Национализам...позитивен или негативен?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Да, мислам на Пирин и Егеј. Тие не влегле во состав на Југославија, а за мене Солун не е помалку Македонија од Битола.
За мене јахтата на Абрамович не е помалку моја отколку на Роман.
Што не значи дека е моја и не значи дека со инсистирање на горенаведеново не би бил приведен во една од овдешните четири заводи за ментално здравје.

Но од друга страна твојата изјава, еднакво бизарна, е општествено и социјално прифатлива иако со реалноста нема никаква врска, уште помалку со здравиот разум.

Повторно да прашам, кога каде и како Пирин и Егеј биле дел од државен ентитет Македонија и на што се базира некакво тврдење дека и сега требало да припаѓаат?
На Душаното царство можеби?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.141
Цената на чинењето на наведените услуги е монополистичка и напумпана до таа мера што владе мисли дека државата го сака кога се вози со аФтобус на транскоп во кој своевремено се возел и дедо му...и за такви работи му оди половина работен век.
Арбајт махт фрај.

Ама без владефци му се еба матер на преварата...
да не пукниш, немам зборови за да ти реплицирам. ептен ме заќути.
а и да ако мислеше на градскиот превоз транскоп не постои, за меѓуградски преиспитај се малце или да не речам излези прошетај малце. излеговме од 20 век, сега сме верувал или не 21.
и ајде мене ме лажат , во ред наивен сум, ама што правиш ти во врска со тоа??
бојкотираш, не плаќаш данок, избегаваш попис, немаш лична карта или пасош пошто нели не веруваш во држава и нација , се е тоа имагинарно за тебе. баш ме интресира освем тука на форум што се чукаш по градите како си тоа просветлен и напреден , во реалниот живот како си го трошиш времето. сигурно и не работиш пошто најверојатно и не веруваш во парите и не ти требаат. се е тоа измислено за да те лажат,а ти со доволно бистар да не наседнеш на таа евтина пропаганда нели ??
ама само да те потсетам и да те прашам дали знаеш зошто диносаурусите изумреа ( се разбира освем ако не мислиш дека дедо боже се напрај за 6 дена).
--- надополнето: 16 февруари 2012 во 20:31 ---
Да, мислам на Пирин и Егеј. Тие не влегле во состав на Југославија, а за мене Солун не е помалку Македонија од Битола.
некои за жал сметаат дека е многу назадно и просто ако си ја сакаш нацијата, или бетер да се срамиш да кажеш дека си припадник на истата.
за нив секогаш некоја вукојебина во франција секогаш ке им биде поубаво од селото каде се родени.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
За мене јахтата на Абрамович не е помалку моја отколку на Роман.
Што не значи дека е моја и не значи дека со инсистирање на горенаведеново не би бил приведен во една од овдешните четири заводи за ментално здравје.

Но од друга страна твојата изјава, еднакво бизарна, е општествено и социјално прифатлива иако со реалноста нема никаква врска, уште помалку со здравиот разум.

Повторно да прашам, кога каде и како Пирин и Егеј биле дел од државен ентитет Македонија и на што се базира некакво тврдење дека и сега требало да припаѓаат?
На Душаното царство можеби?
За тебе тоа што е бизарно, не значи и дека навистина е бизарно.
Тоа што ти е умно, пак, не значи и дека е умно.

Врз основа на населението, кое се сметало за Македонско, кое било убивано и малтретирано поради тоа.
But wait, тебе к те боли. Не си имал ти таков товар на своја плеќа.
Мене повеќе не ми е бизарно. Разбирливо ми е секој да биде ебано себичен и саможивен.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
да не пукниш, немам зборови за да ти реплицирам. ептен ме заќути.
а и да ако мислеше на градскиот превоз транскоп не постои, за меѓуградски преиспитај се малце или да не речам излези прошетај малце. излеговме од 20 век, сега сме верувал или не 21.
и ајде мене ме лажат , во ред наивен сум, ама што правиш ти во врска со тоа??
бојкотираш, не плаќаш данок, избегаваш попис, немаш лична карта или пасош пошто нели не веруваш во држава и нација , се е тоа имагинарно за тебе. баш ме интресира освем тука на форум што се чукаш по градите како си тоа просветлен и напреден , во реалниот живот како си го трошиш времето. сигурно и не работиш пошто најверојатно и не веруваш во парите и не ти требаат. се е тоа измислено за да те лажат,а ти со доволно бистар да не наседнеш на таа евтина пропаганда нели ??
ама само да те потсетам и да те прашам дали знаеш зошто диносаурусите изумреа ( се разбира освем ако не мислиш дека дедо боже се напрај за 6 дена).
Шо за парите ни афтобус нема веќе? А наметите ви ги наголемија многукратно...туку остај тоа, важно е државата да си ја сакаш.
Зошто те интересира мојот приватен живот?
Ако не плаќам данок и ако немам лична ќе ме пријавиш?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.141
Шо за парите ни афтобус нема веќе? А наметите ви ги наголемија многукратно...туку остај тоа, важно е државата да си ја сакаш.
Зошто те интересира мојот приватен живот?
Ако не плаќам данок и ако немам лична ќе ме пријавиш?
има автобуси. нема од траснкоп али нема везе.
не ме интерсира во детали ако мислеше на тоа, туку повеќе што превземаш околу тоа. како се бориш за твоите убедувања, онака општо. ете нас наивните не лажеле, не краделе, переле пари и тн и тн. ама ајде јас се изјаснав за наивен, а кај тебе очигледно тој филм не врви. сега свесно се потчинуваш на тоа при очи широко отворени или превземаш нешто за да се смени. ако е првото тогаш знаеш што си, ако е второто секоја ти често, еден ден можеби и ке го промениш светот.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Врз основа на населението, кое се сметало за Македонско, кое било убивано и малтретирано поради тоа.
But wait, тебе к те боли. Не си имал ти таков товар на своја плеќа.
Мене повеќе не ми е бизарно. Разбирливо ми е секој да биде ебано себичен и саможивен.
Навистина е бизарно да тврдиш дека Солун е дел од Р.Македонија.
Бидејќи не е. Тоа лесно може да се провери. Или ќе ми веруваш на збор? :icon_lol:

Немој само да те подгрбави огромниот товар кој замисленото другарче ти го прави врз твојот напатен грб.
Млада си...
--- надополнето: 16 февруари 2012 во 20:48 ---
има автобуси. нема од траснкоп али нема везе.
не ме интерсира во детали ако мислеше на тоа, туку повеќе што превземаш околу тоа. како се бориш за твоите убедувања, онака општо. ете нас наивните не лажеле, не краделе, переле пари и тн и тн. ама ајде јас се изјаснав за наивен, а кај тебе очигледно тој филм не врви. сега свесно се потчинуваш на тоа при очи широко отворени или превземаш нешто за да се смени. ако е првото тогаш знаеш што си, ако е второто секоја ти често, еден ден можеби и ке го промениш светот.
Правам што е во моја можност да ја минимизирам играта која ми ја наметнува државата. Точно знам на што сум.
Менување на свет и такви работи се несериозни, тоа се недостижни идеализми. Она што може да се прави се прави на лично ниво.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.141
Правам што е во моја можност да ја минимизирам играта која ми ја наметнува државата. Точно знам на што сум.
Менување на свет и такви работи се несериозни, тоа се недостижни идеализами. Она што може да се прави се прави на лично ниво.
сигурно знаеш дека сам само на едно место се оди( и тоа не мислам во wc), али во секој случај мило ми е поради тебе. секогаш се радувам кога некој ке се осознае самиот себеси и ке си го следи својот сон.
п.с не ми одговори за диносаурусите оти изумреле??

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
[quote="] мкд владе, post: 4778422, member: 35568"
п.с не ми одговори за диносаурусите оти изумреле??[/quote]

Не можеле да се договорат во каква проекција да биде направен атласот на ентитетите нивни и државите. Без апарат државен нели. Ама сакале со некаков.
Швајц апарат. И астрална проекција. А не Меркаторова.
Од таму останала Швајцарија и Лутеранците.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.141
[quote="] мкд владе, post: 4778422, member: 35568"
Не можеле да се договорат во каква проекција да биде направен атласот на ентитетите нивни и државите. Без апарат државен нели. Ама сакале со некаков.
Од таму останала Швајцарија и Лутеранците.[/quote]
сигурно имаш барем малце од малце образование за да знаеш дека без прашање не се одговара, а јас колку што забележав прашањето не се однесуваше на тебе. ама ај и одговорот да ти имаше некаква врска со прашањето, вака само ја потврдуваш онаа народната.
научи да зборува порасна , научи да молчи се опамети. ти изгледа имаш уште бааѓи за растење.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
сигурно знаеш дека сам само на едно место се оди( и тоа не мислам во wc), али во секој случај мило ми е поради тебе. секогаш се радувам кога некој ке се осознае самиот себеси и ке си го следи својот сон.
Дека не си ја сакале државата? :vozbud:
Главна теорија е дека удрил метеорит околу денешен Јукатан и ги отепал...

Еве ти како иден психолог дај ми некаква дефиниција што е ментална болест.

Ти си националист, како што кажа.
И мислиш дека твојата “мајка“ не е во реалноста таква каква што е денес туку е поголема. Поубава можеби. Не е како Мара Попара него повеќе како Меган Фокс...или така нешто.
Е сега да видиме на што се базира тоа тврдење бидејќи треба да знаеш дека сите можни “нации“ си имаат своја верзија и никогаш онаа територија која е во рамките на нивната денешна држава - не била вистинската. Имаш голема Албанија,Грција,Србија,Турција,Хрватска,Романија,Бугарија,Унгарија....и сите тие ги нудат истите “аргументи“ како и ти.

Се некој се осеќал некако, се некој цар бил нивен па затоа требале нови граници.

Требаат тапии,факти,пописи,имотен лист...а кој се “осеќал“ македонец,бугар,србин или чилеанец пред 500 години е нешто кое е мистерија.
И мене јахтата на Абрамович ми буди чувства ама никој не ме прашува...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Од таму останала Швајцарија и Лутеранците.
сигурно имаш барем малце од малце образование за да знаеш дека без прашање не се одговара, а јас колку што забележав прашањето не се однесуваше на тебе. ама ај и одговорот да ти имаше некаква врска со прашањето, вака само ја потврдуваш онаа народната.
научи да зборува порасна , научи да молчи се опамети. ти изгледа имаш уште бааѓи за растење.
[/QUOTE]

Алал да ти е бе машко. На Форум очекуваш мсн конверзација.
Среќа што образованието е такво какво што е, па произведува кадри ко тебе. Кои рамнат државности со диносауруси, водејќи се по стари поговрки на бескичмењаци од балкански простори.:vozbud:
Ин дет кејс, фала му на диносаурусите што сум необразован и имам уште за растење.
Few more pretzels, more american footbal, more margarine Rastimo.
Some patriotism and history. And educational lobotomy.
:vozbud:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.141
Дека не си ја сакале државата? :vozbud:
Главна теорија е дека удрил метеорит околу денешен Јукатан и ги отепал...
прашањето беше хипотетичко. дали манал или не манал метеор или што и да е, битно тие изумреле, а другите преживеале.
одговорот беше дека не се приспособиле.
секој може да мисли што сака за нација држава или незна што, но реалноста е таква каква што е. или ке се прилагодиш на неа или ке заминиш во историјата.
--- надополнето: 16 февруари 2012 во 21:25 ---
јас реков секако веќе одговори, ама одговорот барем малце од малце да имаше некаква врска со муабетот, ти онака само се уфрли како падобранец.
сега можи си образован ама друга ми беше поентата, и патем речено одговорт твој врска немаше со тоа. прати малце

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
прашањето беше хипотетичко. дали манал или не манал метеор или што и да е, битно тие изумреле, а другите преживеале.
одговорот беше дека не се приспособиле.
секој може да мисли што сака за нација држава или незна што, но реалноста е таква каква што е. или ке се прилагодиш на неа или ке заминиш во историјата.
Абе и тоа има логика ама пак зависи од перцепција.
Ако треба да се адаптирам и еволуирам и да почнам да си го сакам замисленото другарче во чие име ќе ми биде украден пола живот...изумирањето и не е толку лоша алтернатива.

Ама шо знаеш пак, odds being against and all...понекој диносаурус преживеа и си ја адаптираше околината.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.141
Абе и тоа има логика ама пак зависи од перцепција.
Ако треба да се адаптирам и еволуирам и да почнам да си го сакам замисленото другарче во чие име ќе ми биде украден пола живот...изумирањето и не е толку лоша алтернатива.

Ама шо знаеш пак, odds being against and all...понекој диносаурус преживеа и си ја адаптираше околината.
мислам дека ме свати што сакам да кажам.
ако сите мочаат на кај што дува ветрот, никој не може да ти забрани да мочаш спротивно од него, ама на крајот сигурно ке бидеш измочан.

Kajgana Shop

На врв Bottom