Фан Клуб: Вардар

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Без пораз заврши и во сезоната 1994-95. Многу јак тим имаше Вардар тогаш. Најдобриот од осамoстојувањето на Македонија. Еве една слика од таа сезона:
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 18:12 ---

Емотивно сум приврзан за тој тим. Раснев со него, а и со голем дел од играчите лично се познавам. Единствено ми е криво, што овој тим поради сплет на околности, не остави белег во Европа. Не знам колку сте запознаени, ама првите две сезони од независноста, немавме претставници во натпреварувањата на УЕФА затоа што Македонија дури во 1994 стана нејзина членка. Единственото учество со Бекешчаба го упропасти Гого Јовчев поклонувајќи им гол на Маџарите (постарите дечки од форумов сигурно го паметат). Наредната година си заминаа некои од клучните играчи и тренерот Хаџиевски, и така тој екстра силен тим во полн состав само еднаш доби шанса да се испроба на европска сцена. После распродажбата на таа златна генерација, ни Вардар никогаш не беше така убедлив како прочуената казнена експедиција од почетокот на деведесетите!
Таа утакмица како сега ја паметам. Тогаш, на мои 10 години татко ми ме однесе прв пат на Градски да го гледам Вардар и од тогаш почна приказната која трае и до ден денес! На Исток седевме и не сум сигурен, ама мислам дека трибината беше полна со војници од АРМ!
Ехх, ми врати спомени сега, уште ко ќе ми текне колку бевме подобри, ама кретенскиот примен гол од 40 метри не упропасти!

Ф

Флеш

Гостин
Wiow,hehe ne mi se veruva,zarem mozno e taa sezona da bide flashback za ovaa sezona,zamislete pak se vrakame na istite spomeni i toa ubavi : D

@Skopjanec Dali imate nekoja strategija kako da ja vratime publikata nazad na stadion,bidejki vaka ako samo so sponzori da se finansira vardar e malku glupo sfatlivo,no ako se vrati nazad publikata toa ke bide neeverojaten financial boost za vardar,zamisli ako se igra eden natprevar doma so publika od da receme 20 000 po bilet 100 denari ke imame 2 000000 denari dobivka za vardar, izvini moza da ne e tocen rezultatot smrdam matematika no poentata na prasanjeto e dali ima nekoja strategija vardar i uste edno koi vi se planovite drugi za co idnina,inace me inreresira gadno dali imate nekoi idei za publikata voglavno : )

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Таа утакмица како сега ја паметам. Тогаш, на мои 10 години татко ми ме однесе прв пат на Градски да го гледам Вардар и од тогаш почна приказната која трае и до ден денес! На Исток седевме и не сум сигурен, ама мислам дека трибината беше полна со војници од АРМ!
Ехх, ми врати спомени сега, уште ко ќе ми текне колку бевме подобри, ама кретенскиот примен гол од 40 метри не упропасти!
Во тоа време, Исток скоро секогаш беше полн со дечки што се на опслужување на воениот рок во АРМ! Ги пуштаа специјално од касарна за да можат да одат на фудбал. А богами и гулаби се пуштаа пред секоја утакмица :) Што знаат помладите генерации како било порано. Денес го нема тој набој како пред 15-20 години. Ај, може ќе се врати...

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Во тоа време, Исток скоро секогаш беше полн со дечки што се на опслужување на воениот рок во АРМ! Ги пуштаа специјално од касарна за да можат да одат на фудбал. А богами и гулаби се пуштаа пред секоја утакмица :) Што знаат помладите генерации како било порано. Денес го нема тој набој како пред 15-20 години. Ај, може ќе се врати...
Mnogu dobri gi pamtam vojnicite na Istok , i bas go prasuvav tatko mi sto e so vojnicive da ne navivaat za drugot tim, togas bev pomal 5-6 godini , mnogu dobro gi pamtam tie utakmici posto redovno me nosese tatko mi na stadion, zaedno so tetin mi vujko mi i uste nekoj , a postarite bratucedi si bea na zapad, kolku i da sum bil mal nemozes da zaborais takvi momenti od togasniot Vardar
--- надополнето: 16 февруари 2012 во 10:05 ---
Wiow,hehe ne mi se veruva,zarem mozno e taa sezona da bide flashback za ovaa sezona,zamislete pak se vrakame na istite spomeni i toa ubavi : D

@Skopjanec Dali imate nekoja strategija kako da ja vratime publikata nazad na stadion,bidejki vaka ako samo so sponzori da se finansira vardar e malku glupo sfatlivo,no ako se vrati nazad publikata toa ke bide neeverojaten financial boost za vardar,zamisli ako se igra eden natprevar doma so publika od da receme 20 000 po bilet 100 denari ke imame 2 000000 denari dobivka za vardar, izvini moza da ne e tocen rezultatot smrdam matematika no poentata na prasanjeto e dali ima nekoja strategija vardar i uste edno koi vi se planovite drugi za co idnina,inace me inreresira gadno dali imate nekoi idei za publikata voglavno : )
Za da se zgolemi brojkata na publka so dobra strategija moze normalno no maj u predvid deka treba da imas kvalitetna liga poveke jaki timovi za da moze da bide interesno, ako vo fudbalot dojde da ima 6 jaki tima kako vo kosarka sto e sea tek moze togas da praime muabet za pogolema brojka od 10 000

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
ФК Вардар во сабота со почеток во 15:30 ќе го одигра последниот контролен натпревар во Анталија пред враќањето во Скопје, против екипата на Најран од Саудиска Арабија, каде тренер е нашиот поранешен стратег Ѓоко Хаџиевски.

Член од
25 август 2011
Мислења
93
Поени од реакции
285

Да имаме :)

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Би било коректно да се направи на Јужна да не се плаќа карта.100 не се многу,али нашиот народ нејќе ни толку да плати за да гледа фудбал.
Моменталната слика за нашево првенство е многу лоша.Со неплаќањето на карта би требало да се зголеми интересот,да се врати публиката на стадион,да види дека Вардар напредува.
Тие што не се во тек со Вардар ако им текне да одат на стадион кога ќе слушнат дека се плаќа карта,сигурно нема да одат да купат карта мислејќи дека ќе гледа селски фудбал.А пример да е бесплатен влезот,многу луѓе би дошле на стадион,немајќи што да прават друго,тогаш би требало играчите на Вардар со својата игра да ги задржи.Па следната утакмица пак да дојде,и да даде пари за карта да не му биде криво.
Мора од негде да се почне.:)

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Би било коректно да се направи на Јужна да не се плаќа карта.100 не се многу,али нашиот народ нејќе ни толку да плати за да гледа фудбал.
Моменталната слика за нашево првенство е многу лоша.Со неплаќањето на карта би требало да се зголеми интересот,да се врати публиката на стадион,да види дека Вардар напредува.
Тие што не се во тек со Вардар ако им текне да одат на стадион кога ќе слушнат дека се плаќа карта,сигурно нема да одат да купат карта мислејќи дека ќе гледа селски фудбал.А пример да е бесплатен влезот,многу луѓе би дошле на стадион,немајќи што да прават друго,тогаш би требало играчите на Вардар со својата игра да ги задржи.Па следната утакмица пак да дојде,и да даде пари за карта да не му биде криво.
Да една полусезона беше беспари и имаше повеќе луѓе, повеќето беа гомнојадци што влегле само затоа што разбрале дека е гага, кога играше послабо вардар одма свиреа, пцуеа и се потсмеваа. Не треба да е бесплатно туку ете за девојки без пари, можда место 100 нека биде 50, 80 па и 100 не многу не заебавајте. А публика се привлекува со добра игра, резултати и реклами. Вардар неколку реклами да пушти ќе има дупло публика на пролет. А за европски купови да не праиме муабет. Публиката е најмал проблем за Вардар.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.971
Поени од реакции
15.228
Добро би било да има една промотивна утакмица што би била гага. Ама цела полусезона за безпари е многу. Колку сака нека биде криза ама секој може да си дозволи да даде по 100 денари еднаш на две недели.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Да една полусезона беше беспари и имаше повеќе луѓе, повеќето беа гомнојадци што влегле само затоа што разбрале дека е гага, кога играше послабо вардар одма свиреа, пцуеа и се потсмеваа. Не треба да е бесплатно туку ете за девојки без пари, можда место 100 нека биде 50, 80 па и 100 не многу не заебавајте. А публика се привлекува со добра игра, резултати и реклами. Вардар неколку реклами да пушти ќе има дупло публика на пролет. А за европски купови да не праиме муабет. Публиката е најмал проблем за Вардар.
Баш напротив публиката е најголем проблем.
На примиерната утакмица со Работнички цела Јужна скоро беше полна,после таа публика каде беше ?Значи пак нешто не им штима штом не доаѓаат,во предвид да имаме дека утакмиците секогаш се играа во Сабота.Ама еве сега кога ќе почне втора полусезона ќе се игра во Недела,сигурно ќе рипне малце просекот но пак нема да е тоа тоа.
Не мора да биде без пари,некој убаво кажа симболична цена од 50 денари,би било топ.
Нема нигде реклама тоа е проблемот,народот не е во тек со Вардар.Би било добро гостинските утакмици да се прикажуваат и на некоја телевизија,само да се врати сјајот на Вардар.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Не зезај сеа и ти, беспари, па не е ова Металург.

Не беше така лошо на јужна, со оглед на „атрактивноста“ на првенството и кај беше Вардар, али се иде полека, не можеш одма да очекуваш 10.000 на секоја утакмица.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Сега треба да се собереме на некој од последните тренинзи пред почетокот на пролетниов дел и да им дадеме до знаење што се очекува од нив...

П

Паспарту

Гостин
Може ќе ви изгледа смешно, но ајде и јас да го кажам мојот предлог.

Картата според мене не е скапа, проблемот е пред се во квалитетот (името) на противниците во нашава лига и изгубените неколку генерации поради мизеријата која владееше со и околу клубот. Тешко е да се вратат тие генерации на стадион, а уште потешко е да се убедат оние кои не пропуштаа натпревар некаде до крајот на 90тите да дојдат повторно на стадион. Затоа, потребно е едно масовно организирање од страна на управата, барем за ова не може да има оправдувања. Така, моите предлози се следните:

• Делење на карти во секое од основните и средните училишта во Скопје, а за дерби-натпреварите истото може да се направи и со училиштата од другите градови.
  • За да се зголеми интересот за сезонските карти, најубаво е да се дава и некој сувенир со нив. Дали тоа ќе биде дрес, шал, капа или топка не е премногу битно.
  • Она најглавното според мене се поединечните карти, односно оние кои важат само за еден натпревар. Најдобро е да се направи акција со една карта да може да влезат 10 или 20 луѓе. Да бидеме реални, профит нема во двете ситуации, но затоа пак ќе има поголема посета на стадион со ваквиот начин. Секој би собрал поголема група да гледа фудбал, а картата би го чинела 5-10 денари. Со тек на време и со уште подобар Вардар работите ќе си дојдат на свое место, но мора во лигава да има јаки Пелистер, Победа, Беласица и други клубови за да се крене фудбалот на едно повисоко ниво, во спротивно ќе биде многу тешко. Колку и да бидат квалитетни, Турново никогаш нема да привлече повеќе гледачи од Беласица, Шкендија од Слога, Металург од Победа или Пелистер итн. Затоа и годинава само со Работнички беше +10 000 посетата, едноставно нема клуб кој ќе го привлече вниманието на сите оние стари навивачи на Вардар, младите знаеме дека го начекаа Вардар во најслабо издание во историјата.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Паспарту последнава точка некако не ми се допаѓа, една карта за 10 луѓе, сигурно нема да ги бројат на влез :)
Се прават акции преку овие страниве за попусти, пример карта за 20 денари, и еден може да купи за повеќе. Али тоа треба да биде само за куп натпреварите и за најнеатрактивните противници(али овдека веќе спаѓаат 80% од тимовите).
Патем, кој сака да го гледа Вардар ќе даде и 100 денари, па ете и 50 да биде на некои натпревари е океј, но дефинитивно не на сите бидејќи сепак фудбалот се игра за пари. Со една утакмица против Работнички ќе можат да се платат подготовките за младинските категории кои мислам дека во последниве години недостасуваат и не знам колку во сите клубови се оддржуваат.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.944
Поени од реакции
41.088
Одлична идеја на Паспарту, особено ова со делење карти во училиштата. Сигурен сум дека со одлична рекламна кампања и секако средства, ова ќе се оствари, но најважно е Вардар да постигнува резултати, така најлесно ќе се врати публиката на стадион.

Kajgana Shop

На врв Bottom