Хип хоп културата во Македонија

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
^ Нејкеше ни кај мене од прв пат али пробај неколку пати и ќе го пушти.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Ебати одговорот. Се правда дека се продаде. Ако ова воопшто беше битка, оди во рацете на РНС.
Не би рекол, тотално се изненадив од ова од Тони Зен. Спотот, битот и текстот... ептен јако.... ептен јако.

П

Паган-др

Гостин
Ќе биде некој искрен сеа, или пак ха-це ќе се праите? :)

Убаво парче вториот спот, шо сакате кажете...*

*ни мене не ми се веруваше дека ќе го кажам некад ова, ама ете

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Не би рекол, тотално се изненадив од ова од Тони Зен. Спотот, битот и текстот... ептен јако.... ептен јако.
Да де партали. Ако гледам од Пелистер. Битот ае е сечиј вкус, спотот веќе гледан. Рок фазон, не ме јеби. Одговор на дис е се освен она што го направи Зен. Правдањето пред другиот МС ама баш значи пораз и ништо друго. И јас бев Растафари, и јас тргнав на сафари,но рапот ми рече врати се ми требаат пари - Е со ова се закопа сам, ама буквално. Само го потврди она на РНС - решија да си го продадат братот за мали пари.. Стигнав и до влада - зарем не е смислата на рапот да се оди контра на целиот систем, а овај што ?? - и пак го потврди она на РНС - сите се владини деца. И ДА ГИ СЕРАМ... Тони Зен е закопан од онаа ВИСТИНСКА Рап култура, тој не е хип-хоп, тој е некој си РНБ/ПОП фазон. Е се дур го меша Рапот во тој негов фазон, ќе трпи големи порази. Сеуште бил Урбана Димензија. Како тоа сеуште е ? Кога нема ни дел заедничко со Урбана Димензија.освен тоа што некогаш членувал, а сега се продаде. Нема никаква поврзаност со хип-хоп културата и она што таа го означува. Рапот евоулирал, а во таа еволуција го нема Тони Зен. Во теоријата на Тони Зен, рапот е деформиран и дише на апарати.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
И јас би го рекол истото...Очекував нешто друго, ама ова е добро сработено.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Да де партали. Ако гледам од Пелистер. Битот ае е сечиј вкус, спотот веќе гледан. Рок фазон, не ме јеби. Одговор на дис е се освен она што го направи Зен. Правдањето пред другиот МС ама баш значи пораз и ништо друго. И јас бев Растафари, и јас тргнав на сафари,но рапот ми рече врати се ми требаат пари - Е со ова се закопа сам, ама буквално. Само го потврди она на РНС - решија да си го продадат братот за мали пари.. Стигнав и до влада - зарем не е смислата на рапот да се оди контра на целиот систем, а овај што ?? - и пак го потврди она на РНС - сите се владини деца. И ДА ГИ СЕРАМ... Тони Зен е закопан од онаа ВИСТИНСКА Рап култура, тој не е хип-хоп, тој е некој си РНБ/ПОП фазон. Е се дур го меша Рапот во тој негов фазон, ќе трпи големи порази. Сеуште бил Урбана Димензија. Како тоа сеуште е ? Кога нема ни дел заедничко со Урбана Димензија.освен тоа што некогаш членувал, а сега се продаде. Нема никаква поврзаност со хип-хоп културата и она што таа го означува. Рапот евоулирал, а во таа еволуција го нема Тони Зен. Во теоријата на Тони Зен, рапот е деформиран и дише на апарати.

Рапот движи, движел од увек, и тоа во запрепастувачки правци. Или ти се свиѓа, или не ти се свиѓа, ама е факт дека еволуира. Блузот од пред 60 години не е ист со овој денес, не па рапот. Уреду да не ти се свиѓа наклонувањето кон мејнстрим и таргетирање на елитистичка таргет група, али не ми ги поти мадињата со муабети - Toa nee rap Tonio San e rap!
Култура мултура, дај жити се не ми користи зборови на кои ни дефиницијата не им ја знаеш. Ветерани како Џеј Зи, Ајс Кјуб, Снуп Дог, па чак што више и Метод мен и Ред мен брбљаат за коли, пари, курви и гане, па ги слушаш секој ден, Тони Зен бил проблемот шо се продал... Туф туф.
Смислата на рапот било да оди контра секој систем...
Жити се еј? Ова у некоја книга "Како се прави рап" случајно да не го прочита? М? Од каде?
Шо знаеш ти шо е систем и шо е контра..
Уствар контра може знаеш шо е.
Oва е рап, она не е рап, муабети од четврто.
Земи прочитај ми ги првите постови од по темиве, вакви плитки размислувања ко тебе имав на четрнаес години ко пишуев латиница на форум.

Он Топик:

Никад не сум бил фан на Тони Зен, али ова више ми се свиџа. Искина. Дисов иде у рацете на Зен.
Од прости причини пеер. Растен сум на улица, а на улица важи едно правило - Кај има сила, нема правдина.
Дечкото му искача и му вика - Немој ти мене многу агресии да не те рашљакам, мочко еден.
Што е тачно. Види го колкав вол е.
Лирички изненадува, пошо од увек бил прваче.
Али овде е на ниво. Го постига ефектот шо сака да го постигне, звучи и изгледа опасно до степен што ме ежи.
Спотот, па да не праам муабет, спотот е... ежењаци.
Искина.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ај бе па ти не ми цицај од куров and grow tha fuck up.
Рапот движи, движел од увек, и тоа во запрепастувачки правци. Или ти се свиѓа, или не ти се свиѓа, ама е факт дека еволуира. Блузот од пред 60 години не е ист со овој денес, не па рапот. Уреду да не ти се свиѓа наклонувањето кон мејнстрим и таргетирање на елитистичка таргет група, али не ми ги поти мадињата со муабети - Toa nee rap Tonio San e rap!
Култура мултура, дај жити се не ми користи зборови на кои ни дефиницијата не им ја знаеш. Ветерани како Џеј Зи, Ајс Кјуб, Снуп Дог, па чак што више и Метод мен и Ред мен брбљаат за коли, пари, курви и гане, па ги слушаш секој ден, Тони Зен бил проблемот шо се продал... Туф туф.
Жити се еј? Ова у некоја книга "Како се прави рап" случајно да не го прочита? М? Од каде?
Земи прочитај ми ги првите постови од по темиве, вакви плитки размислувања ко тебе имав на четрнаес години ко пишуев латиница на форум.

Он Топик:

Никад не сум бил фан на Тони Зен, али ова више ми се свиџа. Искина. Дисов иде у рацете на Зен.
Од прости причини пеер. Растен сум на улица, а на улица важи едно правило - Кај има сила, нема правдина.
Дечкото му искача и му вика - Немој ти мене многу агресии да не те рашљакам, мочко еден.
Али овде е на ниво. Го постига ефектот шо сака да го постигне, звучи и изгледа опасно до степен што ме ежи.
Искина.
И Toни зен - рап; и Тонио сан - рап
откако ги воочивме овие факти идеме на следното

зен - изненади со римите и флоуто, спотот беше топ
тонио - типот ти напраи приказна перфектно составена, стариот добар флоу, се си е океј

немав намера да се рчкам и не би се умарал се дур останеше на “тонио проба да го диса зен“, али зен врати на тоа? ватафа? шо е ова? градинка?
немав став за тони зен - си праеше мерак а воедно и пари - топ му е, не ми чуе рестото
тонио си го поштуев, му дошло да си каже шо си мисли - си кажа, fair enough
тони почна да се вади? мољим? срамота. доволен би бил еден стејтмент само или една референца у цела песна, не пола да му ја посвети

сума сумаре - после песнава на зен само помало мислење иам за него, не го мразам или не знам шо, али не ме аресаше глупиот камбек и обид за вадење

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Ај бе па ти не ми цицај од куров and grow tha fuck up.

Он Топик:

Искина.
Чеј бе. Во кој филм си влезен бе ти ?? Демек ти како ќе кажиш и така е ?
Ало бе човеку разбуди се малку, не си совршен..
Ај просветли ме шо е систем ? Ајде ?
Или да не го спомнуваме фактот шо си дете од Ново Лисиче и си наклонет кон таа групација..
Уствари кој кур си бе ти да кажуваш дали знам јас нешто или не ?!
Од каде знаеш дали слушам Џеј Зи, Снуп Дог или кој ти знам таму..
Просветли, галениче на мама и тато.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Чеј бе. Во кој филм си влезен бе ти ?? Демек ти како ќе кажиш и така е ?
Ало бе човеку разбуди се малку, не си совршен..
Ај просветли ме шо е систем ? Ајде ?
Или да не го спомнуваме фактот шо си дете од Ново Лисиче и си наклонет кон таа групација..
Уствари кој кур си бе ти да кажуваш дали знам јас нешто или не ?!
Од каде знаеш дали слушам Џеј Зи, Снуп Дог или кој ти знам таму..
Просветли, галениче на мама и тато.
Аљо, па ти па најмалце имаш право да се филмаш, пошо ја така реков.
Рапот на зен си е шо си е, како сака ќе си го молда.
Мене само ме рчна начинот на кој се правдаше.
Прај си пари нека не ти чуе. Мораше да врати со лејм правдања.

Kajgana Shop

На врв Bottom