vernici samo za svoite religii a ateisti za drugite.
MVR uste ne znae koi se storitelite ti mi tvrdis deka se vernici. Od kade si ti tolku siguren deka ne se ateisti ? Vo kakva zbrka ziveeme,ne mozeme da se svestime sto se ni pravat.