Еве типови од мене за денеска ..
Рединг - Барнли 1 @ 1,95
- По лошиот на Рединг полека но сигурно се враќаат кон врвот и се приклучуваат во борбата за Премиер лигата, од последните 9 дуели Рединг на домашен терен има победено дури 7 наспроти 2 порази што го прават јак домаќин (победи против Бирмингем, Вест Хем) според мене и се наоѓа точно на границата за плејофот со победа денеска би си го зацврстила малку повеќе местото таму. Додека Барнли важат за незгоден противник како дома така и гости (8-0-7) сепак мислам немаат капацитет да бидат во првата шесторка таму и денеска ќе изгубат на Мадејски ..
Хофенхајм - Мајнц ГГ @ 1.90
- Хофенхајм очајни сезонава и не се ништо повеќе од просечен тим инаку интересно за нив што дома до сега играат (3-6-1) а во последните 5 домашни натпревари дури 5 им се нерешено изиграни (4x 1:1/1x 0:0) па не ме чуди и самите играчи да си играат веќе на нерешено... на другата страна Мајнц и како домаќин и како гостин прима и дава доста голови така да слободно може утакмицава да се игра ГГ добар коефициент.
Падерборн - Динамо Дрезден 1 @ 1.90
- Погоре гледам некој ја ставил како предлог 2 но според мене чист кец е утакмицава, Падерборн е одличен домаќин (6-3-1) и слабо прима голови додека пак Дрезден е очаен гостин (2-1-7) плус Дрезден се скоро на средина на табелата и незнам зошто би им требале овие бодови немаат ни некој голем мотив додека Падерборн е во борба за првите 3 позиции и на последните 7 утакмици дури 6 победи имал дома и единствениот кикс од тие 7 натпревари им е со Ст. Паули и тоа нерешено кои исто така се борат за првите 3 позиции ..
Интер - Болоња 1 (1-1&3+ @ 3.14) @ 1.45
- Последна шанса според мене на Интер да фати приклучок за квалификации за ЛШ како трет (1 и 2 нема шанси) така да мислам денеска ќе ја декласираат Болоња и слободно можам да кажам најсигурен тип за денеска ..
+ некои што мислам дека ќе испаднат на поголем ризик ..
Фиорентина - Наполи 2 @ 2.85
Рио Аве - Маритимо X @ 3.10