Перење мозоци

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Нема да речам не, рековме секој со својот ум...

П.С. Имаш толку голема потреба да праќаш пцовки по форумов?
Не бе дечко. Знам дека не ти фали фајл со смисла за хумор, него сакаш да ме навлечиш на бан. Мореееј, шо кварен чоек си, бреј! Ој зашматај некој нов член на ОТОто...нема леб од муабетов.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Во отсуство на општо прифатена дефиниција за "перење на мозок", се прашувам дали во таа категорија спаѓаат и оние кој носат некоја религиска "етикета", а не почитуваат ниеден или речиси ниеден принцип од таа вера?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Во отсуство на општо прифатена дефиниција за "перење на мозок", се прашувам дали во таа категорија спаѓаат и оние кој носат некоја религиска "етикета", а не почитуваат ниеден или речиси ниеден принцип од таа вера?
Секако. Чекаме телемитите да не просветлат. Со по некој сатамит-телетабис у пратња.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.252
Не бе дечко. Знам дека не ти фали фајл со смисла за хумор, него сакаш да ме навлечиш на бан. Мореееј, шо кварен чоек си, бреј! Ој зашматај некој нов член на ОТОто...нема леб од муабетов.
Хм, бан може да добие некој овде ако се занесе човек со опишување на некоја друга личност и да замине во навредување, за кое нема никаква потреба (колку пати си ме навредил а јас само еднаш пријавив)
Бан може само сам да си донесиш, немам потреба да добиеш ти бан... не си ми згрешил ништо... ако јас те навлечам на бан ќе се потврди моето дека не треба да се суди на друг за „испран мозок“.

П.С. И не го вадиш ниту О.Т.О. ниту телемата од уста... види види... јас не сум знаел дека моите размисли тука ќе побудат толку мисли кај некој...
Почестен сум во секој случај... „дечкото“ ти е врсник :) Но, ако ти е убаво да ми велиш така, тоа е доказ + за мојата теза дека не треба да се суди за другите умови на форумов, сепак е ова форум.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Хм, бан може да добие некој овде ако се занесе човек со опишување на некоја друга личност и да замине во навредување, за кое нема никаква потреба (колку пати си ме навредил а јас само еднаш пријавив)
Бан може само сам да си донесиш, немам потреба да добиеш ти бан... не си ми згрешил ништо... ако јас те навлечам на бан ќе се потврди моето дека не треба да се суди на друг за „испран мозок“.

П.С. И не го вадиш ниту О.Т.О. ниту телемата од уста... види види... јас не сум знаел дека моите размисли тука ќе побудат толку мисли кај некој...
Почестен сум во секој случај... „дечкото“ ти е врсник :) Но, ако ти е убаво да ми велиш така, тоа е доказ + за мојата теза дека не треба да се суди за другите умови на форумов, сепак е ова форум.
Хептаграм, друже мој форумски кој ги љуби сите! Никад не сум се занимавал со твојот мозок ниту когнитивни способности (или нивно отсуство) при бидејќи не ме занимаат. Иначе, работам на провизија за една ОТО-маркетинг компанија, па затоа се занимавам со тебе и твоето другарче што цмиздри. Ова на страна, колку за годишен одмор да ми се најде. Ем ја у ќар, ем поише членои за тебе. Кажи после не сум фер?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.252
Хептаграм, друже мој форумски којшто ги љубиш сите! Никад не сум се занимавал со твојот мозок ниту когнитивни способности (или нивно отсуство) при бидејќи не ме занимаат. Иначе, работам на провизија за една ОТО-маркетинг компанија, па затоа се занимавам со тебе и твоето другарче што цмиздри. Ова на страна, колку за годишен одмор да ми се најде. Ем ја у ќар, ем поише членои за тебе. Кажи после не сум фер?
Ќе ти верувам :)
Штом е за одмор работата, се признава. Ако човек не одмори 20 дена во годината и за нив не одработи макотрпно и тоа што не сака, за каде е?
„Испран мозок“ навистина е деликатна тема.. ќе испадне дека секој има испран мозок, само битно е дали потоа е испеглан или не :)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ќе ти верувам :)
Штом е за одмор работата, се признава. Ако човек не одмори 20 дена во годината и за нив не одработи макотрпно и тоа што не сака, за каде е?
„Испран мозок“ навистина е деликатна тема.. ќе испадне дека секој има испран мозок, само битно е дали потоа е испеглан или не :)
Ти си знаеш најарно како ти одговара, прање, пеглање, штиркање. И никако да не дозвољаваш некој да ти се меша!
--- надополнето: 18 февруари 2012 во 01:35 ---
Не, ај покажи ми како?
Не можам, јер не сум пробал. Али, инвокација на лет над кукавичко гнездо ќе ти заврши работа. За тоа си махер, осеќам.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.242
Поени од реакции
12.252
Ти си знаеш најарно како ти одговара, прање, пеглање, штиркање. И никако да не дозвољаваш некој да ти се меша!
и јас истото го реков:

Мислам дека секој што започнува со судење за испраноста на нечиј ум самиот паѓа во тоа „перење на мозоци“... Не го правете тоа, само ја покажува ограниченоста кон се што не е како вашето...
Темава е што, навредување на сите што не мислат дека нечие друго е ок? Дека се со испрани мозоци другите освен тие самите? Чудно е и ова...
Тука сме завршиле... ве оставам да се „докажувате“.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Е пробај де, пробај! Јас сум со "скромен интелект", слабо капирам, само од пракса можам да научам.:)
Еј па ти шо си, имало ваљда и поглупи телемити. Фурај Телема (али турбо!) и све ќе научиш. И нормално, воља, човештво, ти реков-ми рече...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Еј па ти шо си, имало ваљда и поглупи телемити. Фурај Телема (али турбо!) и све ќе научиш. И нормално, воља, човештво, ти реков-ми рече...
И јас така мислев.....ама изгледа ти си ми последна надеж.....:(
Да ти бидам спонзор.....? Сакаш?

N

Nessa Alcarin

Гостин
off: Па добро бре.. Како може на секоја тема каде што сте вие тројца, матер да и расплачете. Постојани препукувања, провокации, навреди, мерење на кој му е поголем ... Со вашите невкусни постови, темата е отидена оф топик. Само не ми е јасно што постигнавте. Сите знаете за опцијата Игнорирај, но сепак не труете овде со вашите „размислувања“ (како вистината на светот да ја докажувате додека се расправате).
Пријателски совет: Петар - твоето пишување најмалце наликува на „академски граѓанин“, па се сомневам и дали всушност си еден. Или пак немаш на кој друг да си ги искажеш фрустрациите па ајде удри по македонската „проста“ маса.
Ипси - па мајке ми, немора постојано да го хранеш егото на Петар, со тоа што на секоја провокација ќе му вратиш. Со тоа се спушташ на негово ниво, и во постојаната битка што си ја водите овде на форумот, баш поради твоето одговарање на неговите навреди, тој победува.
Хепта - ти си арен, Те љуби Неса :love:

on: Религиозните кампови постојат уште многу одамна. Единствена цел е да направат профит, на сметка на верниците. Жално е што верниците не го сфаќаат тоа на таков начин, бидејќи мислат дека со учество во тие храмови Бог ќе им напише +. Мики1 еднаш кажа дека сите пастири, попови, религиски водичи, ќе одговаарат пред Бог за тоа што погрешно ја шират верата и што намамуваат верници за нивен профит. Но што станува со душите на тие што се лажно наведени на такво верување, зошто и тие да одговаарат со иста цена за сторените дела. Тие верници и онака не знаеле подобро, така им кажал некој попросветлен од нив, така направиле.
Во една средина каде таков камп е најголемото религиско достигнување за заедницата, доколку некое семејство не го посетува ќе биде презирано и „напаѓано“ од останатите следбеници. Значи крајна цел на верските кампови е „контрола на широката маса“, да им се забрани на луѓето да размислуваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom