Кина на ЕУ: не сте сериозен играч...

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
А бе сите знаеме дека ЕУ не е сериозен играч....ама па Кинезиве не се ништо подобри од ЕУ...

А бе сите знаеме дека ЕУ не е сериозен играч....ама па Кинезиве не се ништо подобри од ЕУ...
Само да добавам-не са фактор во Европа. А ние сите живееме во Европа.
Еве ви Албаниja.... во социалистическиот блок беше близка до Кина. Е што стана?! Зер стана нешто големо от това партнерство?

Гоч, имам 45 години. Сум видел, учил това онова. Кина оште има проблем со исхраната на кинезите. Има развиен зони, но огромнио дел се чудат шо да ручат.
Смарт-асс, западните компании местат заводи во кина оти тамо работат за една паница ориз на ден.
Русиа има сила во космос и некои военни производи, но живото е по сложен. Мерило е технологиа и стандарт на живот.
Нели не сакате да кажете дека кинезите и русите живеат по добро и произведуват по технологични и убави продукти од Германиа, Великабританиа или Франциа?
Исклучокот не прави правилото.:toe:

Нели не сакате да кажете дека кинезите и русите живеат по добро и произведуват по технологични и убави продукти од Германиа, Великабританиа или Франциа?
A што ќе кажиш на тоа што Њемците ја немаат некоја воена технологија што ја имаат Кинезите?

Баш ми е интересно за коjа технологиjа сбориш?

Кина не сака да го ревалвира јуанот бидејќи знае дека ја чека имплозија , целата држава и е на стаклени нозе, со глупоста наречена едно дете по семејство си ја уништија демографската слика, и сега, ЕУ не била сериозен играч, ма дај.

Oли Рен цмиздри како попалена вагина на самитот ЕУ-Кина во Брисел. Кина нема да го направи тоа што го вети минатиот јуни во поглед на подесување на валутата и со тоа ќе го остави еврото на милост и немилост. Значи ЕУ планираше да излезе од рецесијата преку зголемен извоз, арно ама сега нема да се случи тоа. Се повеќе тоне блудницата Вавилонска.

China's Snub of Yuan Pleas Fuels Doubts on Europe Growth

By James G. Neuger and Jonathan Stearns - Oct 5, 2010 2:18 AM PT

China’s snub of pleas for a faster appreciation of the yuan triggered concern that Europe’s faltering economic recovery may suffer a further blow.

European officials voiced disappointment today that China didn’t go beyond a June pledge to ease the yuan away from a dollar peg, leaving the euro at the mercy of depreciating currencies in China, the U.S., Japan and Britain.

If the euro continues to bear a disproportionate burden in the adjustment of global exchange rates, the recovery of the euro-area’s economy might be weakened,” European Union Monetary Affairs Commissioner Olli Rehn told reporters after a Europe-China economic summit in Brussels today.

China’s rebuff and Japan’s efforts to weaken its currency reflect the limited coordination of international economic policy and make it harder for the 16-nation euro region to export its way toward a stronger rebound from the deepest recession in seven decades.

Europe’s economy is showing signs of slowing after growth spurted to 1 percent in the second quarter, the fastest pace in four years. Unemployment held at the highest in more than 12 years in August and manufacturing weakened in September.

The euro region’s trade deficit with China widened to 48.1 billion euros ($66 billion) in the first half of 2010 from 45.1 billion euros a year earlier.

Misirkov, ти преди неколко месеца славеше дека еврото пропага. Сега еврото отново е силно а ти пак славиш па дека еврото е скапо спремо jуанот.
Тоа не е проблем на ЕУ. Секоj светски економист сбори односно вештачки нискиот курс на валутата на Кина. Моментно се води и воjна на валутите, но моментно проблеми имат валутите на Jапониjа и Бразил.

Односно извозот на ЕУ - види само што се случува со извозот на Германиjа - урива рекорди. И тоа при одново силно евро.

Кина не сака да го ревалвира јуанот бидејќи знае дека ја чека имплозија , целата држава и е на стаклени нозе, со глупоста наречена едно дете по семејство си ја уништија демографската слика, и сега, ЕУ не била сериозен играч, ма дај. Што толку се замарате со Кина, таа земја нема да постои уште долго време, само почекајте и ќе видиме.

немој бе брат.
кога од милијарда и половина, милијарда и триста милиони се ХАН кинези ако не и повеќе.
попрво ќе ме убедиш дека планетава ќе рикне 2012 и слични глупости
отколку дека кина нема да постои.
преиспитај се.
побарај на гугл да видиш написи колку деца во кина не се пријавени...
на едно име и презиме по селата пријавуваат по 2-3 деца.
контроли им прават, ама што? да не ги убиваат? како не.
се родило и ај нека е живо и здраво.

Misirkov, ти преди неколко месеца славеше дека еврото пропага. Сега еврото отново е силно а ти пак славиш па дека еврото е скапо спремо jуанот.
Тоа не е проблем на ЕУ. Секоj светски економист сбори односно вештачки нискиот курс на валутата на Кина. Моментно се води и воjна на валутите, но моментно проблеми имат валутите на Jапониjа и Бразил.

Односно извозот на ЕУ - види само што се случува со извозот на Германиjа - урива рекорди. И тоа при одново силно евро.

Ако еврото станува скапо и продолжуват да растат икономиките во еврозоната,това е уште еден сигнал,дека ЕУ е конкурентно способна и има потенциал во светски маштаб.

Me plasi(a mozda treba da me raduva!?) toa sto sekoj pat koga EU `propagja`,nejziniot najgolem(vo sekoj smisol) clen - Germanija- pocnuva da pee edna poznata pesna.

Abe vie Blgarte nogo mi ste smesni, sega ste jaki evropejci a brante evropa kuti blgarija a za nekoja godina ki ulozat Kinejste nekoj kapital uf blgarska i op posle nema da dajte prav vrz kina da padne va znajme procitani ste veke od damna !

Кина ја купува Европа!

img16607301.jpg

Азиската земја ветила поголема помош за ЕУ, што експертите всушност го преведуваат како најава за купување на Стариот континент.

Кина ќе го зголеми својот допринос во решавање на должничката криза во Европа, ветил премиерот на таа земја Вен Џабао. Иако од Кина тврдат дека тоа не значи купување на Европа, аналитичарите објаснуваат дека тоа веќе се случува со вложувањето во фирмите на Стариот Континент.

Молат за помош

Очигледно поради безизлезната ситуација, претседателот на ЕУ, Херман ван Ромпеј и претседателот на Европската комисија Жозе Мануел Барозо отпатувале на дводневен самит во Кина, на кој единствена тема е кризата во Европа.

"Кина е подготвена да го зголеми својот допринос во решавањето на европските должнички проблеми.", рекол кинескиот премиер.

Иако не изнел никакви детали за тоа каков ќе биде доприносот на Кина, Вен претходно овој месец изјавил дека Пекинг ја разгледува опцијата да понуди помош преку Меѓународниот монетарен фонд или фондот за спас на Еврозоната.

Распродажба

Експертите исто така наведуваат дека кинеските компании и фондови нагло ги зголемиле вложувањата во капиталот на ЕУ. Тие купуваат акции од компании, комунални служби, објекти на енергетика, дури и бродоградилишта кои градат раскошни јахти. Cамо еден од примерите на неодамнешните кинески вложувања е градежната компанија 'Сани', која ја изградила фабриката во Келн вложувајќи 100 милиони евра. Исто така, кинескиот произведувач на автомобили 'Џили' го купил 'Волво'.

http://tocka.com.mk/1/60390/kina-ja-kupuva-evropa

. Што толку се замарате со Кина, таа земја нема да постои уште долго време, само почекајте и ќе видиме.
Ќе ти се оствари тоа пророштво „Пророку“ на 30 Февруари...

Ќе ти се оствари тоа пророштво „Пророку“ на 30 Февруари...
Едно прашање за тебе, зошто се раѓаат секогаш отприлика ист број на женски и машки деца? Си слушнал за женскиот инфантицид во Кина? Спој ги овие две работи, прочитај некоја книга па дојди тука. Кога викав дека ЕУ нема шеанси да се распадне, ми викавте дека не знам што зборам. Размислувајте со своја глава, не верувајте на разноразни експерти. Од тие експерти , цел свет е таму каде што е.

Едно прашање за тебе, зошто се раѓаат секогаш отприлика ист број на женски и машки деца? Си слушнал за женскиот инфантицид во Кина? Спој ги овие две работи, прочитај некоја книга па дојди тука. Кога викав дека ЕУ нема шеанси да се распадне, ми викавте дека не знам што зборам. Размислувајте со своја глава, не верувајте на разноразни експерти. Од тие експерти , цел свет е таму каде што е.
Не ќе да е баш така.
Најновите податоци покажуваат дека на секои 100 женски деца во Кина се раѓаат 119 машки.
Па дури имало и вишок од 24 милиони мажи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom