Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Никој не се фали ... да не бидат рекла казала па да испадне ко на фејсбук 200 Ф.А. на 200 џандари ...

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Еве сега ќе ви кажам официјално.

Стигаме во Куманово, ја одминуваме салата вртиме 2 круга, не застанува полицијата правиме тргни застани, влагаат желки во автобусот ни викаат вашата управа ни рече да не ве пуштиме затоа што неможела да ни гарантира безбедност. Притоа неколку членови на групата беа извадени надвор и беа ИСТЕПАНИ со палки, ни влегоа желките во автобус ни наредија сите да легнеме доле (ко вооружени терористи ол Ал-Каеда да сме) и со две желки во автобус и придружба од комбиња и транспортери како да не екстрадираат од Хаг се вративме а не да сме луѓе кои отпатувале да го бодрат тимот не вратија дома.
Каква безбедност треба да ни гарантира управата на КК МЗТ кога превозот го вршиме самостојно, натпреварот е во организација на КК Куманово со покровителство на МКФ а одговорен за редот и мирот е МВР. Зар треба играчите/управата да застанат пред нас и да не бранат од наводните напади? Па за што служи полицијата? Мотото на секое МВР низ светот е Во служба на граѓаните, да се служи и заштитува. ГОЛЕМ РЕЗИЛ!!

На Мкд.мк коментар.Значи ако ова е вистина тогаш незнам што да кажам.Па кога ги апсат криминалците што направиле сериски убиства,не се понашаат вака.Што не се силат во Сарај или во Тетово на Шкендија.Само им лижат гз,ама ако ќе дојде лирија во сабота кај нас ќе видиме што ќе биде тогаш.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Срамота за тие што не ве пуштија. Ви оставивме простор за вас ..... 2мин пред утакмицита почна да се полни со обична публика. Во знак на револт не навивавме.... иако незнаевме што се случува. Почнаа и распавии и тепачки на нашата трибина едни против навивање во знак на потчит кон вас другите за навивање....
Браво за ова ако вака било, а нема зошто тебе да не ти верувам боље на тебе да ти верувам него оние гомнарите џандарски и уште полошо на тие гомнарите што им издале наредби на џандарите.
--- надополнето: 16 февруари 2012 во 15:21 ---
Ajde sea site ispofalete se sto se desilo , bre da vi ebam cyber navivacite u kurac , zatvorete toa ustite sto se slucilo se slucilo, kurovite da ne vi rastat ako se pofalite deka znaete so bilo ?
Незнам како го рачунаш за фалење фактот што не изебаа ко луди што не влеговме не изнавртеа не изнавозеа се понашаа кон нас ко со терористи.
Целта на сите овие искази се да не се прикрие што се десило да чуе народ дека уште вакви настани се дешаваат кај нас а ко шо и самиот глеаш одма некои причи се измислуваат кажуваат докажуваат додадаваат па боље да се каже што се десило стварно него некој тука вестерн филмови да режира.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
За отварање на очите на јавноста никој поединец не е надлежен да збори во име на навијачката група. Единствената вистина во врска со настанот е таа подоле во линкот и тука може да се престане со кажување што како било од страна на поединци, пошто некои други страдаат поради тоа што вие ќе го пишете тука!!!

http://familyaerodrom.com/sajt/?q=node/43

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
КК КУМАНОВО-КК МЗТ СКОПЈЕ

Се во се добро издание западната трибина, но мора да се каже што од објективни, што од субјективни причини мора да признаеме на многу други натпревари навивањето беше подобро одошто на натпреварот со МЗТ Скопје. Што се однесува до гостите управата на наше инсистирање се сложи да ги пушти во салата. Но полицијата неколку пати ја менуваше својата одлука, како и тие да не знајат што да прават. А ги имаше толку многу како да е воена состојба. Поради инсистирање да им биде дозволено и некои "КУМАНИ" лошо пројдоа, а покрај тоа не присуствуваа на натпреварот. Кумани ја бојкотираа првата четвртина и не навиваа, но мала корист од тоа, во федерацијата тоа и госакаат. Да нема публика во Македонија, а тија кога игра репрезентацијата тие да си ги шетаат своите семејства по Европа. Се се тоа бандити и криминалци и со нив треба да се занимава полицијата, а не со навивачите кои само сакаат да си го бодрат клубот.

http://www.kumani.mk/

F.A

Член од
3 октомври 2010
Мислења
238
Поени од реакции
54
dali dema MZT e 1 na tabela ne mu odgovara toa,dali sakaat da napravat pak kako vo minatite godini koga mu ide na klubot da s enapravi razor za da se narusi hemijata vo klubot! moe mislenje e deka nasata uprava nema vrska so ova NEMA LOGIKA zatoa ne mavajte po upravata 1 sme treba samo pametno da se prodolzi

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
За отварање на очите на јавноста никој поединец не е надлежен да збори во име на навијачката група. Единствената вистина во врска со настанот е таа подоле во линкот и тука може да се престане со кажување што како било од страна на поединци, пошто некои други страдаат поради тоа што вие ќе го пишете тука!!!

http://familyaerodrom.com/sajt/?q=node/43
Јас не гледам каде сум пишал во име на групата ? јас пишав јас како сум поминал ...

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Јас не гледам каде сум пишал во име на групата ? јас пишав јас како сум поминал ...
Znaci ti zboruvas za toa kako si pominal zaedno so grupata koja sto si bil. koga ke ides sam na prosetka vo kumanovo togas zbori si do zadutre.Tamu ides ko grupa , a ne kako individualec.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Истото што јас го напишав пред 6-7 поста истото го пишува и во официјалното соопштение ... не гледам тука како јас помогам на полицијата некој од мојата група да јаде кривична пријава ?

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Истото што јас го напишав пред 6-7 поста истото го пишува и во официјалното соопштение ... не гледам тука како јас помогам на полицијата некој од мојата група да јаде кривична пријава ?

Na vakvi debilni forumi nema potreba da se izleguva so neoficijalni "izvestai" na individualci, bez razlika dali ke mu nastetat nekomu ili ne.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.063
Поени од реакции
45.854
Мене навистина ми е криво што во периодите кога беше убиен Мартин Нешковски сите навивачки групи беа изманипулирани ( као демек биле тоа партиски протести ) и се дистанцираа целосно од протестите кои беа водени од хипици и хипстери и со тек на време по 50 души се собираа што беше искористено од одредена политичка партија да организира контра-протетст и уз нивните медиуми да го угушат цело она мислење за начинот на кој функционира полицијата кај нас и да создадат една искривена слика за земјава каде Се е розево ( сега и самите се уверивте како манипулираат ) ...

Ќе треба да чекаме очигледно уште некој од кабли да се сопне и да изумре ко куче скитник у центар на град за да имаме нова шанса да им се каже Не на овие исфрустрирани импотентни копилиња. :mad:
Они со вакви постапки сакаат да покажат кој е кој во земјава, им се дава само сила, убија дете и ништо, буквално ништо не се деси ( зборам за остра реакција од народот ) па чим толкав луксуз им се дозволи за очекување е овој нивни тренд на сеење страв да продолжи, едноставно се со ставот '' ни се може ... '', питом народ = полициска држава, така му доаѓа ...

Овој последен случај воопшто не е коинциденција, се поклопува со '' нарушените '' меѓуетнички односи периодов со она од Вевчани и она од Струга уз палењето на црквите па имаа слика и прилика да удрат врз една од најмасовните навивачки групи во земјата за да укажат на тоа што ги чека останатите бидејќи преку спортските натпревари најмногу се распалуваат оние меѓуетнички односи ( а кај и да е и фудбалското првенство ќе почне ), па ова е нивниот начин на припитомување, нормално, ќе удрат врз македонските навивачки групи, не треба да се објаснува зашто само они се на удар.

Пример во Сарај имаше основа за нивна интервенција на мечот Лирија - Куманово, таму ништо не се деси, овде немаа никаква основа за полициско интервенирање, буквално никаква ( иам учено за полисиското функционирање и кога они имаат право за вакво нешто ) а да не зборам за употребата на средствата за прислила ( пендрак и ред други ) па затоа и сум со ставот дека оваа нивна акција има однапред испланирана цел, навивачката група Фемили е искористена за спроведување на истата, кат-тад тоа ќе се деси и со Комити и останатите.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Според мене на некои полициски-политички структури (значи не зборам партија туку цела политичка структура значи може да се истомисленици во тој поглед политичари и од опозиција и од власт) им пречи компактноста на навивачката група Фемили Аеродром и во поглед на националната структура (речиси исклучиво Македонци) и општо држењето меѓу себе. Мислам дека полицијата греши со овие репресии особено кога знаеме дека албански навивачки групи немаат гајле и прават што сакаат. Ова ќе им се удри од глава некоја следна утакмица (Лирија?) затоа што кога некој те прогонува за џабе барем ќе си речеш подобро да направам нешто па да знам за што ме тепаат,до тогаш навивачите нека останат единствени и нека не веруваат на емисари/пратени луѓе од ниедна партија.

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Еве едно интервју од Гече пред дуелот со Лирија...
Цитирам: Мотивацијата е на највисоко ниво, се надевам на полни трибини и на коректно навивање со кое што ќе ни се помогне да ја продолжиме серијата добри резултати
И самите играчи се свесни за настаните што се дешаваат, но со оглед дека сме им трн во око на КФМ и МВР несмее да се подлегне на провокациите кои ги створија се со цел да се растури се она што се градеше од почетокот на сезоната, а тоа е верна публика и добри игри на нашиот клуб,а освен на овој неможат на друг начин да ги сопрат успесите на МЗТ!!!

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Слушнав денеска се спремале за со Лирија у сабота да направаат нешто лошо....

Kajgana Shop

На врв Bottom