Матурска облека, шминка и фризура

O

onlya

Гостин
Не се замарајте толку многу со матурската вечер, нема ни да осетите кога ќе заврши и што после џабе сте потрошиле нервози, пари, и време за неколку саати. Што се однесува до облеката бирајте некоја што ќе ви одговара на вашите години и како што спомнаа погоре ќе можете да ја носите и за други прилики. И не се правете на сила тетки и чичкоци. :)
Еве на пример јас на мојата матура имав чувство дека сум на масовна свадба, само поп и матичар фалеа за да биде свадбата вистинска. :)

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
да баш.. на некои пак уште лампиони само им фалат за да бидат баш како новогодишни елки..
јас би сакал сепак да не биде премногу обично но и не би сакала да биде нешто нападно и премногу воочливо да светам како новогодишни сијалички и да им паѓам на сите у очи да ме гледаат ко амјка им да сум им ја убила.. ама да не биде да фрлам за абдојала парите а фустанот у плакар пајажина да ми фати,да биде нешто што ќе можам коа ќе искачам у град вамте тамте да си го носам.. :)
Јас и сестра ми сами си ги сошивме фустаните, и сметам дека можеме да си ги носиме на искачање еве, не се ептен за по сабајле на кафе, ама се удобни за носење. Кажи ми одприлика што сакаш, можам да ти најдам идеја па соши си го сама :)

Член од
24 октомври 2011
Мислења
24
Поени од реакции
23
Јас и сестра ми сами си ги сошивме фустаните, и сметам дека можеме да си ги носиме на искачање еве, не се ептен за по сабајле на кафе, ама се удобни за носење. Кажи ми одприлика што сакаш, можам да ти најдам идеја па соши си го сама :)
грешно си ме разбрала..хахах ехеее колку фурни леб имам за јадење до матура само дадов неколку идеи за шминка,фризура и облека не барав за мене :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Дајте предлози за облека за матурска за машко.. Секакви предлози се добредојдени освен класични костими..

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Фармерка, кошула, сако и патика секако
Ок тоа. Се знај дека нема да одам по тренерка. Финтата ми беше некој предлог со слика на пр. пошо појма немам од мода и што е во мода, а што не. xD

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Ок тоа. Се знај дека нема да одам по тренерка. Финтата ми беше некој предлог со слика на пр. пошо појма немам од мода и што е во мода, а што не. xD
Купи си сако, само не црно, некоја друга боја. Крем, темно зелено...
Можеш да го искомбинираш многу јако, дури и патика можеш, ако толку не сакаш салонки :)
Ем ќе изгледаш дотеран, ем нема да бидеш regular...

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
^ Марк, еве нешто, само елекот би го заменила со друг, и наместо палтово-сако. Ова е некако по зимска комбинација
973371_loooook.jpg

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Маки големи ! Ќе се напнам нема да одам на матура :cool:

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Штом девојчињата не се откажуваат од матура заради облеката, немој ни ти :icon_lol:

Ај уште малце помош :icon_lol:

- ова без капчето :pos:

напнав со Џастинци.. хаха

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Не заебавај Bieber :eek::facepalm::tapp::гомце:.
Другиов Џастин изводлив е. :)

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Имам само една желба за матурската.

Партнерката да не носи штикли со претерано голем број. :rolleyes:

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Не заебавај Bieber :eek::facepalm::tapp::гомце:.
Другиов Џастин изводлив е. :)
Комбинацијата кај шо е ќелав Тимберлејк.Ем ќе си дотеран,ем комотно ќе се осеќаш.Палто не ти препорачвам зш секако само шо ќе влезиш ќе го соблечиш и ќе го загиниш,џабе парите.Башка патика ќе мојш да носиш,а патика си е патика :)

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Ок. Следен чекор - кои места би ги препорачале за шопинг во Скопје т.е.каде може да се најди облека слична на сликите погоре ? Или да си одам до некој скејт шоп xD

Kajgana Shop

На врв Bottom