NBA Сезона 2011/2012

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Може некој да ми објасни како тоа Рондо не е на Ол-Стар а Денг, Вилијамс или Пирс е???
За Денг се слагам дека не е за Ол-Стар. Ама Вилијамс? Извини со таков мизерен тим во Њу Џерси он пак успева да извади добра статистика и некоја победа. А за Пирс е греота да речеш така може да му биде последен Ол-Стар, според мене заслужува 10 пати повеќе од Рондо.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
За Денг се слагам дека не е за Ол-Стар. Ама Вилијамс? Извини со таков мизерен тим во Њу Џерси он пак успева да извади добра статистика и некоја победа. А за Пирс е греота да речеш така може да му биде последен Ол-Стар, според мене заслужува 10 пати повеќе од Рондо.
Зашто вака заебаваш за Денг кога игра неколку одлични сезони по ред, сосема му е заслужено местото.
По Роуз он е главниот во Чикаго, а слободно можам да кажам дека е и клучна алка во одбраната на Булси. :)

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
А бе види не се работи за греота или негреота... Да ги ставиш овие тројца пред Рондо е ерес.
Ако одиме по теорија овој привршува со кариерата па дај да му дадеме уште еден ол-стар тогаш нека игра и Гарнет, Данкан, Ален или Кид.
Ол старот е сконцентриран на атракција. Ниту Денг ниту Пирс се атрактивни кошаркари.
Рондо пак, игра брилијантно, а покрај тоа е возбудлив, експлозивен и атрактивен за гледање - типичен пример за ол-стар играч кој ќе ја забавува публиката.
Голем fail. Не дека многу ми е гајле за Ол-старот, ама ова е тежок превид.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
А бе види не се работи за греота или негреота... Да ги ставиш овие тројца пред Рондо е ерес.
Ако одиме по теорија овој привршува со кариерата па дај да му дадеме уште еден ол-стар тогаш нека игра и Гарнет, Данкан, Ален или Кид.
Ол старот е сконцентриран на атракција. Ниту Денг ниту Пирс се атрактивни кошаркари.
Рондо пак, игра брилијантно, а покрај тоа е возбудлив, експлозивен и атрактивен за гледање - типичен пример за ол-стар играч кој ќе ја забавува публиката.
Финтата е што публиката бира кој ке игра на Ол-стар натпреварот така да нема врска дали некој е стар, млад, атрактивен или досаден. Не дека не можат да ги наместат резултатите али ете...

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
Финтата е што публиката бира кој ке игра на Ол-стар натпреварот така да нема врска дали некој е стар, млад, атрактивен или досаден. Не дека не можат да ги наместат резултатите али ете...
Публиката ги бира стартните петорки, резервите ги одбираат тренерите на истокот и западот...

А и да бираше публиката пак Рондо би требало да влезе како бек со најмногу гласови на Исток по Роуз и Вејд:
http://www.allstarnba.es/ballot/

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Па погледни го скорот на Бостон кога беше повреден он и кога беше повреден Рондо. Многу значи за овој тим Пирс, мислам дека многу повеќе од Рондо. Ако правиме муабет за квалитет барем според мене Пирс е подобар од Рондо. Значи играат различна позиција и се тоа ама сепак Пирс си е Пирс.
Се слагам да дека е поатрактивен Рондо ама што толку направи после овие неколку утакмици да биде пред нив? Па уште и пред Денг. Како што кажаа погоре Денг игра константно веќе неколку сезони и е многу заслужен за успехот на Чикаго
Зашто вака заебаваш за Денг кога игра неколку одлични сезони по ред, сосема му е заслужено местото.
По Роуз он е главниот во Чикаго, а слободно можам да кажам дека е и клучна алка во одбраната на Булси. :)
Абе точно тоа ама нели треба да има малце атракција на Ол-Старот а веќе има еден играч како Денг ( Игудала) и помеѓу нив двајца сепак би го избрал Игудала барем за оваа сезона :)

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Ако гледате според учинок додека рондо беше повреден Пирс ги носеше бостон на грб, али не ми е јасно како гарнет не игра.. Од авион се гледа дека не е тоа што беше порано но јас стварно мислам дека сепак има уште нешто да покаже.. А Денг нема потреба да игра ако веќе имаат толку добри играчи на позиција 3..

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ајде бе Бостон се на одличното 7-мо место во истокот и требало и Рондо и Гарнет и Пирс и Ален и Вилкокс да бидат на Ол-Старот :)

Него незнам дали некој виде дека синот на Док Риверс даде многу битна тројка на колеџ утакмица за Дјук.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Кога сме кај колеџ веќе ова е еден од најголемите таленти во последните години

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
Да не знаете каде може да најдам сопкест стримови?!

N

Nicky Santoro

Гостин
овај копанов грифин е најпреценетиот играч што некогаш сум го гледал.

Kajgana Shop

На врв Bottom