ЈСП - случки, прашања, дискусии

G

galaxy

Гостин
Дали некој може да ми каже како оди процедурата за добивање на месечен студентски билет.

(n) за безвезните процедури за билет кој си го плаќам.
Зошто мора факултетот да ми заверува слики, образци, не е доволно да ми дадат потврда за редовен студент?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Дали некој може да ми каже како оди процедурата за добивање на месечен студентски билет.

(n) за безвезните процедури за билет кој си го плаќакам.
Зошто мора факултетот да ми заверува слики, образци, не е доволно да ми дадат потврда за редовен студент?
1. Купуваш молба од билетара на ЈСП за издавање на месечна слободна карта
2. Ја пополнуваш и заедно со слика од тебе ја носиш во просториите на студентски прашања од твојот факултет
3. Таму ти удираат печат на местото за слика, така што пола печат е на молбата, а пола на задната страна на сликата и ти се потпишуваат
4. Сосем индексот, кој btw мора да ти е со заверен семестар за тековната година, ја носиш молбата на билетарата на ЈСП
5. Плаќаш 1130 денари, чекаш 5-10 минути и добиваш слободна карта со маркица за месецот

• Ми се допаѓа
Reactions: H8R

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Пред мене еден дедо, право у фаца ми ждригна. Леле дали тоа ракија на "гладно срце" па јајца варени, никогаш нема да откријам.
Ќе морам да ти позавидам на сетилото за мирис:cuc:
Иначе нервира гужвата пред шоферот коа се купува карти во новите автобуси мора да се реагира тоа некако да се среди:(

G

galaxy

Гостин
1. Купуваш молба од билетара на ЈСП за издавање на месечна слободна карта
2. Ја пополнуваш и заедно со слика од тебе ја носиш во просториите на студентски прашања од твојот факултет
3. Таму ти удираат печат на местото за слика, така што пола печат е на молбата, а пола на задната страна на сликата и ти се потпишуваат
4. Сосем индексот, кој btw мора да ти е со заверен семестар за тековната година, ја носиш молбата на билетарата на ЈСП
5. Плаќаш 1130 денари, чекаш 5-10 минути и добиваш слободна карта со маркица за месецот
А може да си го преземам образецот оттука или мора да се потпише продавачот горе?
http://jsp.com.mk/dokumenti.aspx?kat=3

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
  • Ми се допаѓа
Reactions: H8R

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.524
Жими мене, да имав нож или нешто поостро во мене во тој момент низ глава ќе му поминеше како што збеснав во моментот и додатна нервоза од што цела ноќ немав спиено од болка.
Creepy story :вонзем:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
mene najvise me nervira koa mi baraat karta na pregled odma mi padja na um ona jel igramo poker ili...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.727
У вторникот се качувам на задна врата у двокатна 22ка, и што да видам. На тоа седиштата што се одма пред вратата, 4ца старци си седнале и 1 шише ракија го подаваат меѓу себе си цуцаат :pos: :pos: Сум се помочал од смеа :icon_mrgr:
арно што не праеле lemon party
don't and i'm telling you DON'T google it.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не знаев дека имале вакви тркала со ѕвездата од старото знаме :pos:

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Ај и ова нека е овде, случка е...Цркнал уште ЛАЗ, на сликава паркиран на средна лента со 4 жмигавци вчера на линијат 63 А.

Изворно:
Го начекав кај транспортен еден од лаз -овите бесе со 4 вклучени жмигавци и застанат на сред пат моторот му работеше меѓутоа нешто друго не чинеше ....... шоферот се шеташе низ внатрешноста во автобусот и чекаше да дојдат лицата од влечната служба на ЈСП !!!! Почнаа да откажуват украинските автобуси едне по еден
)
Запамтете ги г. бр.1084 (СК-741-ВИ) и г.бр. 1126 (СК-843-ВИ), ништо чудно некој период и вака да продолжат да возат :facepalm:
Фотографот:
Да, снегот си ја одиграл својата улога во ова, но ова се случи во Автокоманда, каде што ЈСП Скопје има своја гаража, свој сервис и своја диспечерска станица, а сепак не пратија 2 автобуса за замена, па макар и стари канти за да ги заменат овие два автобуса кои се учукале.
Наместо тоа, на патниците остана да чекаат нареден редовен автобус да пристигне, а за тоа не верувам дека можеме да му припишеме вина на снегот, бидејќи како што веќе спомнав, ова се случи во Автокоманда, на станицата после семафорите, на неполн километар од гаражата на ЈСП Скопје во истата скопска населба.
Од build.mk

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И шофериве појма немаат. Се тркаат еден меѓу друг и ретровизорите ко за украс да им се на повеќето. Еден вчера кога идев на факс три станици по ред го заринка автобусот од тротоарот. :tapp:

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
И шофериве појма немаат. Се тркаат еден меѓу друг и ретровизорите ко за украс да им се на повеќето. Еден вчера кога идев на факс три станици по ред го заринка автобусот од тротоарот. :tapp:
Еден голем проблем во ЈСП е возењето на ист автобус од 3-4-5 возачи, најверојатно таква им е организацијата на работа.Во меѓуградски превоз на пример, еден возач е задолжен со едно возило и е одговорен за истото, нормално процентот и на најситни проблеми е минимален.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.267
Како магарето или змијата, горивото од 82 денари и лизгавиот коловоз или "градски" превоз како во кочина.
Катните се испостави она што летоска на шала на смеа ги критикувавме. Многу малку патници собираат, се стои на скалите на една нога, подот е многу лизгав (ги нема ребрата кои ги имаа саносите), горниот кат луѓе стојат (добро, се веднеме:) ) затоа што долу нема воздух ни за дишење, исклучени се бројачите за патници, а честопати доаѓа конец до тепачка, на возрасни луѓе...
Тие случки во катните автобуси, кога веќе го нема Голи Оток, нека им е на сметка на оние кои го смислија овој проект каде автобуси за атракција се користат како главно превозно средство во зима, во шпиц, каде патници стојат на автобуска на минус 10 минус 15 (и минус од плата) и гледаат како 3-4 катни автобуси не ни застануваат.
Попрво овие слики од катните ме потсеќаат на транспортот на натисканите евреи во Листата на Шиндлер неголи на регуларен градски превоз.

Kajgana Shop

На врв Bottom