Генерална дискусија за запалено Македонско знаме во Косово

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ај и јас да дадам мислење , но нема да бидам како некои цивилизирани тука , кои повторно навредуваат.

Во Ниш и Београд , по неколку пати на СЕКОЈ натпревар ... јас се чуствував навреден , од песните на илјадници мои сограѓани и ракометари.

Од моите пари , им даваа билети и превоз ... за на крај да ме пцујат.

Кај има потешко од оваа ?

Тие се соседна држава ... имаш граница ... можеш да не ги фермаш.

Но што да правиме со 10-20 пати повторена навреда за 2 недели ... јас имам право на одговор ... како може ракометарите да се почестат со ордени за заслуги ... 1. кога тие во Англија би оделе право на суд и би се казнеле , море би се бркале и од репрезентацијата.

И со мои пари тие ракометари навредувачи ... се наградуваат.

Што викаат тие од Косово : 2. Го запаливме тоа знаме заради тоа што бевме навредени во континуитет на секој ракометен натпревар ... не сакаме ништо повеќе освен да им вратиме ... барем еднашка , тие 20 пати , ние 1.

Која е вашата логика што на оваа тема навредувате повторно ?

Зошто не велите :: Јеботе , 20 пати ги навредивме , ете куртуливме само со една нивна реакција.
1. :pos:

2. А тие знамиња пред ЕП што беа запалени !? Мислев дека баба Ванѓа е од Бугарија не од Косово...

Немој да се вадиш со ова... Пишав и претходно на темава, навивачите на кошаркарскиот клуб Лирија пееа анти-македонски песни на утакмицата со Куманово.

Секако, не е прв пат албански навивачи да пеат анти-македонски песни. Но, што е иронијата !?

Иронијата е дека у Лирија 90% од играчите се МАКЕДОНЦИ. Значи навивачиве си ги навредуваа своите играчи, играчите кои играат у нивниот клуб !!!

Логика !? Смисла !?

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.675
Поени од реакции
35.366
Ти сеуште веруваш дека македонците ги спасија косоварите?

Македонија во 1994та има потпишано во ООН , конвенти за правата на бегалците ...
УНХЦР делуваше во Македонија ... најмалку за тие бегалци има направено Македонија ... памтам како со калашникови полицајците удираа по бегалците ... а цела нација бараше да се направат некои коридори за Албанија ... сите бегалски кампови ги правеа УНХЦР и големите сили , голем дел од бегалците беа примени по домовите на албанците ... памтам како собиравме храна и облека , која се собираше куќа до куќа и се праќаше во камповите и на местата кај што имало потреба ... цел свет се крена на нозе ...

Примањето на бегалците не беше по волја на македонците , туку обврска и притисок од цел цивилизиран свет.

Не беше намерата на Милошевиќ да ги убие сите тие албанци , туку да ги протера ... да ја исчисти ... а светот и велеше на Македонија , издржете уште малце , сега ќе му ј*беме матер на Милошевиќ и бегалците ќе ги вратиме.

А ти продолжи мокри се за србите ... тие се тие кои ти ги пратија тие бегалци , со возови и тоа.
Не, јас воопшто немам фобија од вклучување во дискусии, баш напротив, ама што да дискутирам бе пријателче на ваков став?
Ако Македонија не ги спаси косоварите, тогаш незнам кој, ама добро ни се прави, секоја чест:cuc:, требаше да ги затвориме границите и да си свиркаме, па тогаш големите сили да им спасуваат жива глава.
Можеби во тој случај ќе пеевте поинаква песна, затоа што единствено во Македонија ти имаш поголеми права од мене, затоа што единствено во Македонија може вака да си палите знамиња и да се повикувате на ‘‘вашата‘‘ (не)рамноправност, никаде на друго место.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Па и комуницирањето да речеме дека го користеле за арни потреби.
А не како тие во Ниш и Београд , за да навредат други.

Да не се служиме со вакви примери , пошто испаѓа дека и двете страни ги навредуваат неандерталците.

Вие користите комуницирање? Хиероглифи усовршивте? Неандерталците се години пред вас, имате уште многу фурни леб да јадете. Кога ќе излезете од амебовидна форма тогаш габите ќе ве сфатат ко сериозни форми на живот. До тогаш.....

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.260
Поени од реакции
84.344
Ех бре, па и вие... Како прв пат да му ги читате аргументите на форумов.
Веќе видени се тие аргументи на секоја ваква тема.
Аргументите на волкот кој стои узводно од јагнето кое "му ја мати" водата.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
НИ еден Албанец не го ОСУДИ ова во Приштина, а ние Македонците го осудивме настанот во Република Вевчани што се навредија муслиманиве, а после ни палеа цркви..:facepalm:
Пештерковци...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Сигурно и пиштолите после во соблекувална се бидени од некаква си навреда.Можда се навредиле од патиките на репрезентацијата, не биле сите Адидас.

Нова димензија: Дали играле и пиштоли на полувремето на ракометниот меч во Приштина?
Никола Ѓуровски Репрезентација мажи
17.02.2012 21:46
Редакцијата на ЕКИПА.МК доби телефонски повик од загрижен родител на еден од македонските ракометните репрезентативци кој сакаше да остане анонимен, а открива дека на полувремето од мечот со Косово во соблекувалната им се заканувале со пиштоли.

„Јас сум загрижен родител на еден од младите македонски ракометни репрезентативци кои синоќа го играа мечот со Косово во Приштина. Сакам да ве замолам да објавите дека на полувремето им се заканувале со пиштоли во соблекувалната и дека барале од нив сигурно да го доиграат натпреварот и да загубат. Едноставно сум шокиран од зборовите на мојот син и размислувам дали воопшто да го пуштам и понатаму да игра ракомет. Ве молам да ме разберете, но не можам да го откријам мојот идентитет“, изјави загрижениот родител.

Редакцијата на ЕКИПА.МК во интерес на откривање на целосната вистина за се што се случувало на синоќешниот ракометен натпревар во Приштина меѓу младинските ракометни селекции на Косово и на Македонија одлучи да ја објави изјавата на анонимниот родител, но не може со сигурност да ја гарантира нејзината точност. Воедно, сакаме да ги повикаме сите сведоци, претставниците на РФМ кои беа во Приштина, членовите на стручниот штаб и самите македонски ракометари доколку најдат храброст, да ја потврдат или да ја демантираат ваквата вест.

На синоќешниот ракометен натпревар во Приштина, кој беше дел од турнирот по повод прослава на четиригодишнината од независноста на Косово, домашната ракометна селекција до 20 години ја победи Македонија со 28-17. На полувремето, ракометарите од Косово имале водство од 11-8.

Мечот го проследија големи скандали, палење на македонското знаме на трибините, како и голем број навредливи пароли за Македонија и за Македонците.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.260
Поени од реакции
84.344
А видовте ли нашето МНР и РФ, како го осудија чинот? А? Go наши!(y) Брао! Маме им ебаа. Сеа нека му ја мислат косоварите.

Косовската ракометна федерација пак, не го осуди ова. Она жали за инцидентот. И мене ми е жал оти нашите комшии се нажалени. :(

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Miki i DarkLady , јас секогаш имам поинаква верзија од вашата:

Зошто албанците ви го палат знамето?
Грците ви го мењаат името?
Бугарите , нацијата?
Србите , црквата?
А европјанците , по важност ве ценат помалку од слепо црево или крајници ?

а?
Вие популарни сте по палења на знамиња, цркви внатре полни со луѓе,празни цркви, палење села, палење луѓе..
Грците го мењаваат за да избегаат од Геноцидот кој го направија во Граѓанска Војна врз Македонците и мал број врз Албанците, кој ги отераа во матичните држави и немаат мака со малцинста како што имаме ние во Македонија. Си донесоа православни од Турција ги погрчија и тие сега живеат во куќата на некој Македонец или Албанец..
Бугарите и Србите уште во Турско време кога се правеле пописите кој во која црква одел тоа и бил. Ако одел еден од фамилијата во Српска Црква бил Србин, а друг во Бугарска бил Бугар. Затоа е укината Охридската Архепископија. Ако идеме според тоа тогаш вие Албанците и други муслимани сте се пишувале како Турци сите. Значи ти си ТуркоАлбанец.
А за Европа и онака нејзе и идат проблеми заради Имигрантите поголемиот број дел се муслимани, па ќе видат што ќе им се случи. Ќе нема да ве галат како до сега.
И едно посебно за тебе, џамиите што се градат низ Македонија се градени со нечесни пари од дрога, проституција, продажба на луѓе пари од С. Арабија додека има нафта ќе финансира после .!. . Кој ли ви пере мозкок... Иначе и на Америка и сте преку глава прашање на време е кога ќе ве кикне. Дека имаат превртлива политика па после на Косово ќе има клање...
Или ќе се бориме за слобода, или ќе умреме борејќи се за нејзе...

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.042
Поени од реакции
1.028
Retko pisuvam na politika i se nadevam taka ke ostane, ama...

Ajde Dardanian ili nekoj drug etnicki tuka ako moze da mi objasni nekoi raboti. Mislam mnogu mi e glupo Dardanian sam , protiv site , kako Rambo e. Ama drug pa nema, a on go gledam poln so argumenti , pa da vidam.

Edno prasanje:

Znaci Kosovo slavi nezavisnost, 4 godisna. Osim nas (R.Makedonija)samo uste nekoi drugi banana drzavi i sateliti na USA go imaa priznaeto Kosovo. No toa ne mi e poentata.
Siguren sum deka RFK(Rakomenta Federacija na Kosovo) pratile pokani i do Danska, Germanska, Spanska ili sto ti ja znam ne ti cija Rakomenta Federacija za ucestvo na turnirot. Neli za da lici za eden takov turnir vo cest na Denot na Nezavisnosta? Taka?

E sega, site gi imaat odebano i marginalizirano , posto realno , sto e Kosovo za niv? Sto i Baskija za Spanija. Taka da nekjat da si stavaat zdrava noga u trn.

Makedonija ejjj Makedonija so cel pamet se nafakja da ide da im pravi cest! Ne ni treba be nas da se dokazuvame koj sme sto sme vo rakomentiot svet. Ama osim za cest , ja druga ideja nemam zosto RETRDIRANITE od Makedonskava Federacija gi pustija decava da idat da igraat vo edna polu-drzava, kade sto uste ni zakon ne se postuva , nit pa se ima smisol sto ustvari znaci "zakon" i "norma".

I taka treba da se vrati? So palenje zname? So Gnasni pesni? So ponizuvacki paroli? Sto e so gostoprimstvoto be momak? Posto gledam deka se poitovetuvas so tie kosovari.

Ova ti e isto kako leprozen (Ti) , me kanis mene zdrav-prav(Jas) na gosti. Ja ti idam na gosti, a ti mene mi se seres u cinijata sto mi ja ponudi da jadam.

Ako imas 2 grama mozok i zdravo rasuduvanje , ke mi ja razberes poentata ,ke prestanes da go koristis "revanshizmot" vo sekoja prigoda , i ke probas da mi odgovoris najrealno.

Ke doziveeme li nie od tebe ili nekoj od tvojot kov (ili nacija) da kaze (ili napise) jasno i glasno: "Ova bese debilizam , i nikakov revanshizam ne go opravduva ovoj akt"?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.260
Поени од реакции
84.344
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Алал да им е на екипа.мк.

Пријателски совет: сменете го фонтот на текстовите.

"...Поради сето ова и поради одличната соработка со Ракометната Федерација на Косово, одлучивме да учествуваме на турнирот во Приштина."
РФМ
:vozbud:

Начевски за претседател!
Човек не знае дали да се смее или да плаче...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
имам нешто да искоментирам околу паролите што беа напишани на куубот. имаше една парола бугарија од господ македонија од тито што сте вие ? така нешто гласеше.

„драги“ косовари. бидете му благодарни на НАШИОТ тито. да не беше тито немаше вие да го имате денешно косово. незнам колку од вас знаат ( постарите би требало да знаат ) тито ви кумувал за секое 9то или 10то дете. ако незнаете за ова прашајте ги вашите мајки и татковци или баби и дедовци може ке ви кажат нешто.
и уште нешто. ако македонците се од тито онда што остана за косоварите? од кого се? од америка нормално.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Edno prasanje:

Znaci Kosovo slavi nezavisnost, 4 godisna. Osim nas (R.Makedonija)samo uste nekoi drugi banana drzavi i sateliti na USA go imaa priznaeto Kosovo.
88 сателити досега , уште малце пола светски сателити.

No toa ne mi e poentata.
Siguren sum deka RFK(Rakomenta Federacija na Kosovo) pratile pokani i do Danska, Germanska, Spanska ili sto ti ja znam ne ti cija Rakomenta Federacija za ucestvo na turnirot. Neli za da lici za eden takov turnir vo cest na Denot na Nezavisnosta? Taka?
E sega, site gi imaat odebano i marginalizirano , posto realno , sto e Kosovo za niv? Sto i Baskija za Spanija. Taka da nekjat da si stavaat zdrava noga u trn.
Јас не сум сигурен, пошто турнирот е во формат од 4 репрезентации , така е предвиден оваа година ... Косово , Црна Гора , Македонија , Бугарија.
Мислам дека немало покани до други земји.

Косово не е како Баскија , затоа што Косовскиот ракомет е признат од Европската ракометна федерација ... се натпреваруваат во европските лиги ... еднашка им се падна да играат со српска екипа ... и се одигра мечот.

Makedonija ejjj Makedonija so cel pamet se nafakja da ide da im pravi cest! Ne ni treba be nas da se dokazuvame koj sme sto sme vo rakomentiot svet. Ama osim za cest , ja druga ideja nemam zosto RETRDIRANITE od Makedonskava Federacija gi pustija decava da idat da igraat vo edna polu-drzava, kade sto uste ni zakon ne se postuva , nit pa se ima smisol sto ustvari znaci "zakon" i "norma".
Сакале да ги почестат ... пријателски ... пошто Федерациите имаат добри односи ... а навивачите не.
На Косово се поштуваат закони , најнормално функсионираат.

I taka treba da se vrati? So palenje zname? So Gnasni pesni? So ponizuvacki paroli? Sto e so gostoprimstvoto be momak? Posto gledam deka se poitovetuvas so tie kosovari.
Тие ќе вратеа на првиот можен натпревар , ќе палеа знаме ако наумиле така ... исто како и претходно ... претекс: одмазда.

Се сложувам со тебе и со другите дека не личи.

Ova ti e isto kako leprozen (Ti) , me kanis mene zdrav-prav(Jas) na gosti. Ja ti idam na gosti, a ti mene mi se seres u cinijata sto mi ja ponudi da jadam.
Ако гледаш подалеку , и двете се лепрозни.
Ракометна федерација на Македонија , не ги казни ракометарите репрезентативци за скандалот во Србија , знаеш нели.

Ako imas 2 grama mozok i zdravo rasuduvanje , ke mi ja razberes poentata ,ke prestanes da go koristis "revanshizmot" vo sekoja prigoda , i ke probas da mi odgovoris najrealno.
Еве најискрено , после неколку преслушани песни , релаксирачки , смирено на овие доцни часови , ти одговарам дека не се сложувам со двете страни ...грешни се ...

Но од секогаш на македонецот гревовите не албанците и на бугарите му се хиперболизираат , еве 20 страни навреди.
Србите во Ниш ви вадеа грчки знамиња , пишуваа графити како тоа Македонија била српска земља , а на РТС се пишуваше БЈРМ ... а сепак љиги ви течат за Србија.

Ke doziveeme li nie od tebe ili nekoj od tvojot kov (ili nacija) da kaze (ili napise) jasno i glasno: "Ova bese debilizam , i nikakov revanshizam ne go opravduva ovoj akt"?
„Однапред го осудувам секој таков настан„

Реваншизмот може да служи како поука ...

Што мислиш ти на пример за Ниш и Београд , зошто НА СЕКОЈ натпревар се пееше против албанците ... ајде дгј еднашка да речеш ќе молчиш нема да ја направиш голема работата , ама ова беше намерно бе , 20 пати за 2 недели.
Да биде по иритирачка состојбата , картите и превозот ги добиваа од државата , од кои ако не 25% , барем 15% се албански пари , како би се осетил ти , со твои пари да платиш една групна навреда.

Ако сме заостанати примитивци и бедни ... што им требаше да не умешат у настан каде тие се демек ложата , меѓу најдобрите ... Освојуваш 5то место у европа , наместо да славиш, да се гордееш со нацијата , шириш негативизам , клетите ш“птари ова она , солунско поле ... абе слави си без комплекси , остај ги другите на мира ... не ги бркај и тие малце што сеуште навиваат за Македонија ...
Влезена е и политиката.
Јас сум за позитивно навивање , без навреди ,,, туку увеличување на својот клуб ... и то.

Kajgana Shop

На врв Bottom