Edno prasanje:
Znaci Kosovo slavi nezavisnost, 4 godisna. Osim nas (R.Makedonija)samo uste nekoi drugi banana drzavi i sateliti na USA go imaa priznaeto Kosovo.
88 сателити досега , уште малце пола светски сателити.
No toa ne mi e poentata.
Siguren sum deka RFK(Rakomenta Federacija na Kosovo) pratile pokani i do Danska, Germanska, Spanska ili sto ti ja znam ne ti cija Rakomenta Federacija za ucestvo na turnirot. Neli za da lici za eden takov turnir vo cest na Denot na Nezavisnosta? Taka?
E sega, site gi imaat odebano i marginalizirano , posto realno , sto e Kosovo za niv? Sto i Baskija za Spanija. Taka da nekjat da si stavaat zdrava noga u trn.
Јас не сум сигурен, пошто турнирот е во формат од 4 репрезентации , така е предвиден оваа година ... Косово , Црна Гора , Македонија , Бугарија.
Мислам дека немало покани до други земји.
Косово не е како Баскија , затоа што Косовскиот ракомет е признат од Европската ракометна федерација ... се натпреваруваат во европските лиги ... еднашка им се падна да играат со српска екипа ... и се одигра мечот.
Makedonija ejjj Makedonija so cel pamet se nafakja da ide da im pravi cest! Ne ni treba be nas da se dokazuvame koj sme sto sme vo rakomentiot svet. Ama osim za cest , ja druga ideja nemam zosto RETRDIRANITE od Makedonskava Federacija gi pustija decava da idat da igraat vo edna polu-drzava, kade sto uste ni zakon ne se postuva , nit pa se ima smisol sto ustvari znaci "zakon" i "norma".
Сакале да ги почестат ... пријателски ... пошто Федерациите имаат добри односи ... а навивачите не.
На Косово се поштуваат закони , најнормално функсионираат.
I taka treba da se vrati? So palenje zname? So Gnasni pesni? So ponizuvacki paroli? Sto e so gostoprimstvoto be momak? Posto gledam deka se poitovetuvas so tie kosovari.
Тие ќе вратеа на првиот можен натпревар , ќе палеа знаме ако наумиле така ... исто како и претходно ... претекс: одмазда.
Се сложувам со тебе и со другите дека не личи.
Ova ti e isto kako leprozen (Ti) , me kanis mene zdrav-prav(Jas) na gosti. Ja ti idam na gosti, a ti mene mi se seres u cinijata sto mi ja ponudi da jadam.
Ако гледаш подалеку , и двете се лепрозни.
Ракометна федерација на Македонија , не ги казни ракометарите репрезентативци за скандалот во Србија , знаеш нели.
Ako imas 2 grama mozok i zdravo rasuduvanje , ke mi ja razberes poentata ,ke prestanes da go koristis "revanshizmot" vo sekoja prigoda , i ke probas da mi odgovoris najrealno.
Еве најискрено , после неколку преслушани песни , релаксирачки , смирено на овие доцни часови , ти одговарам дека не се сложувам со двете страни ...грешни се ...
Но од секогаш на македонецот гревовите не албанците и на бугарите му се хиперболизираат , еве 20 страни навреди.
Србите во Ниш ви вадеа грчки знамиња , пишуваа графити како тоа Македонија била српска земља , а на РТС се пишуваше БЈРМ ... а сепак љиги ви течат за Србија.
Ke doziveeme li nie od tebe ili nekoj od tvojot kov (ili nacija) da kaze (ili napise) jasno i glasno: "Ova bese debilizam , i nikakov revanshizam ne go opravduva ovoj akt"?
„Однапред го осудувам секој таков настан„
Реваншизмот може да служи како поука ...
Што мислиш ти на пример за Ниш и Београд , зошто НА СЕКОЈ натпревар се пееше против албанците ... ајде дгј еднашка да речеш ќе молчиш нема да ја направиш голема работата , ама ова беше намерно бе , 20 пати за 2 недели.
Да биде по иритирачка состојбата , картите и превозот ги добиваа од државата , од кои ако не 25% , барем 15% се албански пари , како би се осетил ти , со твои пари да платиш една групна навреда.
Ако сме заостанати примитивци и бедни ... што им требаше да не умешат у настан каде тие се демек ложата , меѓу најдобрите ... Освојуваш 5то место у европа , наместо да славиш, да се гордееш со нацијата , шириш негативизам , клетите ш“птари ова она , солунско поле ... абе слави си без комплекси , остај ги другите на мира ... не ги бркај и тие малце што сеуште навиваат за Македонија ...
Влезена е и политиката.
Јас сум за позитивно навивање , без навреди ,,, туку увеличување на својот клуб ... и то.