Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
ne gledav pa nema da komentiram za igrachite/ranko. samo sramota e za serie a, ako inter se plasira za evropa (bilo lsh ili uefa). tim koj zagubi 2 pati od novara, koja ima 3 pobedi vkupno sezonava ne zasluzhuva ni da ostane vo serije a...

Greota ova igrachive nashi, rodeni shampioni se... Kako ne im go pogodija trenerot, ah tie treneri loshi i glupi, ah tie treneri so teshki treninzi, ah tie treneri so glupi formacii 3-5-2, ah tie treneri bez iskustvo Neo_Geo, ah tie treneri rodeni luzeri, ah site tie treneri pred mur ... ne znaat da gi tretiraat i motiviraat nashite shampioni, nashite kukli...

Da zhivee detektivot/policaecot/koj_i_da_e koj go otkri kalcopoli, inaku Morati dosega ke bese ubien od navivachite 100%...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Абе еј,уште не ми е јасно бе како може тоа Ранко будалата ненормална да го игра Станко бе,кој до вчера беше повреден,немаше минута изиграно и одма од повреда се враќа бап прва постава,90 минути игра.
Згора на тоа,на терен исто како Пацини,статичар и пол накај два,утнуваше топки,не знае да подаде,ризикуваше црвен картон (играше без потреба многу грубо),а го вади Алварез на полувреме :facepalm:

Место да фрли се на една карта,победа,макар и со еден гол,да го стави Форлан во напад на почеток на второ,а Станко надвор,ќе беше подобро.
Тој Пацини ми го става,чека топка на 10 метра од гол и ако му дојде топка,му дојде,а ако не,бог те јебе зошто не ми ја подаде побрзо,повисоко се расправа како неандерталец.

Пу да ти ебам тренерот глуп глупосан,уште не разбира со лејката дека Пацини НЕ ТРЕБА НИ ПОД РАЗНО да игра прва постава,макар и како замена.
Па и Оби место Станко можеше да го игра на почеток,сигурен сум 1000000% дека подобро ќе одиграше од џукелата српска.

Милито во напад немаше со кого да игра,а вчера одигра колку толку добро,но на крај сепак и тој се вклопи во сивилото.
Еи Снајдер и Форлан ги игра како крила,позиции на теренот што воопшто не им одговараат,ни на сон.
Алварез додека беше на терен не одигра нешто нај нај,ама во споредба со останатите од “средниот“ ред беше најдобар...за мене.

Друго,Гуарин побрзо опоравувај се,пичка ти мајчина.
Ранокија,напиј се апои и соземи се психички.
Новото засилување Хуан,зошто не го играше вчера Ранко ?
Зошто играше Пацини,а зошто не некој од младински погон,кој подобро ќе одиграше од него ?
Зошто воопшто живее Ранко ?
Зошто Морати пуши Марлборо ?
Зошто не се нервира ?
Зошто не го продаде веќе клубот или да му го даде на синот ?
Зошто не ургира Станко да се здрви на клупа и да не мрда од неа кога веќе може да ургира за се друго ?
Зошто Станко не го дадат во Звезда без пари,повеќе ќе му користи на Интер така ?

Многу прашања,а премалку одговори...

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
so vleguvanjeto na pacini i forlan

....................Pacini...................
Milito.........Snajder...........Forlan

barem ja taka mislam deka bea postaveni radi toa sto forlan i milito operiraa po stranite a snajder vo sredina.Ama se vide deka milito i forlan se dupka za krila trebase ranieri da go ostavi alvarerz toj da a pacini da si sede.

.............Milito.........
..Forlan.Snajder..Alvarez...

Mosne dobro ke bese ali jbg to je to.
--- надополнето: 13 февруари 2012 во 13:18 ---
Zarate o tribuna o Zenit !

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Што оперираа жити се... Форлан да ти нафрла топки од десно а го имаш златен Алварез кој знае да го прави тоа, кој може и да им побегне на двајца и да влезе во 16 метри или да изнудува слободни... и го вадиш на полувреме. Форлан треба да е онаму каде што беше Пацини, човекот треба да даде неколку гола за да ја врати самодовербата. Еве на пример Пандев, да го ставеа на 40 метри од гол во Наполи уште ќе мачеше маки, ама Мацари го бутна во 16 метри, човекот погоди 2-3 пати и тргна работата.

И најмногу што ми е смачено од се, најмногу, е кога ќе видам во видно поле на камерата 7 нивни дефанзифци и двајца наши кои се мачат да одиграат повратна. Гледам други екипи кога бркаат резултат се бутаат сите во и околу 16, играат пресинг на противничка половина... нашиве се да ги молиш со кафе и локум да дојдат понапред. Ако нема прекин да дојдат стоперите, ништо. Да не беше Ето никогаш немаше да го поминеме Челзи, ако се сеќавате на утакмицата во Милано, никој не сакаше да тргне напред додека Ето не излезе од памет и почна да им гестикулира, и одма после тоа се наканија некако и Камби даде гол.

Доста ми е од тренери што се плашат да играат креативци а ги играат старите еднодимензионални играчи. Сезонава е завршена, нека им даде на децата да играат, полесно ми е тие кога ќе изгубат. Барем на крај сезона ќе се види на кој може да се смета.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Уште ли ќе сањате за таа среќна 4-2-3-1 формација со која единствен успех имавме во ЛШ против големи екипи? За нив истата беше еден вид на изненадување бидејќи ниту Анчелоти, Гвардиола и Ван Гал не знаеја како да се справат со напаѓачи кои што играат одбрана. Еден вид на кошаркарски тим кој играше со 11 играчи и во напад и во одбрана. Во Италија, видовме и таа сезона дека со таа формација не оди. Просто е, џабе е да имаш крила кои ќе се враќаат назад против бункер екипи, кои пробуваат се преку контра напад.Тогаш се изгубија и тие значајни поени кога Рома не стигна, па Мурињо враќаше на 4-3-1-2 која е измислена за овој Интер, кога го има Маикон се разбира. Друг фактор за успех на таа формација е и типот на играчи како Пандев, Ето и Балотели, но исто така и Мурињо. 4-2-3-1 не успеа ниту со Бенитез, ниту со Лео, а уште помалку со Ранко.

Сезоната е изгубена, единствена цел е третото место, па од наредна сезона доколку се стигне до тоа место, од ново се да се почне, со некој тренер на кој би му се дала целосна слобода во избор на играчи, пред се мислам на Боаш или Гвардиола, кој сам ќе си ја направи екипата и кој ќе тргне по свој концепт. Како што му се даде и на Мурињо. Доколку не се стигне до третото место, ќе имаме Јувентус сценарио и лутање 2-3 сезони.

Доста беше од ограничувања од Морати и Бранка кои што сакаа да бидат и претседател и технички директор и тренер и помошник на тренерот и фитнес тренер и тренер на голманите. Не бива, ваљда видоа претходниве две години што направија па ќе се опорават.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Новото засилување Хуан,зошто не го играше вчера Ранко ? бидејќи одбраната е клучен дел од тимот и треба воигрување!
Зошто играше Пацини,а зошто не некој од младински погон,кој подобро ќе одиграше од него ? Зошто се плаши да го стави на клупа и Морати му нареди така
Зошто воопшто живее Ранко ?
Зошто Морати пуши Марлборо ? најефтини му се
Зошто не се нервира ? се нервира и тоа како само не сака да се направи општ хаос во клубот па сака со смирен начин да ги среди работите
Зошто не го продаде веќе клубот или да му го даде на синот ? бидејќи го сака интер како клуб ..не го оставил ни во најтешките денови нема да го остави на цедило ни сега
Зошто не ургира Станко да се здрви на клупа и да не мрда од неа кога веќе може да ургира за се друго ? оти му се излижи кога пристигна лузерот во Апиано и сигурно му го има издудлано еднаш во тие вецињата па ајде си рече можеби пак ќе ме задоволи и затоа го клава
Зошто Станко не го дадат во Звезда без пари,повеќе ќе му користи на Интер така ? Зашто има договор а и на овај србинот мили му се парите што ги зема а во Ѕвезда ни 1/8 нема да добива од тоа што го зема моментално

Многу прашања,а премалку одговори...
одговор на дел од прашањата:D

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Неможе да се заинтересирани ако овој играч игра во Интер
:D
Ovaa e montaza kako bi mu stoel dresot na inter koga bi go kupile.Seuste se interesirame , kako i za mnogu drugi igraci od cel svet.Ama nikoj ne ide :)
--- надополнето: 13 февруари 2012 во 21:53 ---
http://www.intercroatiacrew.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2563:analiza-najavljenog-kraha-od-loeg-mercata-do-nepoznanica-za-budunost&catid=34:inter&Itemid=53

Kajgana Shop

На врв Bottom