Велес

G

Gray Foxx

Гостин
Има ли некој на форумов што е активен во Црвен Крст-Велес ?
Ако има, дајте да направиме некоја хуманитарна акција за бездомните луѓе. Некако да помогнеме...:(
Ја не сум активен, ама можеме да отидеме ако сакаш до Црвен Крст и да ги прашаме шо како? Имам дома некои стари алишта, ќе донирам и некој денар. Кој сака нека се објави. :)

M

Moon Child

Гостин
Јас мислев ако може да ги згрижиме некаде, жално е по студов да талкаат и да спијат под мало мовче :( Сепак, мислам дека не се во голем број бездомници во Велес ...
Ако не, да отвориме и група на фб, може ќе се огласат повеќе луѓе...

A

AnFem

Гостин
Јас мислев ако може да ги згрижиме некаде, жално е по студов да талкаат и да спијат под мало мовче :( Сепак, мислам дека не се во голем број бездомници во Велес ...
Ако не, да отвориме и група на фб, може ќе се огласат повеќе луѓе...
За згрижување е огромен проблем! :( Не сме финанскиски толку моќни за да можеме да го решиме, а оние кои се, ич не ги боли уво! И јас имам размислувано на оваа тема и дојдов само до едно решение, кое не би можела да го изнесам јавно на форум.
Глупо ми е да солам памет од страна, кога не сум таму да присуствувам, да бев, ќе направевме нешто одма, јас сум пресреќна што гледам заинтересирани за ова...Сепак може барем нешто да се направи, соберете храна и облека и донирате им ја директно. Ние направивме голем пропуст, акцијата беше објавена на плакати, а голем дел на оние кои вистински им треба помош, не знаат да читаат.

M

Moon Child

Гостин
Нели имаше порано кај дворови, нешто како ресторан и демек се делеше бесплатен оброк таму? Се наоѓа веднаш кога се оди накај сегашна економска... Функционира уште или...? Како и да е, на било кој начин ако можеме да допринесеме некако ќе биде добро, да не остане само на зборови, ајде Велешани да покажеме дека не бидува и за друго, не само за сеир и трач!

M

Moon Child

Гостин
Има ли у градов кој да ја запре и исчисти фонтаната у младински? Вечерва видов, водата си тече, од страните мраз дебел 10 сантима. Да не зборувам дека уште малку алги ќе почнат да растат во неа. Од летото е таква. Повеќе грдее таму отколку што краси. Срамота е.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Нели имаше порано кај дворови, нешто како ресторан и демек се делеше бесплатен оброк таму? Се наоѓа веднаш кога се оди накај сегашна економска... Функционира уште или...? Како и да е, на било кој начин ако можеме да допринесеме некако ќе биде добро, да не остане само на зборови, ајде Велешани да покажеме дека не бидува и за друго, не само за сеир и трач!
Летото кога минев почесто, ја гледав работеше. А за зимово не знам, мада сега треба да работи со полна пареа..

Член од
1 март 2008
Мислења
63
Поени од реакции
3
Велес е загаден, бајаги. Има два семафора, не работат!
Ne drskaj gluposti, semaforite si rabotat , a tocno e deka e zagaden i toa mnogu.
--- надополнето: 11 февруари 2012 во 12:54 ---
Велес е загаден, бајаги. Има два семафора, не работат!
Ne drskaj gluposti, semaforite si rabotat , a tocno e deka e zagaden i toa mnogu.

M

Moon Child

Гостин
Велешани, бива ли нешто за муабетов погоре, или само на муабет остана? Дајте да се организираме некако, очекувам да има поголем одзив, да не сме само двајца без тројца, па да можеме да превземеме нешто по конкретно...

M

MrzaRules

Гостин
Велешани, бива ли нешто за муабетов погоре, или само на муабет остана? Дајте да се организираме некако, очекувам да има поголем одзив, да не сме само двајца без тројца, па да можеме да превземеме нешто по конкретно...
ти од ЕВРЕИ бараш нешто...:eek:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Има ли некој на форумов што е активен во Црвен Крст-Велес ?
Ако има, дајте да направиме некоја хуманитарна акција за бездомните луѓе. Некако да помогнеме...:(
Јас бев активна едно време, сега заради студирањево послабо малце.
Не мора да е акција, ако имаш облека или нешто што може да се искористи можеш само да го однесеш во Црвен крст. Секој петок таму се делат облека обувки и слични работи и може кој сака да отиде и да си земе.
А што се однесува до кујната во дворови, има ограничен број на луѓе кои земаат храна од таму. Не даваат на сите. Треба да конкурираш или така нешто и ако отценат дека ти треба тоа одиш таму еднаш во денот и земаш храна, така да таму не може ништо да се направи за да се помогне.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Колку шо и градот ни е жив толку е и темава :)

Член од
8 ноември 2009
Мислења
263
Поени од реакции
146
Седи бе, Г'нгата рипнал од мостот во Вардар додека го бркала полиција, и гњурел некои два дена и излегол во канализација во Хамбург(ако не се лажам).:pos2:
Лагите на Г`НГА-та....update..
Од крајот на 2011 год не е веќе МАСОН, го исфрилиле од Масонската ложа оти не сакал да плати за чланарина 1500 ден...тој бил ГНГА и ќе членувал бесплатно......ЗЕМЈО кои идиоти по тебе газат

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Некој од градов да не има информација што беше со полицискиот хеликоптер што кружеше неколку пати....или чисто си се возикале :)

Kajgana Shop

На врв Bottom