Дрога ( Наркотични дроги )

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Многу се скапи за јадење, инаку сигурно не содржат ортов :cool:
И пак НЕ! :P Јас од специјализирана продавница (надвор од МК секако) ги купувам за 5 евра - 1 килограм. И тоа органски (мешани машки/женски) семки!!! :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
И пак НЕ! :P Јас од специјализирана продавница (надвор од МК секако) ги купувам за 5 евра - 1 килограм. И тоа органски (мешани машки/женски) семки!!! :)
Само женските се поскапи, за тоа во микс се ефтини, а во женските семки го содржи лекот :)

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Само женските се поскапи, за тоа во микс се ефтини, а во женските семки го содржи лекот :)
За јадење сеедно дали се машки или женски. И едните и другите се полни со хранливи состојќи. Додека пак за одгледување, се знае - исклучиво женски. :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
За јадење сеедно дали се машки или женски. И едните и другите се полни со хранливи состојќи. Додека пак за одгледување, се знае - исклучиво женски. :)
И тие се проблематични, ако комшијата ти одгледува и мушки и женски (уствари појма нема што прави) ќе ти ги оплемени женките и ништо од бизнисот :eek:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Не реков дека тој се лачи како директна последица од конзумирањето, туку ефектите на дрогата - мозокот ги кулминира со лачење на Ендорфин. Мислам, апсурдно е да се рече дека човек не е посреќен после земање на било каков вид дрога. :)

Не е исто, но имаат исти стимулативни карактеристики, што ги прави "соодветна замена" кај послабите карактери.

\.
Значи, не. Ендорфинот нема никаква врска со било која дрога. Не е само тој хемиска супстанца која што пренесува импулси за среќа. Самите супстанци кои ги внесуваме се одговорни за ефектот и реакциите на нашиот организам.

Пример1: Ти јадеш чоколада и притоа внесуваш теобромин. Теоброминот активира лачење на ендорфин, кој што потоа се врзува за соодветните рецептори и предизвикува чуство на среќа.

Пример2: Пушиш марихуана, внесуваш ТХЦ. ТХЦ со крвта оди до мозокот и се врзува за рецептори што активираат или инхибираат одредени центри во мозокот и ја даваат состојбата што се јавува при консумирање на дрогата.

И не е апсурдно да се рече дека човек не е посреќен после земање на дрога. Мене лично ми се направиле многу лоши и параноични филмови после консумирање марихуана и немале никаква врска со среќа. Со возбуда, можеби, но со среќа никако.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Значи, не. Ендорфинот нема никаква врска со било која дрога. Не е само тој хемиска супстанца која што пренесува импулси за среќа. Самите супстанци кои ги внесуваме се одговорни за ефектот и реакциите на нашиот организам.

Пример1: Ти јадеш чоколада и притоа внесуваш теобромин. Теоброминот активира лачење на ендорфин, кој што потоа се врзува за соодветните рецептори и предизвикува чуство на среќа.

Пример2: Пушиш марихуана, внесуваш ТХЦ. ТХЦ со крвта оди до мозокот и се врзува за рецептори што активираат или инхибираат одредени центри во мозокот и ја даваат состојбата што се јавува при консумирање на дрогата.

И не е апсурдно да се рече дека човек не е посреќен после земање на дрога. Мене лично ми се направиле многу лоши и параноични филмови после консумирање марихуана и немале никаква врска со среќа. Со возбуда, можеби, но со среќа никако.
CNT Централен нервен систем. Таму прави што прави.

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Според оваа вест Запленети 22,4 килограми хероин хероинот на Запад во продажба вреди околу 110 евра за грам.
На сајтов вели дека златото вреди 41,9 евра за грам. :eek:
Тоа ме поттикна да истражувам уште малку и ја најдов табелава во која се споредуваат цени на разни нешта. Второ најскапо нешто е ЛСД, а кокаинот е поскап од злато, платина и човечка крв.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Според оваа вест Запленети 22,4 килограми хероин хероинот на Запад во продажба вреди околу 110 евра за грам.
На сајтов вели дека златото вреди 41,9 евра за грам. :eek:
Тоа ме поттикна да истражувам уште малку и ја најдов табелава во која се споредуваат цени на разни нешта. Второ најскапо нешто е ЛСД, а кокаинот е поскап од злато, платина и човечка крв.
Позависно нешто од хероин нема! За тоа е и скап. За тоа зависниците се би направиле дури и убиства за да дојдат до пари за да го купат. Подалеку од хероин, кокаин и лсд.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Позависно нешто од хероин нема! За тоа е и скап. За тоа зависниците се би направиле дури и убиства за да дојдат до пари за да го купат. Подалеку од хероин, кокаин и лсд.
За ЛСД-то сигурен си?
Пронаоѓачот Алберт Хофман до 102 год. живот стигна, што налага дека не е се така црно со ЛСД (колку што знам самиот беше корисник на ЛСД). Немам ич истражувано околу позитивните и негативните ефекти, предозираноста и сл. но вреди детално да се простудира и оваа дрога...

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
За ЛСД-то сигурен си?
Пронаоѓачот Алберт Хофман до 102 год. живот стигна, што налага дека не е се така црно со ЛСД (колку што знам самиот беше корисник на ЛСД). Немам ич истражувано околу позитивните и негативните ефекти, предозираноста и сл. но вреди детално да се простудира и оваа дрога...
Јас искрено небија простудирувал воопшто, во многу мали дози можеби е рекреативна, но нормални дози е халуциногена што значи додека си таму во тој свет можеш и да полудиш, зависи од психата што ќе халуцинираш. Тотално бескорисно.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Јас искрено небија простудирувал воопшто, во многу мали дози можеби е рекреативна, но нормални дози е халуциногена што значи додека си таму во тој свет можеш и да полудиш, зависи од психата што ќе халуцинираш. Тотално бескорисно.
Некако не си ми информиран околу ЛСД-во. По мене вреди да се истражува дрогава (прво теоретски, хемијата и сл.) а потоа и искуствата на другите претходни корисници. Лабораториски експерименти врз глувци и сл. Човек до 102 години не стига туку така. Мора да има нешто благодетно во ЛСД-то, макар и да биде ограничена дозата... ;)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Некако не си ми информиран околу ЛСД-во. По мене вреди да се истражува дрогава (прво теоретски, хемијата и сл.) а потоа и искуствата на другите претходни корисници. Лабораториски експерименти врз глувци и сл. Човек до 102 години не стига туку така. Мора да има нешто благодетно во ЛСД-то, макар и да биде ограничена дозата... ;)
На овој од 30 дози дури и тик со главата му се направил. Инаку си ги кажува искуствата со лсд. Искрено и 200 години да живеам, не би сакал да бидам нервно пореметен :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.801
Поени од реакции
11.405
Асидот е премногу моќна работа, само што младината повеќе го користи за рекреација.
Но има шанса еден ден да се разбудиш со мозок на дебил, што е жално.
Од друга страна колку и да ти била јака психата, сепак од толку убавини може одеднаш да дојде до несакани турбуленции со језиви последици каде пред се претпознатливи ќе бидат тешкотиите во говорот, гестикулациите, концентрацијата и сл.

Па ќе се мачиш да се вратиш и нормализираш, што е крајно тешко.
Дека е едноставно, да не се лажеме, не е воопшто.
Ама, имаш мозок ќе се снајдеш јбг, мисли и најди решение.

Мој совет :
И преку медитацијата можеш да комуницираш, одлеташ, одвееш, трипаш, халуцинираш и што уште не, тоа е факт и далеку попаметно и поекономично.
Ама дека (лсд) е нешто што ти ги отвора очите и начинот на перцепирање, да и тоа многу.
Но секогаш внимавај, на убавото му доаѓа крај! Clear your mind...

Хофман, слава ти.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
За какви работи се фалат ова цајканиве, загреота се :tapp: А очекуваш некоја вест како 1,4 тони...
Кривична за охриѓанец поради промет на наркотични дроги
СВР Охрид поднесе кривична пријава против С.Б. (30) од Охрид, за сторени кривични дела „неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги, психотропни супстанци и прекурсори“ и „овозможување на употреба на наркотични дроги и психотропни супстанци“.

Во септември 2011 година, извршен е претрес во станот и куќата на пријавениот каде се пронајдени три грама марихуана. Извршен бил и претрес во домот кај едно лице од Охрид, каде е пронајдена 0,45 грама мешавина тутун и марихуана што пријавениот му ја дал да ја користи.

OhridNews​

17.02.2012 16:28​

Прочитана е : 1749 пати​

© 2012 Ohridnews.com​

Kajgana Shop

На врв Bottom