Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Почнуваше интересно, како типичен блокбастер.
I did nazi that coming. :icon_lol:

Ми го уништи гледањето на трејлерот. Само го чекав моментот кога ќе се појават нацистите. :D

Ја гледав оваа интересна галерија за вистинските имиња на ѕвездите. Кој би рекол дека Olivia Wilde всушност се вика Olivia Cockburn :pos:
Joey: Oh! Oh-oh, you gotta pick Joey! I mean, name one famous person named Chandler...

Chandler: Okay, look, Joey! Come on, think about it, first of all, he’ll never be President. There’s never gonna be a President Joey.

:)

Ја гледав оваа интересна галерија за вистинските имиња на ѕвездите. Кој би рекол дека Olivia Wilde всушност се вика Olivia Cockburn :pos:
ај за оние што задржале име/презиме или слични вариации ок, ама за оние кои тотално ги смениле... срам да им е!

Си има тема во Музика каде што и е и местото, но само еден мал респект за Витни Хјустон која почина на 48 годишни возраст. Глумеше во еден од најголемите хитови на деведесеттитеThe Bodyguard (1992) , ќе си земам право да го наречам така според популарноста која ја уживаше овој филм кој исфрли еден огромен хит:​

Toa e тоа...

Интересни факти..Немав појма кај да ги ставам, па решив овде, ко најуниверзална тема

2a0f29aa14acebf059b784515e151f43.jpg

Последниот факт не е точен затоа што Сет Мекфарлан во едно интервју има изјавено дека тоа му е дипломскиот проект, па тек по некое време се сетил да ја креира Фемили Гај. Мислам дека немаат ни врска едното со другото.

Аватаров ти е од Олдбој, не? :)

Штом го препознаваш по аватари, знаеш нешто повеќе? Пример дека е дел од трилогија, ми се мота во глава да прашам, го видов во torrent pack, ама ме мрзеше да читам по имдб и слично. Сикуели, прикуели.. римејци, што е како е? Инаку, го гледав Puss in Boots, фин анимиран, јас како голем фан на боите нели и со овој ми текна дека сериозен филм немам изгледано.. пред.. пред.. 5 филмови!
Од утре следни за гледање Martha Marcy May Marlene и Take Shelter, за понатаму ќе рачунаме. :X3:

Гледај го бе Oldboy не забушавај. И ко stand-alone функционират перфектно. Прејак филм, сигурно ќе добијат холивудски римејк наскоро.

Гледај го бе Oldboy не забушавај. И ко stand-alone функционират перфектно. Прејак филм, сигурно ќе добијат холивудски римејк наскоро.

Гледан ми е, затоа прашувам. Ми се допаѓа приказната и би изгледал и друго поврзано.
Сега тоа што не ми се допаѓа ради кривите очи е друга приказна.

hintword: racism. :гик:

Штом го препознаваш по аватари, знаеш нешто повеќе? Пример дека е дел од трилогија, ми се мота во глава да прашам, го видов во torrent pack, ама ме мрзеше да читам по имдб и слично. Сикуели, прикуели.. римејци, што е како е? Инаку, го гледав Puss in Boots, фин анимиран, јас како голем фан на боите нели и со овој ми текна дека сериозен филм немам изгледано.. пред.. пред.. 5 филмови!
Од утре следни за гледање Martha Marcy May Marlene и Take Shelter, за понатаму ќе рачунаме. :X3:
Од Корејската триологија ги имам сите изгледано, не се поврзани и секој си е посебен филм, а за утре спреми се за ес гуд ес ит гетс глума од Elizabeth Olsen во Марта и Michael Shannon во Шелтер (y)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Го гледав Take Shelter, WOW! јас подобар "хорор" немам гледано во скоро време, колку е језиво-реално доловено све, тоа е нешто страшно уште еден доказ дека правилната обработка на карактерите, и атмосверата се далеку побитни од било каков BOOО! момент, со право добил неколку награди...добар филм без трошка сомневање.

Michael Shannon беше исто одличен во главната улога, мислам дека е актер кој заслужува многу повеќе место на екраните, човек да излезе од себе кога го гледа во ликот кој го обработи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom