Дали е грев да не се верува во господ?

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Јас мислам дека верувањето во бог е грев исто како и маструбирањето, пошто ваљда знаете што е маструбирање-кога од раката правиш вагина а од пенисот правиш будала, па тоа е исто и со верувањето во бог од реброто на човекот правиш вагина а вагината после од човекот прави будала, исто може компарација да се направи и со верување во бог и верување во сирење, јас на пример верувам во сирење не во бог, пошто од млекото се вади касеинот и се преработува според исо 9000 стандарди и се прави сирење

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
За мене зборот на гревот е: Ограничување.
Согласно тоа, и верување во Бог кој ја ограничува мојата вистинска природа, е грев.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Искрено не знам колку ми е релевантен изворот ама на гоогле ги видов 10 заповеди вика
1.немај други богови освен мене
Ај размисли пак дали не го кршиш овој заповед ако си атеист... :)

Член од
14 ноември 2010
Мислења
63
Поени од реакции
24
Jas sum si ateist pa baš mi e ubavo,ne se zamaram ya praznici gluposti ...
Po golem monopol od crkvite zdravje,i popovite kao demek mnogu pobožni odi im doma koga se posti ' će vidiš prase na nivnata masa ... daj ve molam .. veruvajte vo ona što go gledate .. sepak sekoj za sebe normalno,ama za mene e sranje ! ...

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
море како не ви се смачува :'(

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Искрено многу ме интересира вашето мислење на ова прашање има многу препирања по форумов дека ако си атеист(не веруваш во бог) ќе гориш во пеколот итн.

Еве да земеме еден пример за човек кој живее според божјите заповеди (не краде,не лаже итн да не ги редам сите 10) и останати проповеди за исправен и чесен живот почитување,љубов...

Дали еден човек кој го прави сево ова ,но не верува во господ сепак ќе оди во пеколот иако на некој начин индиректно го следи Бог или ова е доволно за да влезе во рајот?

Може да пишувате за било која религија .(Барем за оние кои имаат рај и пекол или нешто слично на нив)
Covekot samiot si go izbira mestoto kade kemu bide.
Jas sum pecalbar i koga odam vo sranstvo dali ke veruvam deka ke se vratam nazad ili ne,toa sam treba da odlucam.
Ako veruvam deka ke se vratam doma eden den,togas poskromno ke pominam na pecalba,so poteskotii,ama koga ke dojdam doma,raat ke si bidam. Ako ne mislam na toa deka ke se vratam nazad,ke si pominam na pecalba ubavo,toa sto ke go specalam,tamu ke go potrosam,za doma nema nisto da soberam,ama koga ke se vratam A KE SE VRATAM,togas ke se vratam vo ona sto sum go spremil za tamu.
Bog nema da zeme kamsik i da gi kaznuva lugeto vo pekolot. Sami tamu si odime i mestoto e takvo kade sto sami ke se izmacuvame.

G

galaxy

Гостин
Дали е грев да не се верува во Бог?????
Па како ќе знаете дека не треба да јадете бебиња??????

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не е грев туку негирање :icon_lol:.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.294
Дали е грев да не се верува во Бог?????
Па како ќе знаете дека не треба да јадете бебиња??????
оти не смеат да се јадат ????
ете ти беља сега:oops:, оти не кажувате вакви работи порано!

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ако не верувате во Господ ондак како е тоа грев!

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Jas sum si ateist pa baš mi e ubavo,ne se zamaram ya praznici gluposti ...
Po golem monopol od crkvite zdravje,i popovite kao demek mnogu pobožni odi im doma koga se posti ' će vidiš prase na nivnata masa ... daj ve molam .. veruvajte vo ona što go gledate .. sepak sekoj za sebe normalno,ama za mene e sranje ! ...
Jas sum si Ateist i sum si srekjen i raat od mnogu gluposti !!!
Ne se zamaram voopsto so slavenje na slavi(inaku idolopoklonstva), zadusnici(nosenje hrana po grobista na mrtvite), postenja, trcanje po crkvi na sekoj mozen praznik, palenje na koledarski, vasilicarski i prockarski ognovi(inaku paganstini), ne nosam zlatni krstovi okolu vrat i sl.
Taka da srekjen sum si vakov kakov sto sum, obicen i realen covek, raat sum od starinski selski/narodni sfakjanja i raat sum od nepotrebni gluposti i prazni veruvanja !!!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Ако мислиш дека е грев тогаш, ДА грев е .... Мислиш дека Господ ке ти се налути ако не веруваш во него? Ако имаш потреба, ако сакаш да веруваш, ако тоа на некој начин ти помага верувај во Него.... А доколку не веруваш никој ништо нема да ти направи, па дури ни Господ xD Работата е до тебе и до твојата потсвест :)

Kajgana Shop

На врв Bottom