Fringe
Скитник низ паралелни светови
- Член од
- 24 септември 2011
- Мислења
- 7.898
- Поени од реакции
- 3.006
Си правел disk defragment на компјутерот некогаш
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немој да носиш паушални заклучоци и да тресеш зелени,јас работам во IT-секторот и ова ти погоре што си го напишал е тотална глупост,ако не знаеш како сам да си го средиш компјутерот веднаш АМД е крив,мислам која логика еј?!? Ако ставам во колата лоша нафта,ми сецка моторот,одма фабриката е крива? Убаво прочитај човекот како открил сам дека проблемот е во виртуелната машина а не во производителот на матичната или во АМД-то,дајте малце бидете пореални,поздрав!ЗАКЛУЧОК од сите овие постови погоре е , БАТАЛЕТЕ АМД ПРЕФРЛЕТЕСЕ НА ИНТЕЛ!
- Не знам и самиот што се не пробав овие последни 3 месеци.
ЗАКЛУЧОК:
БАТАЛЕТЕ АМДКОРИСТЕТЕ ИНТЕЛ!!!
П.С ФАН НА АМД![]()
Се согласувам со твојава критика.Немој да носиш паушални заклучоци и да тресеш зелени,јас работам во IT-секторот и ова ти погоре што си го напишал е тотална глупост,ако не знаеш како сам да си го средиш компјутерот веднаш АМД е крив,мислам која логика еј?!? Ако ставам во колата лоша нафта,ми сецка моторот,одма фабриката е крива? Убаво прочитај човекот како открил сам дека проблемот е во виртуелната машина а не во производителот на матичната или во АМД-то,дајте малце бидете пореални,поздрав!
+ одкако направив тоа со виртуелната машина, почна да ми замрзнува кога е уклучен uTorrentотСакаме да кажеме, било какви проблеми од најразличен тип може да се десат и на Intel и Amd платформа. Башка овдека проблемот бил до виртуелната машина и си немал врска со хардверот.
Е сега ако збориме за перформанси Intel vs Amd, е тогаш си во право, имајќи ја во превид ситуацијата во моментов.
+ одкако направив тоа со виртуелната машина, почна да ми замрзнува кога е уклучен uTorrentот. Го преинсталирав и тоа чудо, сега е добро, па да видиме до кога ке тера. Само да не е цркнат хардот...
![]()
Инсталирав неколку нови програмчиња пред да почне да ми замрзнува. NetLimiter, SpeedFan, CCleaner и нови драјвери за дравичката. Со CCleaner направив чистка на регистрите и од тогаш почнаа да откажуваат програмите. До сега ми замрзнуваше од виртуелната машина и уТорентот. Преинсталирав едното и другото и сега е се во ред. Ке му направам јас тест на хардискот, па ке видам што какоАко немаш хард диск или некој да ти позајми, однеси го у сервис нека пробаат, мада може да биде и проблем со рам, или пак самата матична, ако гледаме од аспект на хардверски проблем.
Да не инсталираше нешто пред да се појави проблемот? Можеш да пробаш и со формат, или пак ако имаш system restore points, направи system restore.
Можеш да пробаш и да инсталираш нови драјвери за графичка/звучна, али сумњам дека тоа ќе го реши проблемот.
Инсталирав неколку нови програмчиња пред да почне да ми замрзнува. NetLimiter, SpeedFan, CCleaner и нови драјвери за дравичката. Со CCleaner направив чистка на регистрите и од тогаш почнаа да откажуваат програмите. До сега ми замрзнуваше од виртуелната машина и уТорентот. Преинсталирав едното и другото и сега е се во ред. Ке му направам јас тест на хардискот, па ке видам што како![]()
Мене Flash-от ме дупи цело време, го одинсталирав од комп арно ама во Хромот имало вградено инсталација, го преинсталирав и Хромот и пак џабе![]()
Во право си, знае да паѓа хромот заради Флеш. Јас користам една екстензија FlashBlock се вика, а ако сакаш можеш и мануелно лесно да ги блокираш флеш анимациите во Хром. AdBlock е исто така многу добра апликација за блокирање реклами и некои плус ствари.Мене Flash-от ме дупи цело време, го одинсталирав од комп арно ама во Хромот имало вградено инсталација, го преинсталирав и Хромот и пак џабе![]()
Користи Firefox.
Флеш знае да прави големи проблеми од 9ка наваму ако се користат стримови. Променет е начинот на управување со кешот и често се јавува преполнување на меморијата а поотоа и блокирање, сецкање и чудни звуци кои се патем дел од активните стримови кои не се ни чистат веднаш кога хост програмата која го активирала флешот ќе се затвори. Пробајте со замена на драјверите за графичката, тоа гледам дека е најчесто решение за вакви случаи, натаму со зголемување на свап просторот на дискот и сл.
Во право си, знае да паѓа хромот заради Флеш. Јас користам една екстензија FlashBlock се вика, а ако сакаш можеш и мануелно лесно да ги блокираш флеш анимациите во Хром. AdBlock е исто така многу добра апликација за блокирање реклами и некои плус ствари.
Па не е баш така. Пример имаш 5 флеш анимации на некоја страна (видео, реклама, било што). Програмот ги блокира од автоматско пуштање ама ти дава опција да кликнеш на било која од тие анимации и да ти се пушти најнормално. Исто така имаш опција "whitelist" каде што можеш да ставиш која веб страна сакаш да не ти ја блокира.Треба да се откажам од наједноставните 2Д игри за да биде се ок, а доколку го блокирам флешот нема ич да играм![]()