Знам, јасно ми е дека уште многу време ќе треба за да се убие пиратеријата, и знам и за законот во САД, ИСП-то може да провери што симињаш и ако е пиратерија ти доаѓаат дома и ти го конфискуваат компјутерот заедно со казна. Т.е. прв пат добиваш опомена од ИСП-то втор пат ти тропа полицијаСе најавуваат и микрочипови наместо лични карти, за поголема контрола врз глобалното население, зарем мислиш дека од денес за утре ќе исчезне шерувањето, пиратски страни постоеле и ќе постојат без разлика преку кој метод ќе се шерува, па дури и денес во САД има правни последици за пиратерија, сепак се шерува, дури и провајдерите кои би го контролирале секој бајт пак ќе постои можност за некакво заобиколување, ние се земаме здраво за готово, и овој пишан текст како и милиони пред него не значат автоматски крај на торент.
хммм нема ништо да се промени на овој начин (магнетни линкови) освен како што кажа некој можеби да биде за нијанса поспоро...Знаев кога тогаш дека ќе мора да раскинеме за жал љубовта е вечна само во бајките.
thepiratebay
I will never forget you
Знам де си имам јас и порано со магнет линкови доунлоадирано не е толку многу разлика.хммм нема ништо да се промени на овој начин (магнетни линкови) освен како што кажа некој можеби да биде за нијанса поспоро...
Како бе стриминг од сервер, ако на серверот има пиратерија ќе го затворат исто ко што го затворија megaupload. Само P2P му е мајката, али ако почнат да праат анализа на пакети ISP-ата ондак најебали сме го ко жути мрави.Џабе им е све тоа најдобра заштита е стриминг преку сервер да речеме гледаш филм си го платил 0.99 центи од сервер ама и за тоа има решение.
Башка таа технологија не е сигурна се закачат 100000 корисници и серверот паѓа.
Мислев на големи компании кои продаваат филмови сакаш да го гледаш плати 99центи и бркај работа сега Роберт Де Ниро нема да земе 5милиони долари ќе земе милион ама индустријата ќе тера даље на тоа мислев.Како бе стриминг од сервер, ако на серверот има пиратерија ќе го затворат исто ко што го затворија megaupload. Само P2P му е мајката, али ако почнат да праат анализа на пакети ISP-ата ондак најебали сме го ко жути мрави.
Абе ја одамна ќе си купував оригинали, да ги имав парите...А што ги спречува кориснците сами да си изградат мрежа и да си споделуваат фајлови?! Кој мене ќе ме спречи оригинален филм шо сум го купил 30$ да речеме...да го ставам на share или да го копирам на 20 пријатели?! Ако мислеа за заштита на податоци требаше да мислат кога го измислуваа двд дискот, режачот, хард дискот, усб протоколот и се друго. Нека измислат непробојна заштита на дисковите молим лепо, сите ќе си купуваме оригинали.
Тоа сака да каже, некој ке се најде што има пари и пак ке споделува се и сешто..Абе ја одамна ќе си купував оригинали, да ги имав парите...