MasteR_#0
Addict
- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 3.154
- Поени од реакции
- 879
Накачи буџет за 150 евра...za igri
Phenom II X4 955
Gigabyte 990XA
2x4GB DDR3
HD 6850
Chiftech 500W
Без HDD нормално, додека не се симнат цените.
Накачи буџет за 150 евра...za igri
Земи побргу купи си ново зш мојт да ти летнит некој дел од пц-то па после ќе тестираш кој дел е расипанНекој да ми даде совет како да тестирам напојување. Се рестартира се гаси кога ќе му текне. Температурите се ок. Кога е ставен кабелот во напојувањето се слуша мало шумење како да тиши нешто (кондензатор е претпоставувам). Кој кондензатори обично најбрзо се оштетуваат, најмалите, средните (што се пред излезите) или тие големите од 200волти?
Не е работата за ново работата е да научиме да средиме, не е некој голем проблем само како да го најдам кој кондензатор тишиЗеми побргу купи си ново зш мојт да ти летнит некој дел од пц-то па после ќе тестираш кој дел е расипан.
Инаку досега едно 2-3 напојување сум видел кадешто се истишани големите кондензатори.
Шо напојувања имаш ?Не е работата за ново работата е да научиме да средиме, не е некој голем проблем само како да го најдам кој кондензатор тишиДруго на другиот комп. еве гледам има нешто ново
Кога ќе го извадам кабелот за напојувањето и го вратам пак без разлика дали по 2сек или по 2минути, лед диодата за повер он (зелената) трепка, не со целосна светлина туку мала работа скоро и да не се забележува и неможам да го вклучам псто се додека не престане да трепка 0,30-2,00 минути од прилика
Некој да имал ваков проблем.
Не се некој квалитетни, најобични, едното е 300 другото околу 500-600 вати незнам точно ме мрзи да гледам сегаШо напојувања имаш ?