30 причини да не стапите во брак пред 30

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
---- za uspesen brak potrebno e,cuvstvo na obvrska, samozrtvuvanje, nesebicnost i nisto poveke, ako gi nema tie karakteristiki ,ne pomaga ni dolga vrska, nitu isti svakanja, nitu intelektualno nivo
Da, pokraj rabotite koi jas gi nabrojav, da, potrebni se i ovie raboti koi ti si gi nabrojal, no si zaboravil da napises, deka treba i dvajcata roditeli podednakvo da imaat cuvstvo na obvrska, nesebicnost i samozrtvuvanje !!!
Ako edniot tera vaka, a drugiot si tera poinaku(po svoe), togas pak nisto od biznisot !!!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.716
Поени од реакции
8.732
Гледам сите зборувате за станбени прашања..
И тука има голема вистина.
Но јас не би стапила во брак пред 30 - или поточно, не би родила деца пред 30, не е зошто немам каде да живеам, или дека нема да имам работа.
Ако толку сакам, ќе живеам под кирија, и ќе работам како чистачка преку ден, навечер келнерка ќе бидам. Не е проблем да заработиш, проблем е да сакаш да заработуваш.

Не сакам да бидам во брак, ниту да имам деца, во скоро време, зошто имам други планови за себе. Кај и да е - за 1-2 години ќе дипломирам. Очекувам дека ќе специјализирам.
И откако ќе сфатам дека 18 години, од можни 24, ми поминале во образование, верувам дека нема ни да се обидам да најдам постојано работно место.
Ќе бидам слободна. И тешко дека ќе седам тука. Имам план што се треба да видам ;)
Е потоа, веќе накај 28-29 веќе би сакала да имам ,,сигурен партнер,,.
Не за друго, сакам 3 деца, а ако првото го родам на 30, до 35 уште другите две - таман :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.254
Гледам сите зборувате за станбени прашања..
И тука има голема вистина.
Но јас не би стапила во брак пред 30 - или поточно, не би родила деца пред 30, не е зошто немам каде да живеам, или дека нема да имам работа.
Ако толку сакам, ќе живеам под кирија, и ќе работам како чистачка преку ден, навечер келнерка ќе бидам. Не е проблем да заработиш, проблем е да сакаш да заработуваш.

Не сакам да бидам во брак, ниту да имам деца, во скоро време, зошто имам други планови за себе. Кај и да е - за 1-2 години ќе дипломирам. Очекувам дека ќе специјализирам.
И откако ќе сфатам дека 18 години, од можни 24, ми поминале во образование, верувам дека нема ни да се обидам да најдам постојано работно место.
Ќе бидам слободна. И тешко дека ќе седам тука. Имам план што се треба да видам ;)
Е потоа, веќе накај 28-29 веќе би сакала да имам ,,сигурен партнер,,.
Не за друго, сакам 3 деца, а ако првото го родам на 30, до 35 уште другите две - таман :)

Уште така се плански да одеше и праење и чување и кариереа ќе беше многу добро за сите, го почитувам твоето мислиње и желба дај боже да ти се исполни планот.

Од мој аспект, се омажив на 21 година (иако викав дека на 30 ќе се), првото дете го родив на 22 години сега имам 30 години и имам три дечиња, следната ќе ја заокружиме 10 годишнината, осем стан друго се сами спремивме и створивме во овие години, имаше и маки и ноќи доста долги и непреспани, како да си напраиме да ние поарно, никогаш не се покајав што се омажив пред 30 години, туку ете веќе сега ги имам, а имам ќерка од 8, син од 6 и уште едно мало скоро 2 години, а да се замислам сега тек да го започнувам тоа ауф ќе речам некако нема да ми оди, бидејќи јас мислам дека некако родителството полесно се „голта“ како помлад, но сега се друзи времиња.. што би рекол Мисирков, така да немора да стваме граници секој треба да си се преиспита дал може да се откаже и во исто време жртвува себе си за една заедница и во неа нешто што настанало од двајца кои навистина се сакаат, е тогаш мислам ова 30 би било ноу сенс.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.716
Поени од реакции
8.732
Уште така се плански да одеше и праење и чување и кариереа ќе беше многу добро за сите, го почитувам твоето мислиње и желба дај боже да ти се исполни планот.

Од мој аспект, се омажив на 21 година (иако викав дека на 30 ќе се), првото дете го родив на 22 години сега имам 30 години и имам три дечиња, следната ќе ја заокружиме 10 годишнината, осем стан друго се сами спремивме и створивме во овие години, имаше и маки и ноќи доста долги и непреспани, како да си напраиме да ние поарно, никогаш не се покајав што се омажив пред 30 години, туку ете веќе сега ги имам, а имам ќерка од 8, син од 6 и уште едно мало скоро 2 години, а да се замислам сега тек да го започнувам тоа ауф ќе речам некако нема да ми оди, бидејќи јас мислам дека некако родителството полесно се „голта“ како помлад, но сега се друзи времиња.. што би рекол Мисирков, така да немора да стваме граници секој треба да си се преиспита дал може да се откаже и во исто време жртвува себе си за една заедница и во неа нешто што настанало од двајца кои навистина се сакаат, е тогаш мислам ова 30 би било ноу сенс.
Луси, мој најдобар пријател е женет, има 22 години (само 1 година е постар од мене) и има 2 дечиња. Но тој тоа го сакаше, никој не го натера, жена му не беше бремена кога се земаа - едноставно сакаа да формираат семејство.
Кај мене не е така, јас немам никаква желба моментално нит за семејство, нит за деца. Мислам, општо деца - интересни ми се 5 минути, после тоа веќе ме збудалуваат. Далку сум јас од мајчински инстикти, или да ми падне на памет ,,и јас сакам едно вакво,,. Не сакам.

Мајка ми мене ме родила на 23 години. Сакала да има деца едноставно, ете, го побарала татко ми за маж (опасна мала......;) и ме родила.
Сестра ми ја роди на 36.

Имам можност да видам дека не е толку страшно и подоцна да се родат децата. На сестра ми ништо не и фали во животот, мајка ми и татко ми се многу поопуштени со неа, него со мене, животното искуство го направило своето - тие се возрасни сега, а јас кога се родив, тешко дека биле.

Нема правила, кој кога е спремен. Еве сега сум кума кај моја другарка од клас, значи генерација ми е - 21 година има. Но таа тоа и го сака - што поскоро да има деца.

Секој си има право на избор - но за мене бракот е неминовно врзан за децата, ако немам деца, немам потреба од брак. А бидејќи сум далеку од деца, далеку и од брак ;)

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Се сложувам со повеќето мислења погоре дека нема правила но и јас како и многу тука не би сакала брак пред 30. ОК може не баш 30 но некаде 27-28 год. Зошто би си ја жртвувала младоста и безгрижноста за куп обврски? Бракот нема никаде да побегне, посебно ако имаш некој до тебе кој размислува исто. Имам 25 год и немам намера сега да стапувам во брак, па рано е бе луѓе. Готвење, ручеци, гледање на свекор и на свекрва, мењавање на пелени и непроспиени ноќи ќе дојдат на глава. Зошто да се брза? Оставајќи го настрана станбеното прашање и финансискиот проблем (кои секако се дел од одлуката да се мажам млада) овие погоре причини не ми изгледаат помалку важни. Можеби има девојки/дечки кои се спремни на 21 да гледаат семејство, но јас не. Барем не сеуште. Мислам дека она што ќе го проживееш тоа и ќе ти остане, а обврските ќе ти дојдат над глава. Не дека кога си во брак нема убави моменти но сепак не е исто

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
licno sum za toa da sekoj stapuva vo brak koga saka i koga mu odgovara, samo jas mislam deka postoi eden problem kaj zenite koi na 30-saetina godini stapuvat vo brak , a toa e prirodata , prirodata na zenite im odredila da pocnuvat so seksualniot zivot na 15-17 godini, taka bilo otsekogas. ,, na vremeto ,, koga i gi mazele na tie godini, se bilo toa normalno , megutoa pocetok na seksualen zivot na tie godini, a raganje deca na 30 godini , nosi rizik, ne se razbiram bas mnogu vo medicinskite izrazi , ama sto podolgo vreme seks (a se raboti za 13-15 godini), se zgolemuva moznosta za problemi za zacnuvanje dete, i golema moznost zenata da bivne stirka , neplodna, a i postoi moznost vo tolkav period seks , da nemamerno ostane bremena, pa na cistenje od plodot, dali ednas dali poceke pati , taka da postoi uste pogolema sansa da e neplodna na 30 godini,e sega edno moe mislenje, mozbie sum staroden , zatucan , seljak
ama sigurno ne bi zel nekoja koja ima 30 godini , JAS da ja vlecam po lekari zatoa sto e neplodna , i na kraj da ostanam bez deca ili da posinuvam od dom

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.451
Поени од реакции
2.001
30 причини да не ја читате оваа дебилна статија...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.716
Поени од реакции
8.732
licno sum za toa da sekoj stapuva vo brak koga saka i koga mu odgovara, samo jas mislam deka postoi eden problem kaj zenite koi na 30-saetina godini stapuvat vo brak , a toa e prirodata , prirodata na zenite im odredila da pocnuvat so seksualniot zivot na 15-17 godini, taka bilo otsekogas. ,, na vremeto ,, koga i gi mazele na tie godini, se bilo toa normalno , megutoa pocetok na seksualen zivot na tie godini, a raganje deca na 30 godini , nosi rizik, ne se razbiram bas mnogu vo medicinskite izrazi , ama sto podolgo vreme seks (a se raboti za 13-15 godini), se zgolemuva moznosta za problemi za zacnuvanje dete, i golema moznost zenata da bivne stirka , neplodna, a i postoi moznost vo tolkav period seks , da nemamerno ostane bremena, pa na cistenje od plodot, dali ednas dali poceke pati , taka da postoi uste pogolema sansa da e neplodna na 30 godini,e sega edno moe mislenje, mozbie sum staroden , zatucan , seljak
ama sigurno ne bi zel nekoja koja ima 30 godini , JAS da ja vlecam po lekari zatoa sto e neplodna , i na kraj da ostanam bez deca ili da posinuvam od dom
За сето ова што го кажа, очекуваме и докази, линкче некое, извор.
Не е вистина дека жените подоцна не можат да имаат деца, се додека има циклус жената е плодна.
И не само што си ,,затуцан,, туку си и неедуциран, жената е плодна и во 20тите и во 30тите години, а плодноста опаѓа во 40тите години.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Јас стапив во брак точно на 30 до 28 се осеќав толку не спремно и немав никаква желба за семејство и деца. За мене 30 е супер возраст. Колку што знам медицина 35+ се смета за староротка. Иако е возможно и над таа возраст да се раѓаат деца.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.716
Поени од реакции
8.732
Јас стапив во брак точно на 30 до 28 се осеќав толку не спремно и немав никаква желба за семејство и деца. За мене 30 е супер возраст. Колку што знам медицина 35+ се смета за староротка. Иако е возможно и над таа возраст да се раѓаат деца.
Тоа е вистина, затоа и има почести прегледи бремената жена над 35, а до пред некоја година само над 35 беше задолжителна амниосинтезата, но сега за секоја бремена жена е задолжителна.
Порано се сметаше дека жените над 35 години имаат поголем ризик да родат болно дете, но сега се смета дека е сеедна возраста, статистиката покажува дека болни деца раѓаат и помлади и постари мајки.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Тоа е вистина, затоа и има почести прегледи бремената жена над 35, а до пред некоја година само над 35 беше задолжителна амниосинтезата, но сега за секоја бремена жена е задолжителна.
Порано се сметаше дека жените над 35 години имаат поголем ризик да родат болно дете, но сега се смета дека е сеедна возраста, статистиката покажува дека болни деца раѓаат и помлади и постари мајки.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
И како што можеме да заклучиме, разликата меѓу 22 и 30 години е минимална :)
Познавам премногу жени што родија после 30тата, и воопшто тоа не ме плаши ;)
Добар изговор за повеќе секс :)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
За сето ова што го кажа, очекуваме и докази, линкче некое, извор.
Не е вистина дека жените подоцна не можат да имаат деца, се додека има циклус жената е плодна.
И не само што си ,,затуцан,, туку си и неедуциран, жената е плодна и во 20тите и во 30тите години, а плодноста опаѓа во 40тите години.
---- i zatucanite imaat pravo na mislenje, tuku koga veke barame linkovi,dokazi ,aj pobaraj nekoj link ,koj pokazuva koi se sansite za vreme na15-setina godini redoven seks da dojde do nesakana bremenost, i kolku pati , plus aj najdi nekoe linkce koe pokazuva kolkupati edna zena moze da se cisti a potoa da ne ostane neplodna ??????????
a ne sum zatucan ,tuku samo sum realen koga rekov veka jas licno ne bi sakal da posinuvam deca ,poradi toa sto mojata zena i nekojsi tamu na vremeto si pravele kef ,pa frlile nekoe dete na grobista , tie neka si mislat za toa

Kajgana Shop

На врв Bottom